ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η πιο νεανική Ρεάλ των τελευταίων ετών

Η πιο νεανική Ρεάλ των τελευταίων ετών

Νέα πολιτική ακολουθεί φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αποφάσισε να ρίξει αισθητά το μέσο όρο ηλικίας της. Πλέον έχοντας στο ρόστερ της 15 ποδοσφαιριστές που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 25 χρόνια, μιλάμε για την πιο νεανική Ρεάλ των τελευταίων ετών.

Η χρονιά 2013-14 θα είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά από αυτές που μας είχε συνηθίσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Κάθε χρόνο οι "μερένχες" έμπαιναν δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, προτιμώντας να ενισχυθούν με παίκτες σχετικά μεγάλης αξίας, οι οποίοι θα ήταν ικανοί να φέρουν στο σύλλογο αυτό που ψάχνει διακαώς τα τελευταία χρόνια, δηλαδή το 10ο Champions League.

Βλέποντας ωστόσο πως αυτή η συνταγή δεν έπιασε, φέτος ο Φλορεντίνο Πέρεθ σκέφτηκε να ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική φόρμουλα. Μια φόρμουλα που ακολούθησε και η Μπαρτσελόνα όταν ξεκίνησε να μαζεύει έναν έναν τους τίτλους. "Ισπανοποίηση" του ρόστερ και παράλληλα αισθητή μείωση του μέσο όρου ηλικίας.

Οι ιθύνοντες του ισπανικού συλλόγου επέλεξαν φέτος να προσεγγίσουν νεαρούς Ισπανούς παίκτες, γεμάτους με φιλοδοξία και πολλά ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά τους, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν το σύλλογο στις επιτυχίες.

Οι μεταγραφές των Καρβαχάλ, Ίσκο και Ιγιαραμέντι και η προώθηση στην πρώτη ομάδα των Χεσέ, Μοράτα και Νάτσο δίνουν στην ομάδα μια φρεσκάδα και μια δίψα για επιτυχίες, οι οποία είναι απαραίτητη στη Ρεάλ. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας σήμερα είναι 25,5 χρόνια, ένας από τους μικρότερους των τελευταίων ετών.

Παράλληλα ο μ.ο. ηλικίας των παικτών που ήρθαν φέτος είναι 21,5 χρόνια με τους Ίσκο και Καρβαχάλ να είναι μόλις 21 ετών και τον Ιγιαραμέντι 23. Από άποψη μ.ο. ηλικίας μεταγραφικών αποκτημάτων, είναι το καλοκαίρι που έχουν αποκτηθεί οι πιο νεαροί παίκτες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στη Μαδρίτη.

Μόνο η σεζόν 2005-06 ήταν κοντά σ' αυτή την επίδοση όταν οι παίκτες που είχαν έρθει, είχαν μ.ο. ηλικίας τα 22,8 χρόνια, με τους Σέρχιο Ράμος, Μπαπτίστα και Ρομπίνιο να καταφθάνουν τότε στην ισπανική πρωτεύουσα.

Βέβαια πέρα από την πτώση του μέσου όρου ηλικίας, ο Κάρλο Αντσελότι επιχειρεί και μια "ισπανοποίηση" του μαδριλένικου ρόστερ, με τα 3 νέα αποκτήματα της Ρεάλ να είναι Ισπανόφωνοι. Εξαιρετικά ενθαρρυντικό γεγονός είναι και η προώθηση παικτών από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν συχνά.

Πλέον οι Μαδριλένοι αρχίζουν να εμπιστεύονται τα ταλέντα από τα φυτώρια, κάτι που κάνει ανέκαθεν και η μισητή Μπαρτσελόνα και όπως έχουμε δει, μόνο σε κακό δεν της έχει βγει.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ