ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η ομιλία του Μουρίνιο μετά το 5-0

Η ομιλία του Μουρίνιο μετά το 5-0
Μπαρτσελόνα Ρεάλ 5-0

Η "AS" δημοσίευσε μέρος της αυτοβιογραφίας του Γέρζι Ντούντεκ, το οποίο αναφέρεται στη συντριβή της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα. Διαβάστε τι είπε στους παίκτες του ο Ζοζέ Μουρίνιο μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Η μεγαλύτερη ήττα στην καριέρα του Ζοζέ Μουρίνιο είναι το 5-0 από την Μπαρτσελόνα στο clasico της 29ης Νοεμβρίου του 2010.

Το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο σε συνδυασμό με το γεγονός πως προερχόταν από τους "μπλαουγκράνα" που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να το διαχειριστεί ο οποιοσδήποτε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γέρζι Ντούντεκ, ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν στους Μαδριλένους, έγραψε βιβλίο για την ποδοσφαιρική του καριέρα και σε αυτό αναφέρεται και στο συγκεκριμένο βράδυ. Σύμφωνα με μέρος του που δημοσίευσε η "AS" μετά το παιχνίδι στα αποδυτήρια επικρατούσε χάος. Κάποιοι έκλαιγαν, άλλοι συζητούσαν και μερικοί κοιτούσαν απλώς το έδαφος

Ο Μουρίνιο μπήκε στη συνέχεια στα αποδυτήρια και τους είπε: "Ξέρω ότι πονάει. Ίσως για τους περισσότερους από εσάς να είναι η χειρότερη ήττα της καριέρας σας. Είναι χαρούμενοι τώρα και φαίνεται πως θα πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά έχουν πάρει μόνο ένα παιχνίδι. Είναι μόνο η αρχή".

"Ακόμα, όμως, υπάρχει πολύς δρόμος για τον τίτλο. Αύριο θα σας δώσω ρεπό, αλλά μη μείνετε στο σπίτι σας. Βγείτε με τις οικογένειές σας, τα παιδιά ή τους φίλους σας και κάντε μία βόλτα στην πόλη, ώστε να δει ο κόσμος πως το έχετε ξεπεράσει".

"Ίσως ο κόσμος σας μιλήσει για τη μεγάλη ήττα, αλλά μην τους αποφύγετε. Θα πρέπει να δείξετε πως είστε άνδρες. Μετά από αυτή την ήττα θα πρέπει να παλέψουμε για τον τίτλο".

Σύμφωνα με τον Ντούντεκ η ομιλία του Μουρίνιο βοήθησε τους ποδοσφαιριστές να ξεπεράσουν αυτή τη βαριά ήττα. Συν τοις άλλοις, εκείνη τη μέρα ο Πολωνός τερματοφύλακας κατάλαβε πως ο Μουρίνιο ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας και πολύ καλός στον τομέα της ψυχολογίας.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ