ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρονάλντο: "Όνειρο το 10ο στη Λισαβόνα"

Ρονάλντο: "Όνειρο το 10ο στη Λισαβόνα"
CAIO GUATELLI

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου παπουτσιού της Nike (Mercurial Superfly), ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, μέσω της οποίας χαρακτήρισε όνειρο για τα μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης την κατάκτηση του 10ου Champions League.

Για τις δύο πολύ μεγάλες προκλήσεις που τον περιμένουν αναφέρθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου παπουτσιού της Nike. Ειρήσθω εν παρόδω το Sport24.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό Μέσο που παραβρέθηκε στην παρουσίαση.

Ο Πορτογάλος μίλησε τόσο για το 10ο Champions League, το οποίο ονειρεύεται όλη η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και για το Μουντιάλ, στο οποίο θα προσπαθήσει να οδηγήσει τη χώρα του στη διάκριση.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Επέστρεψες στην ενεργό δράση αυτή την εβδομάδα μετά από μια μικρή διακοπή. Πώς νιώθεις σωματικά και εγκεφαλικά που είσαι σε θέση να ξαναρχίσεις να κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα, δηλαδή να παίζεις ποδόσφαιρο;

CR:"Έλειψα για 2 εβδομάδες, οπότε χαίρομαι που επέστρεψα στο γήπεδο. Κράτησε λιγότερο από το αναμενόμενο και είμαι ικανοποιημένος που όλα πήγαν καλά".

-Το πλεονέκτημα που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας στη Σουηδία, στο δεύτερο αγώνα των πλέι-οφ για το παγκόσμιο κύπελλο, και το παιχνίδι εκείνο ήταν φανταστικό. Μήπως ο τρόπος με τον οποίο σκόραρε η Μπάγερν βοήθησε τη Ρεάλ Μαδρίτης λόγω του πολύ γρήγορου παιχνιδιού που σας χαρακτηρίζει; Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο υπερτερεί κατά πολύ το παιχνίδι σας".

CR:"Ο τρόπος παιχνιδιού μας θα είναι πολύ όμοιος με εκείνον που ακολουθήσαμε στον εντός έδρας αγώνα. Η ομάδα που παίζει εντός έδρας έχει το πλεονέκτημα, ενώ οι εκτός έδρας αγώνες είναι πιο επικίνδυνοι και πιο δύσκολοι. Ωστόσο είμαστε έτοιμοι, η ομάδα είναι έτοιμη για τον αγώνα αυτό".

-Επικρατεί η αίσθηση, που επιβεβαιώνεται από το παιχνίδι της Τετάρτης, ότι η Ρεάλ μπορεί να κερδίσει το 10ο ευρωπαϊκό κύπελλο. Συνειδητοποιείς πόσο μεγάλη σημασία θα είχε η επίτευξη αυτού του ιστορικού ρεκόρ για τους φιλάθλους και για το σύλλογο;

CR:"Φυσικά το όνειρό μας είναι να κερδίσουμε τον δέκατο τίτλο για τη Μαδρίτη. Οι φίλαθλοι έχουν μεγάλο πάθος γι’ αυτό. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, αλλά φέτος αν φτάσουμε στον τελικό, η επιτυχία μας θα είναι μεγαλύτερη. Θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη ενάντια σε μια μεγάλη ομάδα, η οποία είναι αυτή τη στιγμή πρωταθλήτρια".

-Ο τελικός θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα. Πόσο ξεχωριστό θα ήταν για σένα να σηκώσεις το τρόπαιο στη χώρα σου;

CR:Για μένα είναι όνειρο το να κερδίσουμε στη Λισαβόνα μπροστά στους Πορτογάλους, στο εθνικό στάδιο. Ο τελικός στη Λισαβόνα είναι το όνειρό μας. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

-Βρίσκεσαι εδώ για την παρουσίαση του νέου ποδοσφαιρικού παπουτσιού "Mercurial Superfly" που θα φορέσεις στη Βραζιλία φέτος το καλοκαίρι. Πες μου τι σκέφτηκες όταν πρωτοείδες αυτό το παπούτσι;

CR:Ένιωσα έκπληξη γιατί ποτέ δεν είχα ξαναδεί τέτοιο παπούτσι, με τέτοιο στιλ. Είναι η ιδέα πίσω από το παπούτσι, το επίπεδο άνεσης που προσφέρει, η σχεδίασή του, καθώς και το χρώμα του -είναι πραγματικά καταπληκτικό.

Ρονάλντο: "Όνειρο το 10ο στη Λισαβόνα"

-Και πώς ένιωσες όταν το πρωτοφόρεσες;

CR:"Ήταν καταπληκτικό. Μόλις φόρεσα τα παπούτσια, ένιωσα άνετα αμέσως. Είχαν πολύ καλή αίσθηση... Τα ήθελα το συντομότερο δυνατόν, διότι είχαν μοναδική αίσθηση".

-Συμμετείχες στον επανασχεδιασμό του παπουτσιού; Πώς ένιωσες γι΄ αυτό; Ποιες δικές σου προσωπικές βελτιώσεις ενσωματώθηκαν στο τελικό προϊόν;

CR:"Αυτό ισχύει για όλα τα παπούτσια μου και όχι μόνο γι’ αυτά. Πάντα ζητούν τη γνώμη μου, τη γνώμη των παικτών, θέλουν να μάθουν τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει. Τα σχόλιά μας είναι πολύ σημαντικά. Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία, η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή, και το τελικό προϊόν αποδείχθηκε εξαίσιο".

-Το παπούτσι ‘Mercurial Superfly’ δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την ταχύτητα των παικτών. Πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα, η γρηγοράδα στο παιχνίδι σου;

CR:"Η Nike πρωτοπορεί σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στην περίπτωση των παπουτσιών αυτών. Η διαφορά έγκειται στη σχεδίαση και στο επίπεδο άνεσης. Το συγκεκριμένο παπούτσι είναι εξαιρετικό, διαφορετικό από κάθε άλλο. Αυτό δεν με εκπλήσσει, διότι η Nike είναι η καλύτερη εταιρία και γι’ αυτό τα καταφέρνει καλύτερα. Τα παπούτσια αυτά είναι εξαιρετικά άνετα και γι’ αυτό τα δικά μου σχόλια είναι πάντα θετικά".

-Πώς νιώθεις που είσαι ο σταρ της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας και βρίσκεσαι πάντα στο προσκήνιο;

CR:"Μου άρεσαν οι προκλήσεις ανέκαθεν. Μου αρέσει να βρίσκομαι υπό πίεση. Αλλιώς θα κρεμούσα τα παπούτσια μου και θα τερμάτιζα την καριέρα μου! Μου αρέσει να κάνω τα πάντα σωστά για κάθε παιχνίδι, να προπονούμαι σκληρά. Το γεγονός ότι είμαι αρχηγός μιας εθνικής ομάδας μου δημιουργεί πίεση σε διεθνές επίπεδο. Απολαμβάνω τη συνεργασία με τους παίκτες, την ομάδα, τους τεχνικούς, τους μασέρ, τους φυσιοθεραπευτές, τους γιατρούς. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και γι’ αυτό αξιοποιώ τα προσόντα μου όσο το δυνατόν καλύτερα για χάρη της ομάδας και αυτό μου αρέσει".

-Αποτελείς είδωλο για τους Πορτογάλους. Πώς είναι να φοράς τη στολή, να είσαι ο αρχηγός και να ακούς τον εθνικό ύμνο της χώρας σου;

CR:"Αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές. Νιώθω πραγματικά περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου, το απολαμβάνω. Για παράδειγμα, είναι μοναδικό να ακούς όλο τον κόσμο στο γήπεδο να σιγοτραγουδά τον εθνικό ύμνο της Πορτογαλίας".

Ρονάλντο: "Όνειρο το 10ο στη Λισαβόνα"

-Τι στόχο έχει η Πορτογαλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο;

CR:"Όπως προείπα, δεν είμαστε ανάμεσα στα φαβορί και γνωρίζουμε ότι είμαστε σε δύσκολο όμιλο, τον ισχυρότερο του παγκοσμίου κυπέλλου κατά τη γνώμη μου. Παίζουμε με τη Γερμανία στο πρώτο παιχνίδι και έπειτα με τις ΗΠΑ. Θα είναι δύσκολα".

-Για να εξασφαλίσει την άνεση των παικτών, η Nike καινοτόμησε άλλη μια φορά χρησιμοποιώντας το υλικό "Flyknit". Νιώθεις τη διαφορά;

CR:"Φυσικά πρόκειται για μεγάλη καινοτομία. Όπως είπα, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Η Nike κάνει πάντα καινούρια πράγματα, λανσάρει νέα προϊόντα. Το συγκεκριμένο προϊόν διαφέρει από τα υπόλοιπα "Mercurial", αλλά διασφαλίζει το ίδιο επίπεδο άνεσης. Πιστεύω ότι τα παπούτσια αυτά είναι εκπληκτικά και ότι θα σκοράρω πολλά γκολ φορώντας τα".

-Πριν από λίγους μήνες κέρδισες τη Χρυσή Μπάλα, έγινες ο μεγαλύτερος σκόρερ της εθνικής ομάδας και σε τίμησε ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας. Σου έφεραν ικανοποίηση αυτά τα επιτεύγματα;

CR:"Πιστεύω ότι το ομαδικό πνεύμα είναι το σημαντικότερο στοιχείο του παιχνιδιού. Αλλά το να θέλεις να καταφέρεις πράγματα σε ατομικό επίπεδο και να θέλεις να κάνεις το κάτι παραπάνω είναι πάντα ένας στόχος. Στόχος μου είναι να παραμένω στην κορυφή, στο υψηλότερο επίπεδο. Όσο για τη Χρυσή Μπάλα που κέρδισα, φυσικά δεν παραπονιέμαι. Είμαι ευγνώμων στους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην εθνική ομάδα".

-Όταν κέρδισες τη Χρυσή Μπάλα, μια Ελβετίδα που καθόταν δίπλα μου δάκρυσε επειδή συγκινήθηκες τόσο πολύ που πήρες αυτό το βραβείο. Τα συναισθήματά σου ξάφνιασαν τον κόσμο. Τι υποκίνησε αυτή την αντίδραση;

CR:"Εκείνη τη μέρα δάκρυσα. Ήταν από εκείνα τα συναισθήματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Ήταν κάτι που δεν περίμενα. Ήταν μια πραγματικά γνήσια στιγμή για μένα. Κάθε γονιός καταλαβαίνει πώς ένιωσα όταν πήρα τον γιο μου στην αγκαλιά μου".

-Πώς νιώθεις που είσαι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας;

CR:"Θα επικεντρώσω την προσοχή μου στην αρχηγία αφού πρώτα τελειώσει η σεζόν. Το Champions League δεν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσω το παγκόσμιο κύπελλο. Έχουμε καιρό γι’ αυτό. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Θα εργαστούμε ως ομάδα όπως κάναμε και για το Copa Del Rey. Τώρα θα είναι το ίδιο πράγμα, να κερδίσουμε το Champions League".

-Εξακολουθεί να είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο σήμερα η σημαντικότερη διοργάνωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο;

CR:"Αυτή ερώτηση είναι υποκειμενική. Ο καθένας δικαιούται να έχει τη δική του άποψη, αλλά οι ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι οι καλύτερες. Πρόκειται για τη σημαντικότερη διοργάνωση. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες διοργανώσεις, όπως το Champions League, που είναι σημαντικές και όπου ίσως είναι δυσκολότερο να κερδίσει κανείς. Μου αρέσει να παίζω σε διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν οι καλύτεροι παίκτες. Δεν ξέρω ποιά διοργάνωση είναι σημαντικότερη. Πιστεύω ότι όλες είναι εξίσου σημαντικές".

-Σε είδαμε πρόσφατα σε μια καταπληκτική διαφήμιση της Nike όπου εμφανίζεσαι με μεγάλη αυτοπεποίθηση, σαν ηθοποιός .... Είναι αυτό κάτι που θα ήθελες να κάνει αφού τελειώσει η ποδοσφαιρική σου καριέρα;

CR:"Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. "I am always available" (είμαι πάντα διαθέσιμος), όπως λέμε στα αγγλικά. Δεν σκέφτομαι το τέλος της ποδοσφαιρικής μου σταδιοδρομίας, αλλά υπάρχει πάντα μια πιθανότητα, εφόσον είμαι συνηθισμένος σε αυτό. Συνεργάζομαι με δημοσιογράφους και με τον τύπο σε καθημερινή βάση. Στην αρχή, στην ηλικία των 18 ή των 19, ήταν κάπως παράξενο, αλλά τώρα είναι μέρος της δουλειάς μου, βοηθάμε ο ένας τον άλλον, είμαστε σχεδόν σαν οικογένεια".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ