ΡΟΜΑ

Τότι: "Γιατί να σταματήσω;"

Τότι: "Γιατί να σταματήσω;"

Ο Φραντσέσκο Τότι έκανε μία... λογική ερώτηση, λίγο πριν συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής, εκ των οποίων τα 25 στη Serie A.

Με μία ασίστ και εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 94', ο Φραντσέσκο Τότι ενορχήστρωσε την ανατροπή της Ρόμα κόντρα στη Σαμπντόρια και μετά από το τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

Ο αρχηγός των "τζιαλορόσι" κλείνει τα 40 του στις 27 Σεπτεμβρίου, ωστόσο μετά από τέτοιες εμφανίσεις δεν δείχνει διατεθειμένος να κρεμάσει τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν.

" Αυτό που μετράει είναι που γυρίσαμε το παιχνίδι, κάτι που δεν ήταν απλό. Είχαμε σπουδαίο πνεύμα νικητή και μεγάλη περηφάνια", τόνισε αρχικά στο "Premium" και στη συνέχεια απάντησε στην ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο κομβικός στα 40 του: "Το μυαλό είναι καθοριστικό και σε βοηθάει σε όλα. Μετά έχει σημασία η ψυχραιμία που μου μεταδίδει η οικογένειά μου. Όταν είσαι εντάξει στο κεφάλι, αυτό φαίνεται στο γήπεδο".

Όσο για το πώς βιώνει τον τελευταίο χρόνο του ως ποδοσφαιριστής, απάντησε με μία... έκπληξη: "Ήρεμα και καθημερινά, με ελεύθερες σκέψεις. Από εκεί και πέρα, εάν είμαι έτσι, γιατί πρέπει να σταματήσω;"

Για το πέναλτι που εκτέλεσε μίλησε στην κάμερα του "Sky" και αποκάλυψε ότι είχε άγχος: "Ήταν η πρώτη φορά που φοβόμουν ότι θα μπορούσα να το χάσω, επειδή έπρεπε να σημειώσω το νικητήριο γκολ σε ένα παιχνίδι όπως αυτό. Ήμουν, όμως, μπροστά στο νότιο πέταλο και δεν μπορούσα να αστοχήσω εκεί".

Όσο για τον κόσμο, είχε μόνο καλά λόγια να πει: "Η ώθηση των φιλάθλων ήταν αισθητή. Όπως λέει πάντα ο προπονητής, όταν μπαίνω εγώ μέσα, ο κόσμος εκστασιάζεται και με αποθεώνει. Είναι φυσιολογικό για όποιον είναι Ρωμαίος, αφού διακατέχεται από διαφορετικό πνεύμα, διαφορετική όρεξη για να δει αυτό που τελικά κατάφερα να κάνω. Μετά από τέτοια ώθηση, εγώ μπορώ μόνο να βάλω τα δυνατά μου στο γήπεδο. Κάνω ότι μπορώ, όπως και στα 25 μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πανζουρλισμός για τον "αυτοκράτορα" Τότι
Απέτυχαν Μίλαν & Χαρτ, ήρωας ο Τότι στο 93'
TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ