ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Έμερι: "Υψηλότερο το φετινό επίπεδο της Ligue 1"

Έμερι: "Υψηλότερο το φετινό επίπεδο της Ligue 1"

Τη δική του -αν μη τι άλλο μεγάλης βαρύτητας- εκδοχή για τους λόγους που "επισκιάζουν" τη μέτρια εικόνα της Παρί Σεν Ζερμέν, έδωσε ο τεχνικός της, Ουνάι Έμερι.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ισπανική Marca, παραχώρησε ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Ουνάι Έμερι, στην οποία εξέφρασε την άποψή του για τους λόγους που έχουν οδηγήσει την ομάδα του στην τρίτη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος.

Επίσης, μίλησε για τον στόχο του Champions League, για τα αγωνιστικά κομμάτια που επιθυμεί να βελτιώσει και για την απόκτηση του Γουίλιαν Ντράξλερ από τη Βόλφσμπουργκ.

Αφότου χαρακτήρισε την πρόταση των Παριζιάνων ως “μια πρόκληση που έπρεπε να αναλάβω” και τόνισε πως “είχαμε ένα καλό ξεκίνημα και χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να βελτιωθούμε περαιτέρω”, συνέχισε μιλώντας για τον παράγοντα τον οποίο θεωρεί ότι συμβάλλει σημαντικά στη δυσκολία της ομάδας του να "καλπάσει" στη Ligue 1, όπως έπραττε τις τελευταίες σεζόν.

“Αν κερδίσεις το πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά βαθμών, τότε ο τίτλος μπορεί να χάσει την αξία του. Αυτή τη στιγμή, το επίπεδο των Νις, Μονακό και άλλων ομάδων όπως οι Μαρσέιγ και Λιόν, κάνει τη Ligue 1 καλύτερη. Θέλω να είμαι μέλος ενός ανοιχτού και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, το οποίο έχει προσοχή και εκτός Γαλλίας. Αυτό είναι καλό για τον ανταγωνισμό και για εμάς”, είπε αρχικά ο 47χρονος.

Ερωτώμενος για το που οφείλεται το γεγονός ότι η ομάδα του βρίσκεται κάτω από της Νις, τόνισε: “Ο λόγος είναι ότι το γαλλικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και η Νις είναι μια καλή ομάδα. Μετά υπάρχει και η Μονακό, που έχει γίνει ένας σημαντικός αντίπαλος με τον Ζαρντίμ στον πάγκο της. Γι' αυτό είναι δύσκολος ο στόχος του να κερδίσεις το πρωτάθλημα".

Έμερι: "Υψηλότερο το φετινό επίπεδο της Ligue 1"

Για της απαιτήσεις που υπάρχουν ως προς τη διεκδίκηση του Champions League: “Ο σύλλογος θέλει να μεταφέρει την επιτυχία του και σε διεθνές επίπεδο. Η Παρί θέλει να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, αλλά θα το πετύχει μέσω του χρόνου και της προόδου”.

Για το τι επιθυμεί να βελτιώσει: “Θέλουμε να προσθέσουμε την ικανότητα να φτάνουμε κοντά στο γκολ συχνότερα και να είμαστε αποτελεσματικότεροι επιθετικά. Επίσης, θέλουμε να βελτιωθούμε στην άμυνα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε κατοχή γύρω στο 60-70% στα περισσότερα ματς, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με δυνατούς αντιπάλους, όπως η Μπαρτσελόνα, μειώνεται στο 50%. Οπότε, θέλουμε να βελτιώσουμε και τον τρόπο που αμυνόμαστε όταν δεν έχουμε την μπάλα”.

Για τη μεταγραφή του Ντράξλερ: “Πήραμε έναν νέο παίκτη ο οποίος θα μας δώσει αμεσότητα στην τελική πάσα, μαζί με την ικανότητα να φτάνουμε πιο κοντά στο γκολ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η "Γαλλική Επανάσταση" του Λεονάρντο Ζαρντίμ
Τάσος Δώνης: "Μπορούμε να το πάρουμε από την Παρί!"
Το "Vélodrome" από το διάστημα
Το πριμ του Καβάνι για πρώτος σκόρερ της Ligue 1
"Τιτανομαχία" για Γκουλάμ
TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ