ΡΟΜΑ

Η UEFA βραβεύει τον Τότι

Roma's Francesco Totti salutes his fans prior to an Italian Serie A soccer match between Roma and Genoa at the Olympic stadium in Rome, Sunday, May 28, 2017. Francesco Totti is playing his final match with Roma against Genoa after a 25-season career with his hometown club. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Roma's Francesco Totti salutes his fans prior to an Italian Serie A soccer match between Roma and Genoa at the Olympic stadium in Rome, Sunday, May 28, 2017. Francesco Totti is playing his final match with Roma against Genoa after a 25-season career with his hometown club. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Η UEFA αναγνωρίζει την προσφορά του Φραντσέσκο Τότι στη Ρόμα και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και θα τιμήσει τον 40χρονο Ιταλό με το Προεδρικό Βραβείο.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι ο Φραντσέσκο Τότι θα λάβει το Προεδρικό Βραβείο τιμής τον Αύγουστο, ως αναγνώριση της προσφοράς του στη Ρόμα αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τις αρχές του '90 μέχρι και σήμερα.

Ο Ιταλός επιθετικός αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τους "τζιαλορόσι" την προηγούμενη Κυριακή, στη νίκη με 3-2 επί της Τζένοα, αποχωρώντας από τον σύλλογο μετά από 25 χρόνια στην πρώτη ομάδα.

"Το Προεδρικό Βραβείο αναγνωρίζει εξαιρετικά επιτεύγματα, επαγγελματική αριστεία και υποδειγματικές προσωπικές αρετές. Αυτά τα στοιχεία προσωποποιούνται στον Φραντσέσκο Τότι, έναν άντρα που έδωσε ένα τέταρτο του αιώνα από τη ζωή του παίζοντας για την αγαπημένη του Ρόμα", δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

"Συγχαρητήρια, Φραντσέσκο, για τη φανταστική καριέρα και για την εξωπραγματική πίστη και αφοσίωση στη Ρόμα και στο ποδόσφαιρο", κατέληξε το μήνυμα του Τσέφεριν.

Ο 40χρονος επιθετικός θα μπει σε μία ειδική κατηγορία με άλλες μεγάλες μορφές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Μπόμπι Ρόμπσον, ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Πάολο Μαλντίνι και ο Τζιάνι Ριβέρα.

Photo credits: AP Photo/Alessandra Tarantino

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ