ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντανίλο, ο οποίος γίνεται ο 24ος Βραζιλιάνος στην ιστορία των "μερένγκες". Δείτε ποιοι ήταν οι προηγούμενοι 23. (φωτογραφίες)

Ο Ντανίλο θα είναι από την επόμενη σεζόν ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τη μεταγραφή του από την Πόρτο. Το Sport24.gr θυμάται τους προηγούμενους 23 Βραζιλιάνους, που πέρασαν από το "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

"Φερνάντο" Ρούμπενς Πάζι Ζιουντισέλι (1935)

Ο πρώτος των πρώτων. Ο Φερνάντο δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο στη Μαδρίτη, ντεμπούταρε κόντρα στη Σανταντέρ και δεν έπαιξε ξανά. Τίποτε παραπάνω....

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Ντάρσι Σιλβέιρα ντος Σάντος (Κανάριο) (1959)

Ο Κανάριο πήρε την πτήση από το Ρίο ντε Ζανέιρο για την ισπανική πρωτεύουσα το 1959. Στις τρεις σεζόν του με τη Ρεάλ, κατέκτησε ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, ένα Διηπειρωτικό, δύο πρωταθλήματα και ένα Copa del Rey.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Βαλντίρ Περέιρα "Ντιντί" (1959)

Ο "καριόκα'' βιρτουόζος μέσος έγινε κάτοικος της ισπανικής πρωτεύουσας το 1959, προερχόμενος από την Μποταφόγκο. Κάθισε μόνο μία σεζόν, δεν κέρδισε τίποτα σε αυτήν. Ο Ντιντί εθεωρείτο μεγάλη μεταγραφή όταν αποκτήθηκε από τη Ρεάλ (είχε κατακτήσει το Μουντιάλ του 1958, κατέκτησε κι αυτό του 1962 μετά τη "βασίλισσα").

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

"Εβαρίστο" ντε Μασέντο (1962)

Θα μπορούσε να τον πει κανείς και "προδότη". Έφτασε στη Μαδρίτη από τη Βαρκελώνη το 1962 και έπαιξε με τους "μερένγκες" για δύο σεζόν. Κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, με τη "βασίλισσα".

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Ρικάρντο Ρόσα (1991)

Ο Ρικάρντο Ρόσα έγινε "μερένγκε" το 1991, προερχόμενος από τη Σάο Πάουλο. Αγωνίστηκε μόνο δύο σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε μόνο ένα Copa del Rey, στη δεύτερή του σεζόν.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Κλαουντεμίρ "Βίτορ" (1993)

Αποκτήθηκε κατά... λάθος. Ο Μπενίτο Φλόρο τον Καφού ήθελε, αλλά στο "Μπερναμπέου" του έφεραν άλλο Βραζιλιάνο για δεξί μπακ. Ο Βίτορ το μόνο που κατάφερε ήταν να παίξει όλα κι όλα τρία ματς, με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν τον θυμάται και κανείς...

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Ρομπέρτο Κάρλος (1996)

Έφτασε στη Μαδρίτη από το Μιλάνο και την Ίντερ το 1996 κι έφυγε το 2007 για την Κωνσταντινούπολη. Και τι δεν πήρε με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουμε και λέμε, 4 πρωταθλήματα, τρία ισπανικά Σούπερκαπ, τρία Champions Leagues, δύο Διηπειρωτικά και ένα ευρωπαϊκό Σούπερκαπ. Ο,τι και να πει κανείς για τον Ρομπέρτο Κάρλος...

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Ζε Ρομπέρτο (1997)

Πήγε στη Ρεάλ από τη Φλαμένγκο. Μία σεζόν μόνο, αγωνίστηκε σαν αριστερός χαφ, αλλά και σαν μέσος. Μετά πήρε το δρόμο για τη Γερμανία.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

"Σάβιο" Μπαρτολίνι Πιμεντέλ (1998)

Ο Σάβιο αποκτήθηκε από τη Φλαμένγκο το 1998 κι έμεινε στη Μαδρίτη μέχρι το 2003, μεσολαβούντος ενός δανεισμού στην Μπορντό. Πήρε τρία Champions Leagues, ένα Διηπειρωτικό, ένα πρωτάθλημα, κι από ένα (ευρωπαϊκό και ισπανικό) Σούπερκαπ.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Ζούλιο Σέζαρ Σάντος Κορέα (1999)

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ήταν κάτοικος Μαδρίτης από το 1999. Στη "βασίλισσα" αγωνίστηκε μόλις μίας σεζόν, πήρε και το Champions League. Όταν επέστρεψε στο "Μπερναμπέου'' με τους "ερυθρόλευκους", σκόραρε απέναντι στην πρώην του ομάδα.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Φλάβιο Κονσεϊσάο

Άλλος ένας, που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αυτός. Ήρθε από την Ντεπορτίβο. Στις τρεις σεζόν που κάθισε πήρε 2 πρωταθλήματα, ένα Champions League, ένα Διηπειρωτικό και από ένα Σούπερκαπ (ισπανικό κι ευρωπαϊκό).

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Ρονάλντο (2002)

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έφερε το ''φαινόμενο" στη Μαδρίτη το 2002. Με τη φανέλα των "μερένγκες" έβαλε 83 γκολ σε 127 ματς. Πήρε ένα πρωτάθλημα, ένα Διηπειρωτικό και ένα ισπανικό Σούπερκαπ. "Φαινόμενο" είναι αυτός...

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Σισίνιο (2005)

Κι αυτός από τη Σάο Πάουλο. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα όταν αποκτήθηκε, αλλά δεν "έπιασε" στην ισπανική πρωτεύουσα. Κάθισε τρία χρόνια, αλλά οι συχνοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κάνει τη μεγάλη καριέρα που ονειρευόταν. Το 2008 πήγε στη Ρόμα, σήμερα η τύχη του εντοπίζεται στην Τουρκία. Πήρε ένα πρωτάθλημα.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Ζούλιο Μπαπτίστα (2005)

Κάθισε στη Μαδρίτη για τρία χρόνια, μεσολαβούντος ενός δανεισμού στην Άρσεναλ. Το μόνο που πήρε, ήταν ένα πρωτάθλημα. Κι αυτός, δεν έφερε όσα περίμεναν οπαδοί και διοίκηση.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Ρομπίνιο (2005)

Κι άλλος Βραζιλιάνος, την ίδια σεζόν. Το ντεμπούτο του κόντρα στην Κάντιθ εξαιρετικό, αλλά η όλη του πορεία στη Ρεάλ, προβληματική με σκαμπανεβάσματα. Το 2008, πωλήθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι. Δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερκαπ, στη θητεία του.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Μαρσέλο (2006)

Ήρθε σαν αντικαταστάτης του Ρομπέρτο Κάρλος, σε ηλικία 18 ετών, το 2006. Είναι μέχρι και σήμερα στην ομάδα. Έχει κατακτήσει ένα Champions League, ένα ευρωπαϊκό Σούπερκαπ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, τρία πρωταθλήματα, δύο Copa del Rey και δύο ισπανικά Σούπερκαπ.

Real Madrid's Marcelo shoots towards the goal during his Champions League Group D soccer match against Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, September 18, 2012. REUTERS/Felix Ordonez (SPAIN  - Tags: SPORT SOCCER)
Real Madrid's Marcelo shoots towards the goal during his Champions League Group D soccer match against Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, September 18, 2012. REUTERS/Felix Ordonez (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Έμερσον (2006)

Ήρθε μαζί με τον Φάμπιο Καπέλο στη Ρεάλ, ωστόσο δεν είχε την αναμενόμενη παρουσία. Η σεζόν του προβληματική και φυσιολογική η επιστροφή του στην Ιταλία, την επόμενη σεζόν.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Πέπε (2007)

Μπορεί να είναι διεθνής με την Πορτογαλία, αλλά γεννήθηκε σε έδαφος βραζιλιάνικο. Κανείς δεν αμφιβάλει μέχρι και σήμερα για τη σπουδαιότητα της παρουσίας του, στην ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Κακά (2009)

Έφτασε στη Μαδρίτη από το Μιλάνο και τη "ροσονέρο" πλευρά αυτού ως η τέταρτη πιο ακριβή μεταγραφή, πίσω από τους Ρονάλντο, Ζιντάν και Ιμπραχίμοβιτς. Δεν ήταν ποτέ αυτό που περίμεναν να δουν οι "μερένγκες". Επέστρεψε στη Μίλαν, αφού είχε πάρει ένα πρωτάθλημα, ένα Copa del Rey και ένα Σούπερκαπ.

Real Madrid's Kaka celebrates his goal during their Champions League Group D soccer match against Ajax Amsterdam at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, December 4, 2012. REUTERS/Juan Medina (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
Real Madrid's Kaka celebrates his goal during their Champions League Group D soccer match against Ajax Amsterdam at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, December 4, 2012. REUTERS/Juan Medina (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Φαμπίνιο Ταβάρες (2012)

Ο Φαμπίνιο εντάχθηκε στην Ρεάλ Καστίγια το 2012, προερχόμενος από τη Ρίο Άβε. Ντεμπούταρε με την πρώτη ομάδα το 2013, κόντρα στη Μάλαγα. Είναι στη Μονακό, ως δανεικός από τη Ρίο Άβε.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Καζεμίρο (2013)

Ο Κάρλος Ενρίκε "Καζεμίρο" ακολούθησε κι αυτός το δρομολόγιο Σάο Πάουλο - Μαδρίτη. Το 2013 πήγε δανεικός στη Ρεάλ Καστίγια, φέτος στην Πόρτο δανεικός.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Ουίλιαν Ζοζέ (2014)

Από τη Σάντος, στη Ρεάλ Καστίγια το 2014 έπαιξε το πρώτο του ματς απέναντι στην Ουέλβα. Πέτυχε και χατ-τρικ στο ματς εκείνο. Τον Αύγουστο του ιδίου έτους, επέστρεψε στη Βραζιλία.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Λούκας Σίλβα (2015)

Το πιο πρόσφατο πριν τον Ντανίλο. Ντεμπούτο με την Ντεπορτίβο, έφτασε από το Μπέλο Οριζόντε (Κρουζέιρο)και φιλοδοξεί να διακριθεί σε μία θέση που κανείς εκ των συμπατριωτών του, τα κατάφερε.

Οι 24 Βραζιλιάνοι της Ρεάλ Μαδρίτης
TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ