ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Το τρομερό ρεκόρ του Κασίγιας

Το τρομερό ρεκόρ του Κασίγιας

Ο Ίκερ Κασίγιας έχει να χάσει σε τελικό εδώ και 14 χρόνια όμως αυτός με τη Σεβίλλη για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ είναι κάτι παραπάνω από ένα ματς για την σημαία της Ρεάλ. Διαβάστε το story.

Ο Ντιέγκο Λόπεθ είναι παρελθόν από τη Ρεάλ (συνεχίζει στη Μίλαν), παρόλα αυτά ο Ίκερ Κασίγιας μόνο "ασφαλής" δεν μπορεί να αισθάνεται κάτω από τα γκολπόστ των Μαδριλένων ελέω... Κέιλορ Νάβας.

Πολλοί θεωρούν πως ο Κοσταρικανός θα είναι ο βασικός γκολκίπερ των πρωταθλητών Ευρώπης τη νέα σεζόν (ο ίδιος ο Φλορεντίνο Πέρεθ του έπλεξε το εγκώμιο κατά την πρόσφατη παρουσίασή του) και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ ο διεθνής Ισπανός γκολκίπερ θα έχει μία τελευταία ευκαιρία για να αποδείξει πως αξίζει εκείνος να φοράει τα γάντια του βασικού.

Το τρομερό ρεκόρ του Κασίγιας

"Τελικό τεστ για τον Κασίγιας", χαρακτηρίζει τον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη (θα λάβει χώρα στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ την Τετάρτη) η εφημερίδα "Marca", η οποιά υπογραμμίζει πως σε περίπτωση δεν... πείσει, τότε ο Κάρλο Αντσελότι ενδέχεται να παραχωρήσει τη θέση του στον νεοφερμένο στο Βαλδεμπέμπας, Κέιλορ Νάβας.

Τι είναι αυτό στο οποιό μπορεί να ποντάρει ο Κασίγιας και να παίρνει δύναμη ενόψει του κρας-τεστ με τη Σεβίλλη; Μα φυσικά το απίστευτο ρεκόρ που έχει σε τελικούς με 7 κερδισμένους από τους 9 στους οποίους έχει πάρει μέρος με τη φανέλα των "μερένγκες" αλλά και το ότι οι δύο μοναδικές του ήττες έλαβαν χώρα στο ξεκίνημα της καριέρας του το 2000!

Η σχέση... αγάπης του με τους τελικούς ξεκίνησε στην "Πόλη του Φωτός" το 2000, με τη Ρεάλ του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να φτάνει στον τελικό του Champions League και να κατακτάει το τρόπαιο με το 3-0 επί της Βαλένθια, στον πρώτο μάλιστα "εμφύλιο" τελικό στην ιστορία της διοργάνωσης. Μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη συμπλήρωση των 19ων γενεθλίων του, ο Κασίγιας σήκωνε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Το τρομερό ρεκόρ του Κασίγιας

Εκείνη τη χρονιά ήρθαν και οι δύο μοναδικές του ήττες σε τελικούς με τη Ρεάλ. Πρώτα από τη Γαλατάσαραϊ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ όπου οι Τούρκοι επικράτησαν με 2-1 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Ζαρντέλ ενώ τον Νοέμβριο ακολούθησε η απώλεια του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με το ίδιο σκορ κόντρα στη Μπόκα Τζούνιορς με τα τέρματα του Μαρτίν Παλέρμο).

Το 2002 όμως πήρε το αίμα του πίσω! Κατέκτησε το Champions League έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον τελικό της Γλασκώβης κόντρα στη Λεβερκούζεν (μπήκε αλλαγή στη θέση του τραυματία Θέσαρ και έκανε δύο σωτήριες αποκρούσεις στο φινάλε) ενώ λίγους μήνες αργότερα πανηγύρισε ως βασικός τόσο το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (με Φέγενορντ) όσο και το Διηπειρωτικό (με Ολίμπια Ασουνσιόν).

Ο Ίκερ χρειάστηκε να περιμένει εννέα χρόνια για μία επιτυχία σε τελικό και αυτή ήρθε στο Copa del Rey του 2011 κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο "Μεστάγια" (το νικητήριο γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην παράταση) ενώ πέρυσι η Ρεάλ νίκησε και πάλι τους "μπλαουγκράνα" για τον ίδιο θεσμό και στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά χάρη σε γκολ-αριστούργημα του Γκάρεθ Μπέιλ στο φινάλε (2-1).

Real Madrid's goalkeeper Iker Casillas celebrates with the trophy at the end of the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final "Clasico" football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Mestalla stadium in Valencia on April 16, 2014. Real Madrid won 2-1.  AFP PHOTO/ LLUIS GENE        (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
Real Madrid's goalkeeper Iker Casillas celebrates with the trophy at the end of the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final "Clasico" football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Mestalla stadium in Valencia on April 16, 2014. Real Madrid won 2-1. AFP PHOTO/ LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Αποκορύφωμα φυσικά στο τρομερό ρεκόρ του Κασίγιας σε τελικούς ήταν φυσικά το 10ο Champions League στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ισπανό κίπερ να φέρει ακέραια ευθύνη στο γκολ του Γκοντίν όμως ο Ράμος να τον "σώζει" με το γκολ στις καθυστερήσεις και τους "μπλάνκος" να κατακτούν το τρόπαιο στην παράταση με εμφατικό στιλ (4-1).

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ