ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Βελλής: "Είμαι πεπεισμένος ότι κάτι σάπιο συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Βελλής: "Είμαι πεπεισμένος ότι κάτι σάπιο συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο"
INTIME SPORTS

Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης Σταμάτης Βελλής μίλησε σε ραδκιοφωνικό σταθμό για τις δικαστικές εξελίξεις και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκφράζοντας την απορία του πως κάποιοι παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους.

Πεπεισμένος πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνει κάτι σάπιο και πως υπάρχουν άνθρωποι που με τις πράξεις τους βάζουν την ταφόπλακα τους εμφανίστηκε ο Σταμάτης Βελλής με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Σπορ FM 94,6". Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης υποστήριξε πως δεν θα ήθελε να δει κάποιους φυλακή αλλά να καθαρίσει το ποδόσφαιρο και σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που βλέπει την δικαιοσύνη να μην επηρεάζεται.

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που ερευνώνται πράγματα που είχε καταγγείλει κι ο ίδιος:
«Καταρχάς δεν κατήγγειλα τίποτα γιατί δεν είμαι εισαγγελέας. Βίωσα κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο, τα οποία τα εξέθεσα ανοιχτά, όταν συνέβαιναν και όχι όταν η υπόθεση πήγε στο δικαστικό σώμα. Έλεγα αυτά που αντιλαμβανόμουν καθαρά και ξάστερα. Δεν τίθεται θέμα δικαίωσης. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι κάτι πολύ σάπιο συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν περιμένω την απόφαση του δικαστηρίου.

Μπορεί η απόφαση να είναι αθωωτική γιατί δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Για μένα έχουν γίνει αυτά που λέμε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Δεν θα αλλάξει η άποψή μου από την απόφαση της δικαιοσύνης. Άλλο αν συμβαίνουν κάποια πράγματα και άλλο αν με το νομικό μάτι αποδεικνύονται».

Για το αν σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις ο ίδιος και ο Απόλλων:
«Δεν μπορώ πλέον να μιλώ εν ονόματι του Απόλλωνα. Μόνο ως οπαδός μπορώ να το κάνω. Εγώ δεν τα είπα όλα αυτά για να αποκομίσω χρήματα. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου ούτε τώρα, ούτε τότε. Αν θα διεκδικήσει η ΠΑΕ κάτι είναι δικό της θέμα. Βλέπω ότι πολλές αποφάσεις που πάρθηκαν εναντίον μας τότε από αρμόδια όργανα πάρθηκαν από ανθρώπους που κατηγορούνται τώρα. Όργανα που καλούσαν εμένα και όταν άλλοι μιλούσαν, έδερναν ή έβριζαν, δε συνέβαινε τίποτα».

Για τις προσδοκίες του από τις εξελίξεις:
«Υπάρχουν άνθρωποι που έδρασαν παράνομα και αυτό για μένα είναι 100% βέβαιο, όποια κι αν είναι η απόφαση. Προσωπικά δεν εύχομαι να πάει κανένας φυλακή. Εγώ θα χαρώ να καθαρίσει λίγο το ποδόσφαιρο, αυτή η κόπρος του Αυγείου. Εδώ κοτζάμ Μπλάτερ -που δεν κατηγορήθηκε ακόμα και εξελέγη παμψηφεί- και παραιτήθηκε.

Κι εδώ βλέπουμε κάποιους ανθρώπους που η λέξη ηθική δεν τους ακουμπάει καν. Είναι δυνατόν να κατηγορείσαι για κακουργήματα και να μένεις στη θέση σου;

Και το χειρότερο είναι ότι γίνεται μια κίνηση από μια ΕΠΣ για ανατροπή μιας διοίκησης που βαρύνεται με δεκάδες κατηγορίες και υπάρχουν ομάδες που πάνε και συμπαρίστανται στην ομοσπονδία. Δηλαδή ζητάς να μείνει κάποιος ο οποίος βαρύνεται με σωρεία κατηγοριών; Για μένα αυτό είναι η ταφόπλακα του ποδοσφαίρου. Ωραίοι κύριοι είναι αυτοί, τους δίνω συγχαρητήρια».

Για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το κράτος:
«Το κράτος πρέπει να νομοθετήσει έτσι, ώστε τα όργανά του να μπορούν να επεμβαίνουν στο μη αθλητικό σκέλος. Στο διοικητικό κομμάτι το κράτος θα έπρεπε να δώσει τέτοια όπλα στην ΕΕΑ, ώστε να καταπολεμά όποιους παραβαίνουν νόμους του κράτους.

Η ΟΥΕΦΑ θέλει να δείχνει προς τα έξω μια ωραία βιτρίνα και δεν ξέρω κατά πόσο την ενδιαφέρει αν γίνονται όλα σωστά σε μια χώρα. Αν εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο, θα περιμένουμε τους Ευρωπαίους να μας το φτιάξουν;

Υπάρχει περίπτωση όμως και η περίπτωση η πλειονότητα όσων βρίσκονται στο ποδόσφαιρο να μη θέλει να το καθαρίσει, να βολεύεται με αυτή την κατάσταση».

Για τις αιχμές εναντίον του ότι άρχισε τις καταγγελίες όταν έπεφτε ο Απόλλων και ότι η ομάδα του ανέβηκε «τρένο» τις κατηγορίες:
«Εγώ άρχισα να φωνάζω από τότε που ανέβηκε ο Απόλλων στη Σούπερ Λίγκα. Τότε άρχισα να βλέπω πως δουλεύει το σύστημα. Ποια ομάδα με το μπάτζετ του Απόλλωνα έμεινε δυο χρόνια στη Δ’ και δυο χρόνια στη Γ’ κατηγορία; Πόσα χρόνια έπρεπε να κάτσουμε, πέντε; Άρα προφανώς δεν ισχύουν αυτά που υπονοούν.

Δε με ενδιαφέρει να πείσω ότι δεν είμαι λαμόγιο. Όποιοι με έχουν γνωρίσει, ξέρουν. Δεν θα κάτσω να εξηγήσω ότι έχασα την άνοδο την τελευταία αγωνιστική από ομάδα Δ’ Εθνικής, όταν θα μπορούσα να το έχω κανονίσει από πριν.

Μια αυτάρκης οικονομικά ομάδα δεν έχει ανάγκη να παρακαλάει για δανεικούς, έχει τα εφόδια να λέει τη γνώμη της χωρίς να φοβάται. Αν είσαι όμως μέσα στα χρέη ή κάποιος σε βοηθάει να τη σκαπουλάρεις, δεν είναι το ίδιο. Αυτό το αλισβερίσι δεν το ήξερα, προσωπική άποψη αποκόμισα όταν ανέβηκε η ομάδα. Από τη στιγμή που άρχισε η μάχη του υποβιβασμού, έγιναν τέρατα. Βρεθήκαμε σε αυτό το γκρουπ των ομάδων που κινδύνευαν επειδή δεν πετύχαμε και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη.

Δεν μας άφησαν όμως να δείξουμε αν μπορούμε να μείνουμε, καταδικαστήκαμε με συνοπτικές διαδικασίες. Οι ομάδες που έχουν οικονομική άνεση και είναι υγιείς -ο Απόλλων χρωστούσε στο τέλος κάθε μήνα λιγότερο από τον Ολυμπιακό- δεν αρέσουν σε μερικούς. Έτσι δεν επηρεάζεσαι και δεν αναγκάζεσαι με λίγα ψίχουλα να συμβαδίζεις με άλλους».

Για το αν μετάνιωσε που έφυγε από το ποδόσφαιρο:
«Δε μετάνιωσα. Έξι χρόνια που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο δεν είχα μόνο πίκρες. Είχα και χαρές. Αποτύχαμε βέβαια κάποιες φορές, την πρώτη χρονιά στη Γ’ κατηγορία τερματίσαμε έβδομοι. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα, όμως, δεν μπορώ να πω ότι δεν τα χάρηκα. Η χρονιά της Σούπερ Λίγκας με απογοήτευσε πλήρως. Και όχι λόγω του υποβιβασμού».

Για το αν αισιοδοξεί ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει λύσεις:
«Δύσκολο να απαντήσω αν θα δούμε άσπρη μέρα. Είναι όμως η πρώτη φορά που φαίνεται να γίνεται σοβαρή δουλειά, σε σχέση με άλλες υποθέσεις. Η πρώτη φορά που φαίνεται να υπάρχουν όργανα που κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να φοβούνται, όποια ονόματα κι αν ερευνούν. Τους βγάζω το λόγο για τον τρόπο που δουλεύουν».

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ