ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Το μυστικό της επιτυχίας του Μουρίνιο

Το μυστικό της επιτυχίας του Μουρίνιο

Ο Ντέιβ Χάνκοκ, ο οποίος στην Τσέλσι συνεργαζόταν με τον Ζοζέ Μουρίνιο, εξήγησε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Πορτογάλου τεχνικού και αποκάλυψε τρεις από τις ομιλίες του "Special One" που έκαναν τους παίκτες να μπουν και να νικήσουν.

Μετρ της ψυχολογίας είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο σύμφωνα με τον Ντέιβ Χάνκοκ και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει ως προπονητής.

Ο πρώην φυσιοθεραπευτής της Τσέλσι έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Πορτογάλο και εξήγησε γιατί το θεωρεί κορυφαίο με συγκεκριμένα παραδείγματα.

"Ο Μουρίνιο ήταν πολύ μεθοδικό στην προπόνηση, αλλά η διαφορά ήταν η ψυχολογία του στα παιχνίδια. Εκεί ένιωθα πως είναι καλύτερος όλων. Ήξερε ποια κουμπιά να πατήσει. Ήταν πολύ έξυπνος στο να προστατεύει τους παίκτες, στρέφοντας τα φώτα πάνω του" ήταν τα πρώτα λόγια του Χάνκοκ, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να καταστήσει απολύτως σαφές τον λόγο που κάνει τον Μουρίνιο εξαιρετικό στην ψυχολογία.

Μία από τις ομιλίες που του έχουν μείνει είναι εκείνη στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ρέντινγκ, όταν το παιχνίδι ήταν στο 0-0. "Ο Μουρίνιο μπήκε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια. Είχε πάρα πολλά χαρτιά με σημειώσεις. Τα κεφάλια όλων ήταν κατεβασμένα γιατί ήξεραν πως δεν έπαιζαν καλά.

Δεν είπε τίποτα για τρία ή τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια έβγαλε ένα χαρτί, το έσκισε, το πέταξε στον αέρα και είπε: "Τακτικές; Τακτικές; Βλακείες. Καμία τακτική". Έδειξε την καρδιά του και τα... καρύδια του και είπε: "Το παιχνίδι έχει να κάνει με αυτά. Αν τα έχεις, τότε νικάς". Μετά έφυγε", είπε ο Χάνκοκ.

Τελικά ο Σάλομον Καλού έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 90' δίνοντας στην Τσέλσι τους τρεις βαθμούς.

Το μυστικό της επιτυχίας του Μουρίνιο
© AP

Μία άλλη ομιλία που έβγαλε στη δημοσιότητα ο Χάνκοκ είναι η ακόλουθη: "Ήταν ένα παιχνίδι με τη Ρέντινγκ ένα βράδυ Τετάρτης. Έβρεχε πάρα πολύ. Χάναμε 1-0. Ο Μουρίνιο μπήκε στα αποδυτήρια και άρχισε να βαθμολογεί μέχρι το 10. Κοιτούσε τον κάθε παίκτη και βαθμολογούσε τον αντίπαλό του. "Ταλ Μπεν Χαίμ, παίρνεις επτά, Κέβιν Ντόιλ οκτώ. Εσύ έξι, εκείνος επτά. Αν συνεχίσουμε έτσι δε θα νικήσουμε".

Τελικά με γκολ των Φρανκ Λάμπαρντ και Ντιντιέ Ντρογκμπά μέσα σε πέντε λεπτά οι Λονδρέζοι γύρισαν το παιχνίδι και πήραν τη νίκη με 2-1.

Τον Μάρτιο του 2007 η Τσέλσι βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, αφού έχανε με 1-0 από την Τσέλσι με το πρώτο παιχνίδι να έχει λήξει 1-1. "Ήταν η Πόρτο, η παλιά του ομάδα" είπε ο Χάνκοκ και προσέθεσε: "Πίστευα πως ήταν τρελό, αλλά μπήκε και είπε: "Ηρεμήστε όλοι. Θα βγούμε έξω, θα σκοράρουμε δύο γκολ και θα νικήσουμε 2-1. Σας το υπόσχομαι. Ηρεμήστε και συνεχίστε να παίζετε. Βγήκαμε έξω, ο Άριεν Ρόμπεν και ο Μίκαελ Μπάλακ σκόραραν και νικήσαμε".

TAGS ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ