ΡΟΜΑ

Ντι Φραντσέσκο: "Υπάρχει θέληση για ένα ακόμη θαύμα"

Roma's manager Eusebio Di Francesco looks on at Anfield, Liverpool, England, Monday, April 23, 2018. Roma will play a Champions League semi final first leg soccer match on Tuesday. (Martin Rickett/PA via AP)
Roma's manager Eusebio Di Francesco looks on at Anfield, Liverpool, England, Monday, April 23, 2018. Roma will play a Champions League semi final first leg soccer match on Tuesday. (Martin Rickett/PA via AP) MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο δεν εγκαταλείπει τις ελπίδες και πιστεύει πως η Ρόμα θα τα δώσει όλα για μια ακόμη ανατροπή.

Το 5-2 του πρώτου αγώνα στο Άνφιλντ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στη Ρόμα ενόψει της ρεβάνς με τη Λίβερπουλ στο Ολίμπικο για τα ημιτελικά του Champions League. Εντούτοις, ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο δεν εγκαταλείπει τις ελπίδες των τζαλορόσι για ένα ακόμη θαύμα (2/5, 21:45), όπως αυτό με τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του θεσμού.

"Στη δική μας έδρα δεν δίνουμε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο. Ελπίζω να το κάνουμε και αύριο. Δεν είναι εύκολο να επαναλάβουμε μία ανατροπή όπως αυτή με τη Μπαρτσελόνα, αλλά με τον κόσμο στο πλάι μας και το πάθος του, υπάρχει θέληση να προσπαθήσουμε για ένα ακόμη θαύμα", ανέφερε ο κόουτς των Ρωμαίων, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση του Σαλάχ:

"Δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλη την ομάδα για έναν παίκτη. Δεν γίνεται να βάλουμε τρεις παίκτες πάνω στον Σαλάχ. Στο πρώτο ματς είχαμε προετοιμαστεί καλά, αλλά κάποιες στιγμές ξεχάσαμε το πλάνο μας και δεν λειτουργούν πάντα όλα όπως θα έπρεπε. Ήμασταν στο έλεος της Λίβερπουλ για 25 λεπτά και αυτό δεν επιτρέπεται. Ελπίζουμε να έχουμε βρει την απάντηση".

Για τον Κέβιν Στρόουτμαν και την πιθανή απουσία του, λόγω του ότι ο Ολλανδός μέσος ταλαιπωρείται από μία κάκωση στα πλευρά και για το λόγο αυτό δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με την Κιέβο για το πρωτάθλημα, ο Ντι Φραντσέσκο απάντησε: "Είναι λίγες οι πιθανότητες να παίξει και είναι κακό για μας που δεν θα τον έχουμε".

Σε αγωνιστικό επίπεδο, εξήγησε ότι παρακολούθησε την αντίστοιχη ρεβάνς της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι και το πώς οι "πολίτες" πλήρωσαν τα κενά στα μετόπισθεν: "Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Θα ζυγίσω τα πράγματα όσον αφορά στην ενδεκάδα. Δυστυχώς, κάποιοι παίκτες θα λείπουν σίγουρα, οπότε θα έχω λιγότερες επιλογές. Πρέπει να σκοράρουμε τρεις φορές, αλλά θα χρειαστεί να δείξουμε και τις δύο πλευρές του παιχνιδιού μας. Θα πρέπει να χτίσουμε σε στέρεη αμυντική βάση, όπου η συγκέντρωση και η εφαρμογή θα είναι κομβική, ώστε να μην επιτρέψουμε στους αντιπάλους μας να βρουν πολύ χώρο πίσω. Όμως, αν θέλουμε να σκοράρουμε, δεν μπορούμε να καθόμαστε στην περιοχή μας. Υπάρχει ρίσκο οι αντίπαλοί μας να αντεπιτεθούν και πρέπει να το λάβουμε υπόψιν".

Όσο για τον φόβο επεισοδίων από τους ultras της ομάδας, ήταν κάθετος πως ό,τι συνέβη στο "Άνφιλντ" με την επίθεση σε οπαδό της Λίβερπουλ που πλέον βρίσκεται σε κώμα, είναι η εξαίρεση: "Σε όλες τις κερκίδες υπάρχουν κάποια σάπια μήλα, που κάνουν πράγματα που δεν πρέπει. Όπως έχω πει, βρίσκομαι στο πλευρό του Σον Κοξ και της οικογένειάς του και είμαι αντίθεση σε κάθε μορφή βίας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στη Ρόμα υπάρχουν αληθινοί, παθιασμένοι και μη βίαιοι φίλαθλοι. Σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς, υπάρχουν αυτοί που καταστρέφουν σπουδαίες βραδιές, όπως στο πρώτο παιχνίδι. Ελπίζω να είναι μία απολαυστική ημέρα για όσους έρθουν στο γήπεδο αύριο, αυτό ευελπιστώ".

Martin Rickett/PA via AP

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ