ΡΟΜΑ

Οιωνός τίτλου για Ρόμα ο "νόμος της 3ης Νοεμβρίου";

Οιωνός τίτλου για Ρόμα ο "νόμος της 3ης Νοεμβρίου";

Η Ρόμα είδε το εκπληκτικό νικηφόρο σερί της να σταματάει στην έδρα της Τορίνο όμως έχει έναν ιδιαίτερο λόγο να χαμογελάει. Διαβάστε για τον "νόμο της 3ης Νοεμβρίου" ο οποίος... στέφει πρωταθλητές στην Ιταλία!

Την περασμένη Πέμπτη, η Ρόμα λύγισε με 1-0 την Κιέβο Βερόνα και έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Serie A ούσα η μοναδική ομάδα με 10 νίκες στα ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές μίας σεζόν, όμως το απίστευτο σερί της δεν συνεχίστηκε στο Τορίνο.

Η ομώνυμη ομάδα κατάφερε να φρενάρει τους "τζαλορόσι" με το γκολ του Τσέρτσι (1-1) και να μην τους επιτρέψει το "11 στα 11" ενώ παράλληλα ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις έχασε την ευκαιρία να ξεπεράσει το ρεκόρ του Πελιτσόλι (774' απαραβίαστης εστίας) καθώς δέχτηκε γκολ μετά από 744 λεπτά.

Υπάρχουν όμως λόγοι... εξωποδοσφαιρικοί για να κάνουν τη Ρόμα να ατενίζει το μέλλον της στη φετινή Serie A με αισιοδοξία και αυτοί έχουν να κάνουν με την ημερομηνία στην οποία ήρθε η πρώτη απώλεια βαθμών, στο "Ολίμπικο" του Τορίνο.

Συγκεκριμένα, όπως έχει διδάξει η ποδοσφαιρική ιστορία στην Ιταλία, οι ομάδες που "τρέχουν" ένα εντυπωσιακό σερί και αυτό σταματάει στις 3 Νοεμβρίου, στο φινάλε σηκώνουν την κούπα.

Οιωνός τίτλου για Ρόμα ο "νόμος της 3ης Νοεμβρίου";

Η Ρόμα δεν κατάφερε να κάνει το "11 στα 11" στο Τορίνο, με τον Τσέρτσι να "απαντάει" στο γκολ του Στρούτμαν, όμως παραμένει στο +3 από Νάπολι και Γιουβέντους

Αυτό έγινε τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν με κοινό παρονομαστή την Γιουβέντους.

Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1985-86 όταν η "βέκια σινιόρα" του Μισέλ Πλατινί ηττήθηκε από τη Νάπολι με γκολ του Μαραντόνα και διακόπηκε το σερί των 8 σερί νικών από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με τους Τορινέζους να πανηγυρίζουν ωστόσο το σκουντέτο στο τέλος.

Πέρυσι, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ηττήθηκε 3-1 από την Ίντερ του Αντρέα Στραματσόνι στις 3 Νοεμβρίου γνωρίζοντας έτσι την πρώτη της ήττα μετά από 49 αγώνες αήττητη, ωστόσο τον περασμένο Μάιο πανηγύρισε το δεύτερο διαδοχικό σκουντέτο.

Θα τριτώσει λοιπόν το καλό για τις ομάδες που χάνουν τα σπουδαία σερί τους στις 3 Νοεμβρίου; Η Ρόμα το ελπίζει, όμως Νάπολι και Γιουβέντους έχουν αντίθετη άποψη...

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ