ΡΟΜΑ

Τότι: "Αγάπησα μόνο τη Ρόμα"

L'attaccante della Roma Francesco Totti (C), riceve da Gianfelice Facchetti il premio Facchetti, a Milano, 17 novembre 2014. A sinistra il presidente del Coni, Giovanni Malago'. ANSA/DANIEL DAL ZENNARO
L'attaccante della Roma Francesco Totti (C), riceve da Gianfelice Facchetti il premio Facchetti, a Milano, 17 novembre 2014. A sinistra il presidente del Coni, Giovanni Malago'. ANSA/DANIEL DAL ZENNARO ANSA

Ο Φραντσέσκο Τότι πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το "βραβείο Φακέτι" και στις δηλώσεις που έκανε στάθηκε στην αγάπη του για τη Ρόμα και τη δίψα του για το δεύτερο σκουντέτο αλλά και το... CL (video).

"Όταν είσαι παντρεμένος για 20 χρόνια με την ίδια ομάδα αυτό σημαίνει πως υπάρχει κάτι αληθινό εδώ. Υπήρχε πάντα η αγάπη και το πάθος.

Η Ρόμα είναι ποδοσφαιρικά η μοναδική μου αγάπη. Το δέσιμο με τους οπαδούς; Ίσως αυτό είναι το πρόβλημα της Ρόμα: σκέφτεται περισσότερο τους παίκτες αυτούς καθαυτούς και όχι τις νίκες.

Ως παίκτης ο στόχος μου είναι να κατακτώ σημαντικά πράγματα. Αλλά είχα την τύχη να παίξω με μία μόνο φανέλα και είμαι χαρούμενος για αυτό", δήλωσε αρχικά ο 38χρονος καπιτάνο στο πλαίσιο της βράβευσής του στο Μιλάνο (στα γραφεία της Gazzetta dello Sport"), και συνέχισε:

"Πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή χρονιά για το πρωτάθλημα. Το πιστεύω εγώ αλλά και όλη η πόλη, μία πολή που αξίζει μεγάλες νίκες και μεγάλες επιτυχίες".

Όσο για το δίλημμα που του τέθηκε "Λάτσιο ή Γιουβέντους" με δεδομένο πως οι δυο αυτές ομάδες συγκρούονται την ερχόμενη Κυριακή, είπε: "Είναι μία ωραία μάχη, κλείνω τα μάτια και ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί".

Ερωτηθείς επίσης για τις διάφορες προτάσεις που είχε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του αλλά και το πότε σκοπεύει να αποχωρήσει από τα γήπεδα, απάντησε:

"Υπήρχαν πολλές μεγάλες ομάδες που με ήθελαν, δεν χρειάζεται να πω ονόματα. Ακόμα διασκεδάζω, ακόμα θέλω να παίζω. Όταν έρθει η σωστή στιγμή που δεν θα αργήσει, θα αποχωρήσω.

Το τελευταίο όνειρο που θα ήθελα να πραγματοποιήσω είναι η κατάκτηση του Champions League".

Σημειώνεται πως το διεθνές βραβείο "Giacinto Facchetti" απονέμεται κάθε χρόνο από το 2006 και μετά από την εφημερίδα "Gazzetta dello Sport" (στη μνήμη αυτής της εμβληματικής φιγούρας της Ίντερ και του ιταλικού ποδοσφαίρου) σε προσωπικότητες του ποδοσφαίρου που διακρίνονται για την πίστη τους και για το σωστό αθλητικό τους πνεύμα.

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ