ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Καράνκα: "Τα λόγια του Βαλβέρδε με ενθάρρυναν να έρθω στη Νότιγχαμ"

Middlesbrough manager Aitor Karanka during their English League Cup soccer match berween Manchester United and Middlesbrough at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Wednesday Oct. 28, 2015. (AP Photo/Jon Super)
Middlesbrough manager Aitor Karanka during their English League Cup soccer match berween Manchester United and Middlesbrough at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Wednesday Oct. 28, 2015. (AP Photo/Jon Super) AP

Ο Αϊτόρ Καράνκα παραδέχθηκε πως η συνομιλία που είχε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ήταν ένας από τους λόγους που τον έπεισαν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μετά την απομάκρυνση του Μαρκ Γουόρμπαρτον και την τοποθέτηση του Γκάρι Μπραζίλ σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού, ο Αϊτόρ Καράνκα επιλέχθηκε από την διοίκηση της Νότιγχαμ Φόρεστ για την άκρη του πάγκου.

Μιλώντας στην Marca για τα νέα του καθήκοντα, ο Ισπανός τεχνικός δεν δίστασε να παραδεχθεί πως η συνομιλία που είχε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ήταν ένας από τους λόγους που τον έπεισαν να αναλάβει τους "κόκκινους".

"Ο πατέρας μου ήταν με τον Ερνέστο στην San Ignacio όταν ήμουν παιδί. Μετά έπαιξα μαζί του και ύστερα από πολλά χρόνια ήταν προπονητής μου. Η αλήθεια είναι ότι όπου κι αν έχει πάει ο Ερνέστο, έχει καλά αποτελέσματα και αυτό με χαροποιεί ως φίλο του.

Όποιος τον γνωρίζει, ξέρει ότι ο κόουτς Βαλβέρδε είναι ο ίδιος με τον άνθρωπο Βαλβέρδε. Αυτή η ομαλότητα και η γαλήνη που μεταδίδει, είναι και ο λόγος που πάει τόσο καλά στην Μπαρτσελόνα.

Μίλησα μαζί του όταν δέχθηκα την πρόταση από τη Νότιγχαμ. Τον ρώτησα πράγματα γιατί έχει καλή σχέση με τον ιδιοκτήτη (σ.σ. εννοεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη) και ήθελα να ξέρω πως αισθανόταν να δουλεύει μαζί του (σ.σ. στον Ολυμπιακό).

Ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να δεχθώ τη δουλειά. Όλα τα λόγια του Ερνέστο για τον σύλλογο, την ιδιοκτησία, τον γενικό διευθυντή, με ενθάρρυναν πολύ για να πάρω την απόφαση μου", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αϊτόρ Καράνκα.

AP Photo/Jon Super

TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ