ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Τα... αστεράκια της Καλλονής αποκαλύπτονται

Τα... αστεράκια της Καλλονής αποκαλύπτονται

Πέντε παιδιά της ΑΕΛΚ Κ20 κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και συμμετέχουν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Ιταλία. Δείτε τι λένε γι' αυτή τους την εμπειρία.

Ανάμεσα στους 27 ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν αυτές τις ημέρες στην προετοιμασία της Καλλονής στη βόρεια Ιταλία, υπάρχουν και 5... αστεράκια που φιλοδοξούν να γίνουν τα μελλοντικά αστέρια της ομάδας.

Μπουρούς, Λίμα, Ευαγγελιδάκης, Γιουκαρής και Μούτσα (από αριστερά στη φωτογραφία) πήραν "προαγωγή" από την Κ20 της ΑΕΛΚ και ενσωματώθηκαν στην πρώτη ομάδα ενόψει της πρώτης σεζόν στην Super League.

Είναι τα παιδιά που ενσαρκώνουν το όνειρο του προέδρου της ΑΕΛ Καλλονής, Νίκου Μιχαλάκη. Και δεν είναι άλλο από την τροφοδοσία της πρώτης ομάδας με ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής.

Η πρόσφατη ανακοίνωση για την ίδρυση ακαδημιών έρχεται να ενισχύσει αυτή του την επιθυμία που ολοκληρώνει για τον ίδιο το όραμά του για το Λεσβιακό ποδόσφαιρο.

* Οι εγγραφές παιδιών στις ακαδημίες της Καλλονής ξεκινούν την 1Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι τις5 Σεπτεμβρίου. Τα σημεία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εγγραφών είναι:

  • η ακαδημία της ΑΕΛΚ στην Καλλονή με υπεύθυνους τον Γιάννη Βαβλαδέλλη και την Αναστασία Σταυρίδη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977832835
  • τα γραφεία της ΠΑΕ στη Μυτιλήνη (Ελ. Βενιζέλου 5) με υπεύθυνη την Έλενα Καρέκου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22510-23551

Επιστρέφουμε στους πέντε ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Ιταλία και προετοιμάζονται με την Καλλονή. Δείτε αναλυτικά το κείμενο με τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Οι Ραφαήλ Γιουκαρής, Τζόναταν Μούτσα, Κώστας Λίμα, Δημήτρης Μπουρούς και Κυριάκος Ευαγγελιδάκης μιλούν στο AELK.GR για την εμπειρία που ζουν στον Ιταλικό βορρά, τον Γιάννη Ματζουράκη, τους συμπαίκτες τους και για την ευκαιρία που τους δίνεται για μια θέση στην βασική ομάδα, έπειτα από το επιτυχημένο τους πέρασμα στην ΑΕΛΚ Κ20.

Τα... αστεράκια της Καλλονής αποκαλύπτονται

Είναι ο μικρότερος της παρέας των «πέντε». Στα δεκαοχτώ του ο Ραφαήλ Γιουκαρής, ο «Γιούκας» όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, ζει το όνειρό του. Το ξεκίνημα, μάλιστα, φαίνεται να είναι με το μέρος του: στο φιλικό με τηνCalciochieseέκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας μας πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ με το οποίο άνοιξε και το σκορ. «Μόλις είδα την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα ένιωσα κάτι που δεν μπορώ να το περιγράψω. Χάρηκα πολύ γι' αυτό. Εύχομαι να νιώσουν έτσι όπως ένιωσα εγώ και άλλα παιδιά της ηλικίας μου» δηλώνει ο Ραφαήλ ο οποίος αν και αμυντικό χαφ διαθέτει και πολλά επιθετικά χαρίσματα.

«Είμαι χαρούμενος και συνάμα αισθάνομαι τυχερός για την ευκαιρία που μου δόθηκε από την ΑΕΛΚ. Είναι σημαντικό για μένα να βρίσκομαι σε προετοιμασία και μάλιστα τέτοιου επιπέδου» εξηγεί ο ίδιος.

Από τον Αίαντα Μυτιλήνης, ο «Γιούκας» βρέθηκε να αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια με την Κ20 στο πρωτάθλημα τηςFootballLeagueΟΠΑΠ Νέων της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ λαμβάνοντας μάλιστα μέρος στην περσινή προετοιμασία της ΑΕΛΚ μας για τη Football League. Και τώρα, στην προετοιμασία της ΑΕΛΚ για τη Super League, χαρακτηρίζει τη συνεργασία του με τον Γιάννη Ματζουράκη παραγωγική καθώς όπως λέει: «είναι ένας προπονητής ο οποίος ξέρει καλά τι ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του» ενώ δηλώνει έτοιμος «να "κλέψει" τα θετικά στοιχεία των πιο έμπειρων συμπαικτών του που παίζουν στην ίδια θέση».

Τα... αστεράκια της Καλλονής αποκαλύπτονται

Ο Τζόναταν Μούτσα ήρθε την περσινή αγωνιστική περίοδο στην ομάδα μας από την Κ20 του Άρη της Θεσσαλονίκης και σχεδόν αμέσως έδειξε τα θετικά στοιχεία που διαθέτει στο παιχνίδι του, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα τηςFootballLeagueΟΠΑΠ Νέων υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Γαβαλά.

Για εκείνον η συνύπαρξή του με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από τις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλλά και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για «να μπορέσει να τους μοιάσει». Όπως δηλώνει ο ίδιος «αυτό που ζω είναι ένα όνειρο που το θέλει κάθε παιδί της ηλικίας μου και χαίρομαι που το ζω με την Καλλονή».

Ο 19χρονος περιφερειακός επιθετικός θεωρεί εαυτόν τυχερό για τη συνεργασία του με τον κ. Ματζουράκη τον οποίο χαρακτηρίζει ως «έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ελλάδα» σημειώνοντας πως είναι όσο αυστηρός πρέπει να είναι.

Να θυμίσουμε πως στον αγώνα με τηνCalciochieseο «Τζόνι» έκανε το πρώτο άτυπο ντεμπούτο του σκοράροντας το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΛΚ μας.

Τα... αστεράκια της Καλλονής αποκαλύπτονται

Ο Δημήτρης Μπουρούς μαζί με τον Κώστα Λίμα θα έλεγε κανείς πως διαθέτουν μια μικρή εμπειρία από προετοιμασίες καθώς αμφότεροι έχουν συμμετάσχει δύο φορές στο παρελθόν με την ομάδα μας σε τέτοιες φάσεις για τηνFootballLeague. Η 22η Ιανουαρίου του 2012 θα είναι μια ημερομηνία που ο ίδιος δε θα ξεχάσει ποτέ καθώς στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή για τηFootballLeague2011-2012 ο 19χρονος τότε Δημήτρης πέρασε αλλαγή στη θέση του Ταραχούλσκι κάνοντας το ντεμπούτο του στην επαγγελματική ομάδα ενώ την ίδια χρονιά συνεργάστηκε και με τον Γιάννη Ματζουράκη ο οποίος του έδωσε πολλές ευκαιρίες. «Είναι αυστηρός, θέλει η δουλειά του να γίνεται σωστά αλλά είναι πολύ σημαντικό που τον έχω προπονητή καθώς με βοηθάει να μαθαίνω αρκετά πράγματα που θα με ωφελήσουν στην πορεία μου» αναφέρει ο ίδιος για τον πολύπειρο τεχνικό της ΑΕΛΚ μας.

Πέρσι αποτέλεσε έναν από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας της Κ20 που τερμάτισε στην 4 θέση της κατατάξης και φέτος εκφράζει την ικανοποίησή του λέγοντας πως «είναι πολύ σημαντικό για τρίτη συνεχόμενη χρόνια να βρίσκομαι στην προετοιμασία της ομάδας, ειδικά όταν αυτή θα αγωνίζεται του χρόνου στη Super League». Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Ιταλία εκείνος τις αφήνει κατά μέρος λέγοντας πως «είναι κάτι φυσιολογικό καθώς για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα πρέπει να δουλεύει πολύ δυνατά στην προπόνηση».

Τα... αστεράκια της Καλλονής αποκαλύπτονται

Στο νικητήριο (4-0) εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΛΚ μας με την Παναχαϊκή για ταplayoffs τηςFootballLeague2011-2012 ο μικρός Κώστας Λίμα είχε βρεθεί στη συνέντευξη τύπου κάνοντας την παρακάτω δήλωση: «Χάρηκα ιδιαίτερα που με στήριξαν όλοι σε αυτή την ομάδα. Ήρθα από το Α' τοπικό και η ομάδα αυτή με δέχθηκε και μου συμπεριφέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο», λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κάνει το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Καλλονής μας.

Σήμερα δύο χρόνια αργότερα βρίσκεται και πάλι στην αποστολή της ΑΕΛΚ μας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να βρεθώ στηSuperLeagueέχοντας έναν αυστηρό αλλά και πολύ καλό προπονητή όπως ο κ. Ματζουράκης».

Για εκείνον η προετοιμασία είναι μια ευχάριστη διαδικασία καθώς παρά την κούραση «οι προπονήσεις είναι ενδιαφέρουσες αφού έχουν αρκετή τακτική και παιχνίδι με μπάλα».

Τα... αστεράκια της Καλλονής αποκαλύπτονται

Για τον Κυριάκο Ευαγγελιδάκη, που ήρθε από τον Κεραυνό Αγίου Δημητρίου της Λήμνου, η συμμετοχή του στην προετοιμασία της ΑΕΛΚ μας είναι όπως λέει ο ίδιος «μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρει κι αυτός μια θέση μέσα σε αυτή την ομάδα που του δίνει τη δυνατότητα νακάνει το όνειρό του πραγματικότητα».

Για τον 19χρονο Κυριάκο, που πέρσι στην Κ20 αγωνιζόταν ως δεξί μπακ-χαφ, η προετοιμασία στον Ιταλικό Βορρά είναι μια καλή ευκαιρία για να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο ενώ για τον κ. Ματζουράκη αναφέρει πως «βοηθάει τα νεαρά παιδιά να δείξουν τι αξίζουν χωρίς άγχος».

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον είναι πως κάθε μέρα που περνάει στην Ιταλία, μόνο θετικές εμπειρίες μπορεί να αποκομίσει από την συνύπαρξή του με τους συμπαίκτες του, που θαύμαζε μέχρι πρότινος από τις κερκίδες. Μάλιστα, όπως τονίζει, οι έμπειροι ποδοσφαιριστές τον βοηθούν να βρει «ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό» και γίνεται ολοένα και καλύτερος.

TAGS ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ