ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μπενίτεθ: Μόλις ο 4ος Μαδριλένος τεχνικός της Ρεάλ

Μπενίτεθ: Μόλις ο 4ος Μαδριλένος τεχνικός της Ρεάλ

Στα 113 χρόνια ιστορίας της, μόνο τρεις προπονητές από τη Μαδρίτη έχουν καθίσει στον πάγκο της Ρεάλ. Ο Ράφα Μπενίτεθ, θα είναι ο τέταρτος.

Μόνον οι ανακοινώσεις απομένουν για την ολοκλήρωση της πρόσληψης του Ράφα Μπενίτεθ, στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ράφα, γέννημα - θρέμμα Μαδριλένος, γίνεται μόλις ο τέταρτος στην 113χρονη ιστορία της "βασίλισσας" με καταγωγή από την ισπανική πρωτεύουσα.

Συνολικά 46 διαφορετικοί προπονητές έχουν περάσει από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, από την ίδρυσή της, το 1902.

Ο πρώτος προπονητής των "μερένγκες" με καταγωγή από τη Μαδρίτη, ήταν ο Πάκο Μπρου το μακρινό 1934, κι οποίος κατέκτησε δύο Κύπελλα Ισπανίας.

Δεύτερος ήταν ο Μιγκέλ Μουνιόθ που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, στη Ρεάλ, το 1958 και μία χρονιά αργότερα, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία αυτής. Κατέκτησε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών (1960, 1966), ένα Διηπειρωτικό (1960), εννιά πρωταθλήματα και τρία Copas del Rey.

Για τον τρίτο, πέρασαν 30 χρόνια, από το 1974 και την αποχώρηση του Μιγκέλ Μουνιόθ. Το 2004, ο Μαριάνο Γκαρθία Ρεμόν ήταν αρχικά βοηθός τεχνικού του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, ωστόσο μετά την αποχώρηση αυτού, ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή στους "μερένγκες". Δεν κατέκτησε τίποτα, ως προπονητής. Και τέταρτος γεννηθείς στην ισπανική πρωτεύουσα, ο Ράφα Μπενίτεθ, που ανακοινώνεται την Τετάρτη. Αν ληφθεί υπόψιν ότι ο Μαριάνο Γκαρθία ήταν υπηρεσιακός πέρασαν 41 χρόνια, από τον τελευταία Μαδριλένο τεχνικό της Ρεάλ.

πηγή: Marca

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ