ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Κριστιάνο, ο βασιλιάς των χατ-τρικ και των γκολ-φάουλ

Κριστιάνο, ο βασιλιάς των χατ-τρικ και των γκολ-φάουλ

Τυφώνας... Κριστιάνο! Ο Πορτογάλος έφτασε τα 19 χατ-τρικ στη La Liga και τα 20 γκολ-φάουλ σε όλες τις διοργανώσεις με τη Ρεάλ, ενώ με τους ρυθμούς που σκοράρει απειλεί το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων του Ραούλ. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο "βομβαρδίζει" κάθε εβδομάδα τις αντίπαλες εστίες όντας σεληνιασμένος από το ξεκίνημα (και) της φετινής σεζόν και τα ρεκόρ πέφτουν το ένα μετά το άλλο.

Με τα τρία τέρματα που σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο "Μπερναμπέου" κόντρα στη Ρεάλ Σοθιεδάδ, όχι μόνο οδήγησε την ομάδα του σε μία μεγαλοπρεπή νίκη με 5-1 που την κράτησε στο -6 από τη Μπαρτσελόνα αλλά πλησίασε ακόμα περισσότερο την κορυφή στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα χατ-τρικ στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Σε αυτήν στρογγυλοκάθονται οι Θάρα και Ντι Στέφανο που έχουν σταματήσει στα 22 χατ-τρικ, με τον Κριστιάνο να φτάνει τα 19 και να αφήνει πίσω του "κόσμο και κοσμάκη": τους Μέσι (17), Θέσαρ (16), Λάνγκαρα (13) και Πούσκας (12).

Συνολικά, ο 28χρονος άσος έχει 23 χατ-τρικ στην καριέρα του από το 2009 και μετά που αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, με το "αντίπαλο δέος" για αυτόν τα τελευταία χρόνια, Λιονέλ Μέσι, να έχει δύο λιγότερα.

Κριστιάνο, ο βασιλιάς των χατ-τρικ και των γκολ-φάουλ

Επιπλέον, ο σούπερ σταρ των "μερένγκες" βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για 20η φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ξεπερνώντας έτσι τον "μαέστρο" Ροναλντίνιο που το κατάφερε αυτό 19 φορές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Από αυτά τα 20 τέρματα, τα 14 έχουν επιτευχθεί σε αγώνες πρωταθλήματος και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως τα τελευταία 20 χρόνια μόνο οι Ροναλντίνιο και Ρομπέρτο Κάρλος έχουν να παρουσιάσουν καλύτερες επιδόσεις στην ίδια διοργάνωση.

Φυσικά, οι αριθμοί που προκαλούν μεγαλύτερο ίλιγγο έχουν να κάνουν με τις συνολικές επιδόσεις του. Πλέον μετράει 225 γκολ σε 216 παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης (πετυχαίνει 1.04 γκολ σε κάθε ματς μέσο όρο), ενώ τη φετινή σεζόν έχει σκοράρει ήδη 24 φορές, όντας μόνος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 16 γκολ και μόνος πρώτος σκόρερ στο Champions League με 8 γκολ!

Κριστιάνο, ο βασιλιάς των χατ-τρικ και των γκολ-φάουλ

Μέσα στο ημερολογιακό έτος 2013 έχει σημειώσει 62 γκολ (!) ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς αν συνεχίσει σε αυτούς τους ασύλληπτους ρυθμούς θα γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, εκτοπίζοντας από την κορυφή τον θρυλικό Ραούλ Μπλάνκο.

Με τα 225 που έχει σημειώσει, υπολείπεται 98 από το να πιάσει τον Ραούλ των 323 γκολ, με τη διαφορά βέβαια των δύο παικτών να είναι πως ο μεν Κριστιάνο διανύει φέτος την 5η σεζόν του στην ισπανική πρωτεύουσα και έχει παίξει 216 ματς με τη λευκή φανέλα ενώ ο Ραούλ χρειάστηκε 16 χρόνια και 741 ματς στο σύλλογο.

"Θέλω να γίνω ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου", δηλώνει πλέον ανοιχτά ο ηγέτης των Μαδριλένων και ποιος τολμάει άραγε να στοιχηματίσει εις βάρος του;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραδίδει μαθήματα εκτέλεσης φάουλ:

Τα χατ-τρικ του CR7 (2009-2013):

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ