ΞΑΝΘΗ

Το Ιράν έστειλε τον Χαμζά Γιουνές στην Ξάνθη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM)
Γιουνές MOTIONTEAM

Το Sport24.gr γράφει για το ανεπιτυχές πέρασμα του Χαμζά Γιουνές από το Ιράν που τον έφερε στην Ελλάδα για την Ξάνθη, με την οποία διαπρέπει (12 ματς, 9 γκολ). Ο Τυνήσιος επιθετικός... κυνηγά τον Εστέμπαν Σολάρι και την επιστροφή στην Εθνική του ομάδα.

Η ομάδα που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από κάθε άλλη στο εφετινό πρωτάθλημα της Super League είναι η Ξάνθη. Ύστερα από 13 αγώνες έχει 25 βαθμούς και είναι στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Στα 13 ματς έχουν επιτευχθεί επτά νίκες, οι πέντε εκ των οποίων εκτός έδρας! Μετά την επικράτηση (1-0) επί του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, οι ακρίτες σημείωσαν το πέμπτο διαδοχικό τρίποντο, ενώ έμειναν αήττητοι για ενδέκατη σερί φορά.

Οι δύο μοναδικές ήττες έγιναν στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, από ΑΕΚ και Πανιώνιο. Σημείο αναφοράς στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο Χαμζά Γιουνές. Ο 30χρονος Τυνήσιος φορ έχει αγωνιστεί σε 12 ματς στη Super League και έχει βάλει εννέα γκολ. Τα τρία από αυτά έχουν σημειωθεί με πέναλτι. Μάλιστα κόντρα στον Γηραιό ο Τυνήσιος θα μπορούσε να σκοράρει για τέταρτη φορά από την άσπρη βούλα, αλλά νικήθηκε από τον Χουάντερσον. Με τα εννέα γκολ, πάντως, είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Μπράουν Ιντέγε του Ολυμπιακού.

ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Άξιος αναφοράς είναι όμως και ο τρόπος που συμφώνησε με την Ξάνθη το περασμένο καλοκαίρι. Το 2014 η Λουντογκόρετς τον αγόρασε από την Μπότεβ Πλόβντιβ. Εκείνη τη σεζόν έπαιξε, μάλιστα, στους ομίλους του Champions League με την ομάδα της Βουλγαρίας. Ώσπου μία σεζόν μετά έφτασε στα γραφεία της Λουντογκόρετς εξαιρετική πρόταση από την Tractor Sazi του Ιράν. Ο Γιουνές και η ομάδα αποδέχτηκαν την πρόταση και ο Τυνήσιος δοκίμασε την τύχη του στο ποδόσφαιρο της Μέσης Ανατολής. Τα δεδομένα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε.

Δεν πληρωνόταν στην ώρα του, το πρωτάθλημα ήταν κακό και αποφάσισε ύστερα από 13 συμμετοχές και 3 γκολ να αποχωρήσει. Οι Ιρανοί, ωστόσο, αποδείχθηκαν ζόρικοι διαπραγματευτές. Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Ο Γιουνές ζητούσε τα χρήματα που είχε συμφωνήσει. Στο μεταξύ είχε προκύψει η συμφωνία του με την Concordia Chiajna της Ρουμανίας, στην οποία έκανε προπονήσεις από τα τέλη Νοεμβρίου του 2015. Δεν κατάφερε όμως ποτέ να καταγράψει επίσημη συμμετοχή, αφού οι Ιρανοί καθυστέρησαν σκοπίμως και δεν του απέστειλαν εμπρόθεσμα το διεθνές πιστοποιητικό συμμετοχής του.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ "ΠΑΓΟ" ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ DEAL

Αναγκάστηκε να μείνει ανενεργός από τέλη Νοεμβρίου μέχρι το καλοκαίρι του 2016, οπότε και τον απέκτησε η Ξάνθη. Όπως υποστηρίζεται από το περιβάλλον του παίκτη και από την θρακιώτικη ΠΑΕ, αν δεν είχε μεσολαβήσει το πέρασμά του από το Ιράν και ο "πάγος" στον οποίο έμεινε για μήνες, δύσκολα θα υπέγραφε στην Ξάνθη. Αφενός γιατί η χρηματιστηριακή του αξία δεν ήταν για τα δεδομένα της Ξάνθης και αφετέρου διότι η Ρουμανία είναι το δεύτερο σπίτι του Χαμζά. Προ ημερών άλλωστε παντρεύτηκε Ρουμάνα, με καλεσμένο τον Λουτσέσκου. Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας, όμως, αλλά και οι ενέργειες του τεχνικού διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αίσια ολοκλήρωση της υπόθεσης.

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΣΟΛΑΡΙ

Με την παρουσία του στην Ξάνθη ο Γιουνές έχει αναγκάσει τον ομοσπονδιακό προπονητή της Τυνησίας, Henryk Kasperczak, να στρέψει επάνω του την προσοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στράικερ της Ξάνθης έχει ειδοποιηθεί πως είναι στα πλάνα του Πολωνού τεχνικού και δεν αποκλείεται ύστερα από αρκετό καιρό να φορέσει εκ νέου τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας, την οποία έχει τιμήσει 9 φορές.

Ο 30χρονος παίκτης είναι ευχαριστημένος με όσα έχει συναντήσει στην Ξάνθη. Ό,τι του υποσχέθηκαν προτού υπογράψει, έχει γίνει πράξη. Όσοι τον γνωρίζουν, άλλωστε, λένε ότι είναι άνθρωπος ειλικρινής και θέλει να του λένε την αλήθεια. Δεν είναι των δημοσίων σχέσεων. Στόχος του είναι να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Τελευταία φορά που είχε αναδείξει πρώτο σκόρερ η Ξάνθη, ήταν το 2013-2014 με τον Αργεντινό Εστεμπάν Σολάρι (16 γκολ)!

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γιουνές υπέγραψε για ένα χρόνο στην Ξάνθη, αλλά στο συμβόλαιο υπάρχει οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Δεν την διατηρεί μονομερώς η ομάδα της Θράκης. Οι δύο πλευρές είναι δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα κουβεντιάσουν για το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσουν την οψιόν και να "δεθεί" μέχρι τον Ιούνιο του 2018 στα Πηγάδια ο Τυνήσιος.

ΟΚΤΩ ΓΚΟΛ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε χατ τρικ, στο 4-0 της Ξάνθης στη Βέροια. Προχθές, παρότι έχασε πέναλτι, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί του Ηρακλή. Το εκπληκτικό με τον Τυνήσιο επιθετικό είναι ότι από τα 9 γκολ (6 σουτ – 3 πέναλτι), τα 8 τα έχει σημειώσει σε εκτός έδρας παιχνίδια της Ξάνθης! Τρία στη Βέροια και από ένα σε Καυτανζόγλειο, Αγρίνιο, Λιβαδειά, Χανιά και ΟΑΚΑ! Το μοναδικό γκολ που έχει σημειώσει στα Πηγάδια ήταν το 3-1 σε βάρος του Αστέρα. Κι αν ο Γιουνές έχει σημειώσει 8 γκολ εκτός έδρας, η Ξάνθη πόσα; Με 13 γκολ έχει την καλύτερη επίθεση φιλοξενούμενης ομάδας! Και κάτι τελευταίο: Ο παίκτης που τον έχει βοηθήσει τόσο πολύ να βρίσκει δίχτυα είναι ο Θόδωρος Βασιλακάκης, ο οποίος αγωνίζεται πίσω του και κάνει εξαιρετική δουλειά.

ΤΑ 9 ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Photocredits: Eurokinissi

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ