ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

H Ρεάλ (παρα)χρωστάει

H Ρεάλ (παρα)χρωστάει

Παρά την άκρως επιτυχημένη σεζόν σε αγωνιστικό επίπεδο την περασμένη περίοδο, σε οικονομικό τα πράγματα μόνο καλά δεν κύλησαν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που χρωστάει ένα αστρονομικό ποσό.

Μπορεί πάνω στο χορτάρι να μεγαλούργησε, κατακτώντας το Champions League και το Copa del Rey, εντούτοις στο οικονομικό πεδίο τα κάνει μαντάρα. Όχι βέβαια ότι είναι τωρινό φαινόμενο ή δεν το γνώριζε κανείς, απλά έρχονται και τα νούμερα να το πιστοποιήσουν και να αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Ο λόγος για τη Ρεάλ Μαδρίτης, μια ομάδα που λατρεύει να ξοδεύει, να αποκτά λαμπερούς παίκτες και γενικά στο πάρε-δώσε της να είναι γαλαντόμα και διόλου σφιχτή. "Πάρε κόσμε..." θα μπορούσε να είναι το μότο της, αφού ξοδεύει πολύ και τα χρέη της έχουν εκτοξευτεί.

Τουλάχιστον αυτό παρουσιάζουν οι μελέτες, μιας και το συνολικό χρέος της "Βασίλισσας" για το έτος 2013-14 ανέρχεται σε 602.000.000 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 11,3% σε σχέση με την προηγούμενη μελέτη, που έδειχνε ότι η ομάδα χρωστάει 541.000.000 ευρώ.

H Ρεάλ (παρα)χρωστάει

Από τα χρήματα αυτά, τα 75.000.000 ευρώ είναι χρέη σε τράπεζες, 361.000.000 ευρώ χρέη προς τρίτους που πρέπει να καλυφθούν άμεσα και 241.000.000 ευρώ σε ένα βάθος χρόνου. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς ότι χτυπάει "κόκκινο" η κατάσταση και η Ρεάλ πρέπει να μαζευτεί, μιας και υπάρχει πλέον και το FFP που έχει γίνει πολύ αυστηρό.

Αναφορικά με τα έσοδα, αυτά έφτασαν τα 550.000.000 ευρώ, αυξήθηκαν κατά 5,% σε σχέση με την προηγούμενη σχετική μέτρηση, αν και υπήρξε και η κατάκτηση του Champions League που έφεραν στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό της τάξεως των 60.000.000 ευρώ.

Όσο για το πως υπολογίζει η Ρεάλ να βρει έσοδα, αυτό μπορεί να προκύψει από πωλήσεις παικτών σε σαφώς υψηλότερη τιμή σε σχέση με την αγορά τους, όπως στις περιπτώσεις των Ιγκουαΐν, Ντι Μαρί ή Εζίλ, όμως έρχονται και κάποιες αγορές όπως αυτές των Μπέιλ και Χάμες που φέρνουν το ισοζύγιο "έσοδα-έξοδα" σε αρνητικό πρόσημο...

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ