ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

"Ήμασταν όλοι μια οικογένεια"

"Ήμασταν όλοι μια οικογένεια"

Ο Απόλλων Σμύρνης μετά από 13 ολόκληρα χρόνια είναι και πάλι στην Super League και οι Κατσίκης, Τσιλιγκίρης, Δεληζήσης και Τσεμπερίδης μιλούν στο Sport24.gr για την μεγάλη τους επιτυχία

Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια μια ομάδα που έχει συνδεθεί με την μεγάλη κατηγορία είναι και πάλι εκεί που ανήκει.

Ο ιστορικός Απόλλων Σμύρνης, η "ελαφρά ταξιαρχία" της Ριζούπολης μετά από μια πολύ καλή πορεία κατέκτησε τον τίτλο στην Football League και η νέα περίοδος για τη βρει στην Super League.

Το Sport24.gr συνάντησε τέσσερις από τους πρωταγωνιστές της ομάδας και συνομίλησε μαζί τους για την φετινή πορεία,του Απόλλωνα και το μέλλον της ομάδας και κατ' επέκταση το δικό τους.

Γιάννης Κατσίκης, Ηλίας Τσιλιγκίρης, Γιώργος Δεληζήσης και Αλέξανδρος Τσεμπερίδης στάθηκαν κυρίως στο πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα και λειτούργησε καταλυτικά όταν ήρθαν κάποια άτυχα αποτελέσματα μέσα στην σεζόν.

Ο Γιάννης Κατσίκης ο οποίος ήταν ο δεύτερος σκόρερ του Απόλλωνα φέτος με 11 γκολ τόνισε χαρακτηριστικά: " Όλα κύλησαν πολύ ωραία αυτή τη χρονιά, είναι πολύ σημαντικό για μένα και για την ομάδα που κατάφερα να σκοράρω ένδεκα τέρματα και να είμαι δεύτερος σκόρερ μετά τον Μανιά.

Είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα είναι μετά από 13 χρόνια στην Super League και χαίρομαι που έβαλα ένα λιθαράκι και εγώ για να πάει ο Απόλλωνας εκεί που του αξίζει" και πρόσθεσε αν έμεινε ικανοποιημένος από τον σύλλογο:

" Από την ομάδα είμαι πολύ ικανοποιημένος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το ξέρετε όλοι ότι το θέμα με την διοίκηση είναι πολύ σημαντικό, οι παίκτες να είναι πληρωμένοι στην ώρα τους και να μην υπάρχουν προβλήματα. Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν πολύ καλό".

"Ήμασταν όλοι μια οικογένεια"
INTIME SPORTS

Παράλληλα, ο τον τεχνικό της ομάδας, τον κ. Βοσνιάδη, είχε μόνο καλά λόγια να πει: " Για τον κύριο Βοσνιάδη, ότι και να πω θα τον αδικήσω, ξεκίνησε την χρονιά και αυτός όπως και εγώ με πολλές γκρίνιες και μουρμούρες γιατί ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα με κόσμο έχει απαιτήσεις.

Έκανε ότι καλύτερο γι' αυτή την ομάδα και στα δύσκολα και στα εύκολα ήταν κοντά μας, έκανε κάτι που για κάποιους φαντάζει εύκολο, αλλά δεν ήταν εύκολο, ήταν πάρα πολύ δύσκολο και πόσο μάλλον να πάρει και το πρωτάθλημα και είναι και μια ικανοποίηση πιστεύω και για εκείνον".

Για τη νέα χρονιά και τι θα πρέπει να κάνει η ομάδα για να μην είναι "ασανσέρ", ο Κατσίκης ανέφερε: " Αυτός είναι ένας σχεδιασμός πάνω από όλα που πρέπει να κάνει η ομάδα από εδώ και πέρα, οι χαρές και τα πανηγύρια τώρα πλέον έχουν κοπάσει.

Πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για να μπορέσει η ομάδα να μην είναι "ασανσέρ". Σίγουρα ο Απόλλωνας πρέπει να βρίσκεται στην Super League, έχει τα πάντα, από εγκαταστάσεις, γήπεδο, κόσμο, από διοίκηση όπως προείπα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλους συλλόγους.

Εξάλλου είναι και αυτός ένας από τους μεγάλους συλλόγους στην Αθήνα και στην Ελλάδα θα έλεγα και δεν έχει να ζηλέψει κάτι. Αν όλα με ένα πολύ καλό σχεδιασμό γίνουν όπως πρέπει, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να βρίσκεται στην Super League για χρόνια".

Τσιλιγκίρης: "Μεγάλο μυστικό το καλό κλίμα"

Ο Ηλίας Τσιλιγκίρης, από την πλευρά του ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ με την φανέλα του Απόλλωνα, στάθηκε στο πολύ καλό κλίμα που είχε η ομάδα: " Πιστεύω ότι βοήθησαν αρκετά την ομάδα μου να φτάσει στους στόχους της. Σίγουρα όσο καλή χρονιά και να κάνεις, θα θέλεις να κάνεις κάτι παραπάνω. Ούτε απογοητευμένος είμαι, αλλά πιστεύω βοήθησα την ομάδα μου όσο έπρεπε να φτάσει στον στόχο της.

Το κλίμα στα αποδυτήρια, ήταν το μεγάλο μας μυστικό. Ήμασταν πολύ αγαπημένοι, πολύ δεμένοι και αυτό χρειάζεται μια ομάδα για να πάει πολύ ψηλά. Όλα τα παιδιά ήταν πολύ καλά παιδιά και τα Χριστούγεννα τα παιδιά που ήρθαν βοήθησαν μπήκαν γρήγορα στην ομάδα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Μας βοήθησαν και εμείς αυτούς".

"Ήμασταν όλοι μια οικογένεια"
INTIME SPORTS

Όσο για τους προσωπικούς του στόχους μετά και την ανανέωση του συμβολαίου του ανέφερε: " Τώρα να ξεκουραστούμε λιγάκι γιατί ταλαιπωρηθήκαμε πολύ. Στην ομάδα είμαι εδώ και τρία χρόνια έχω δεθεί συναισθηματικά και θέλω να δοκιμάσω στην Super League".

Δεληζήσης: 'Πίστεψα από την πρώτη μέρα στην άνοδο"

Ένας από τους στυλοβάτες της άμυνας του φετινού Απόλλωνα, ο Γιώργος Δεληζήσης ο οποίος πέτυχε και ένα γκολ, αποκάλυψε από την πλευρά του πως ήταν από τους μόνους που είχε πιστέψει στην άνοδο από την πρώτη μέρα που μετακόμισε στην Ριζούπολη.

" Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά εξαιρετική χρονιά, εγώ προσωπικά την περίμενα αυτή τη χρονιά από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Απόλλωνα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μπάμπη Μυροφορίδη, που χάρη σ' αυτόν είμαι αυτή τη στιγμή εδώ.

Ίσως ήμασταν οι μόνοι που το πιστέψαμε από την αρχή δεν το είπαμε όμως, φυσικά και δεν έπρεπε να το πούμε. Με πίστεψε και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Και τον Νίκο τον Ζαφειρόπουλο που είναι ο μάνατζέρ μου, να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου που είναι εξαιρετικά παιδιά και όλοι μαζί πετύχαμε την κατάκτηση της ανόδου".

"Ήμασταν όλοι μια οικογένεια"
INTIME SPORTS

Είπε ο έμπειρος αμυντικός και πρόσθεσε για το δύσκολο αλλά ευχάριστο τέλος του πρωταθλήματος: " Αν παίζεις 40 παιχνίδια καθαρά, νομίζω πως είναι η πιο άξια άνοδος ομάδας που έχει πετύχει ποτέ στη Β΄Εθνική",

Για τον κόσμο του Απόλλωνα, ο Γιώργος Δεληζήσης ανέφερε: " Να τον ευχαριστήσουμε γιατί ήταν δίπλα μας. Περιμένουμε περισσότερο κόσμο του χρόνου. Εντάξει μας δυσκόλεψε λίγο ο κόσμος είναι η αλήθεια, είναι απαιτητικός αρκετά, αλλά τα καταφέραμε και τον ευχαριστούμε πολύ", ενώ κατέληξε για το νοικοκύρεμα που υπάρχει στην ομάδα:

" Πιστεύω για μένα είναι το καλύτερο σωματείο που έχω παίξει μέχρι τώρα, όχι μόνο οικονομικής άποψης, όλα τα θέματά τους λειτουργούσαν στην εντέλεια και αυτό οφείλεται κυρίως στον πρόεδρο και σε όλους όσους απαρτίζουν την ομάδα αντιπρόεδρος, φροντιστές, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους ευχαριστούμε πολύ".

Τσεμπερίδης: "Είχαμε το πιο παθιασμένο ρόστερ"

Τέλος ο Αλέξανδρος Τσεμπερίδης, μίλησε για την σεζόν που πέρασε και στάθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή για την ομάδα.

Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε: " Σίγουρα είναι μια πετυχημένη χρονιά. Ξεκινήσαμε όχι με στόχο να βγούμε απευθείας, να κάνουμε μια καλή πορεία, αλλά στη συνέχεια είδαμε ότι η ομάδα ήταν όλο και καλύτερη, μπορούσε και έπαιρνε αποτελέσματα και εκτός έδρας, αλλά και εντός, ήρθαν και κάποιοι παίκτες τον Ιανουάριο μας βοήθησαν πάρα πολύ να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο της ανόδου και μάλιστα πρωταθλητές".

Για την πιο δύσκολη στιγμή μέσα στην σεζόν: " Σίγουρα η πιο δύσκολη στιγμή ήταν μετά τα Χριστούγεννα που είχαμε κάνει γκέλες με Πανσερραϊκό, Εθνικό Γαζώρου, Παναιτωλικό, Ολυμπιακό Βόλου συνεχόμενες ήττες.

Εκεί πέρα λίγο χάσαμε τον προσανατολισμό μας γιατί ήταν αμέσως μόλις είχαν έρθει τα καινούργια παιδιά, αλλά στην συνέχεια όταν δεθήκαμε, νομίζω πάλι η ομάδα βρήκε τον δρόμο της πήρε μεγάλα διπλά σε Δράμα, Ηρακλή, ο Μάρτιος ήταν ο μήνας που μας ανέβασε στην κατηγορία".

"Ήμασταν όλοι μια οικογένεια"
INTIME SPORTS

Για το πόσο ρόλο έπαιξε το κλίμα στην ομάδα: " Πραγματικά αυτό το κλίμα που έχει η ομάδα δεν το έχω ξανασυναντήσει εγώ πουθενά και ίσως να φταίει το ότι είχε παιδιά που δεν ήταν πολύ καταξιωμένα, τα οποία διψούσαν και είχε καλούς χαρακτήρες και αυτό μας έκανε μια οικογένεια.

Γιατί μπορεί να μην είχαμε το πιο ποιοτικό ρόστερ, αλλά σίγουρα με διαφορά είχαμε το πιο παθιασμένο, για μένα τουλάχιστον είχαμε πολύ καλό κλίμα".

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ