ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε στο γήπεδο

"Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the Champions League quarter-final second leg football match Real Madrid vs Wolfsburg at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 12, 2016. / AFP / CURTO DE LA TORRE        (Photo credit should read CURTO DE LA TORRE/AFP/Getty Images)"
"Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the Champions League quarter-final second leg football match Real Madrid vs Wolfsburg at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 12, 2016. / AFP / CURTO DE LA TORRE (Photo credit should read CURTO DE LA TORRE/AFP/Getty Images)" "AFP/GETTY IMAGES"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άκουσε πολλά φέτος για τις "απουσίες" του στα δύσκολα ματς. Αυτός απάντησε με 10ο γκολ στο "Καμπ Νόου" και χατ-τρικ πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League, έτσι ετοιμάζεται για νέα ρεκόρ. Διαβάστε αναλυτικά τους αριθμούς

Την φετινή σεζόν οι "εχθροί" του Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκαν πρόσφορο έδαφος, καθώς ο Πορτογάλος είναι πρώτος σκόρερ σε Champions League και ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά δεν είχε καλές εμφανίσεις στα δύσκολα και σημαντικά ματς.

Στον όμιλο του Champions League έβαλε 11 γκολ, όλα όμως σε Σαχτάρ και Μάλμε, καθώς δεν σκόραρε στα δύο ματς με την Παρί Σεν-Σερμέν.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο πρωτάθλημα, όπου στον πρώτο γύρο δεν σκόραρε στα δύσκολα ματς, σε αυτά δηλαδή με Μπιλμπάο, Ατλέτικο, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ και Βαλένθια. Θα βάλουμε στην λίστα και αυτά με Μάλαγα και Μπέτις, στα οποία η Ρέαλ έχασε 5 βαθμούς, καθώς δεν σκόραρε σε κανένα, όχι ο Ρονάλντο, γενικά η ομάδα!

Το Φεβρουάριο λοιπόν άρχισε να ξυπνά ο CR7 και σκόραρε και στα δύο ματς της φάσης των "16" με την Ρόμα, έτσι οι "μερένγκες" πέρασαν στους "8" της Ευρώπης.

Στον δεύτερο γύρο έβαλε δύο γκολ στην Μπιλμπάο, σκόραρε και στη Μάλαγα, αλλά και πάλι η Ρεάλ έχασε δύο βαθμούς από αυτήν (1-1), ενώ δεν βρήκε δίχτυα ξανά στο ντέρμπι με την Ατλέτικο και ήρθε η ήττα μέσα στο "Μπερναμπέου".

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε στο γήπεδο

Αφού έβαλε και ένα από τα 4 γκολ στο 4-0 επί της Σεβίλλης, ήρθε η ώρα των μεγάλων απαντήσεων τον Απρίλη. Στις 2 του μηνός με δικό του γκολ στο 85' η Ρεάλ νίκησε με 2-1 την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" και χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα ελπίζει ξανά για τίτλο, καθώς πλέον είναι στο -4 από την κορυφή (ήταν το 10ο γκολ του στην έδρα της Μπαρτσελόνα).

Δέκα μέρες αργότερα, η ομάδα της Μαδρίτης χρειαζόταν νίκη με 3-0 επί της Βόλφσμπουργκ για να περάσει στα ημιτελικά του Champions League. Έτσι ακριβώς έγινε, με χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Απάντησε μέσα στο γήπεδο και οι απαντήσεις ήταν αποστομωτικές, ενώ στο χατ-τρικ του πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ μέσα σε διάστημα ενός λεπτού και 27 δευτερολέπτων και το 3ο τέρμα ήταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, τομέας επίσης για τον οποίο έχει... ακούσει πολλά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε στο γήπεδο

Ώρα για αριθμούς και ρεκόρ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Βόλφσμπουργκ πέτυχε το 5ο του χατ-τρικ στο Champions League, πιάνοντας τον Λιονέλ Μέσι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Έφτασε τα 16 γκολ στην φετινή διοργάνωση και έχει τα διπλάσια από αυτούς που βρίσκονται στην δεύτερη θέση, τους Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν.

Όσον αφορά στα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στο Champions League, έχει το ρεκόρ αυτός με 17 τέρματα την περίοδο 2013-2014, έτσι βρίσκεται ένα γκολ μακριά από το να επαναλάβει την επίδοση και δύο από το να κάνει νέο ρεκόρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε στο γήπεδο

Φέτος, (πιθανότατα) θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην διοργάνωση για 5η φορά και 4η σερί! Το 2008 τερμάτισε με 8 γκολ (ManUtd), το 2013 με 12, το 2014 με 17 και το 2015 με 10 μαζί με Μέσι και Νεϊμάρ.

Παραπάνω είχαμε αναφέρει πως φέτος στον όμιλο είχε 11 γκολ. Και αυτό είναι ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία με διψήφιο αριθμό τερμάτων στον όμιλο του CL.

Είναι φυσικά πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League και μετρά πλέον 93 γκολ, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι δεύτερος με 10 λιγότερα (83). Ξεκίνησαν την χρονιά έχοντας από 77, ο Πορτογάλος έχει φέτος 16 και ο Αργεντινός 6 (είχε και τραυματισμό).

Αυτή είναι η 7η χρονιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ρεάλ, η οποία για 6η σερί φορά προκρίνεται στους "4" της Ευρώπης.

Στην πρώτη του σεζόν (2009-10) η ομάδα είχε αποκλειστεί στους "16", έχει παίξει δηλαδή 12 ματς σε προημιτελικά με την ισπανική ομάδα και είχε άλλα 4 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα 16 αυτά ματς στην προημιτελική φάση του Champions League έχει 15 γκολ!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε στο γήπεδο
TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ