ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Αντσελότι: "Προσπάθησα να πάρω τον Τζέραρντ"

Αντσελότι: "Προσπάθησα να πάρω τον Τζέραρντ"

Ο Κάρλο Αντσελότι προσέφερε αρκετές ατάκες σε συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport. Τι είπε για τους τρεις τελικούς CL με τη Μίλαν, το θαυμασμό του για Τζέραρντ, την κατηγορία "soft" που του αποδίδουν αλλά και το ποιά χρονιά θα πάει στην εθνική Ιταλίας!

Δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο ο Κάρλο Αντσελότι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της "Gazzetta dello Sport" μίλησε για τις εμπειρίες του σε Γιουβέντους, Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης ενώ παράλληλα αποκάλυψε την προσπάθεια του να φέρει στη Μίλαν τον Τζέραρντ αλλά και τη χρονιά που θα αναλάβει το τιμόνι της εθνικής Ιταλίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι για:

Την ήττα του στην Περούτζα ως τεχνικός της Γιουβέντους το 2000 (έχασε το πρωτάθλημα) και αυτήν από τη Λίβερπουλ το 2005 (στον ιστορικό τελικό του Champions League): "Στην Περούτζα δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικά καθώς έκανε κουμάντο η κακοκαιρία αλλά δεν μπορώ να επιπλήξω τον εαυτό μου ούτε και για το ματς με τη Λίβερπουλ. Για να λέμε σωστά τα πράγματα είχα εφιστήσει την προσοχή των παικτών στην πιθανή επιστροφή της Λίβερπουλ στο ματς. Οι Άγγλοι οπαδοί πίστευαν ακόμα στο ημίχρονο, αν και ήταν τρία γκολ κάτω".

Τη ρεβάνς που πήρε από τη Λίβερπουλ το 2007 στην Αθήνα: "Ήλπιζα πάρα πολύ να ξαναβρώ τη Λίβερπουλ στον τελικό. Το ήθελαν όλοι. Ήταν η μοίρα, θέλαμε να πάρουμε εμείς εκείνο το τρόπαιο. Και παρά το γεγονός ότι είχα έναν ατελείωτο θαυμασμό για τον Τζέραρντ... Είχα προσπαθήσει να τον φέρω στη Μίλαν κάποια χρονιά αλλά ήταν αδύνατο. Από την Κωνσταντινούπολη πάντως δεν έχω αρνητική ανάμνηση. Είναι απλά μία ανάμνηση".

Το πόσο άλλαξε τη ζωή του ο τελικός του Champions League το 2003 μεταξύ Μίλαν και Γιουβέντους: "Ο τελικός του Champions League του 2003 μου άλλαξε την καριέρα, πριν είχα μόνο ένα κερδισμένο πρωτάθλημα στη Ρέτζιο Εμίλια και είχα κατακτήσει δεύτερες θέσεις με Πάρμα και Γιουβέντους. Δεν ήταν θέμα προσωπικής ικανοποίησης να νικήσω την πρώην ομάδα μου στο "Old Trafford" αλλά τό ότι δεν μπορούσα να είμαι ο αιώνιος δεύτερος".

Τη σχέση του με τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης: "Η σχέση με τους παίκτες είναι το σημαντικότερο πράγμα, μετράει περισσότερο και από τη σχέση που έχει ο προπονητής με τον πρόεδρο. Εάν δεν υπάρχει καλή επαφή με τα παιδιά, είσαι πεθαμένος. Κάποιοι το αποκαλούν φιλία, εγώ το αποκαλώ απλά σεβασμό, αν και μου αρέσει να γελάω και να κάνω αστεία με τους παίκτες. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πότε να γίνονται σοβαροί. Θυμώνω όταν κάποιος με αποκαλεί "πολύ μαλακό" επειδή δεν είναι αλήθεια".

Το πώς κράτησε τον Πέπε που ήθελε να φύγει: "Δεν χρησιμοποίησα κάποια στρατηγική. Μου ζήτησε να φύγει επειδή στην Ισπανία τον θεωρούν άσχημο και βρώμικο ως παίκτη. Του είπε ότι θα έμενε, ότι στηριζόμουν σε αυτόν.

Τη σχέση του με Ζινεντίν Ζιντάν και Κριστιάνο Ρονάλντο: "Ο Ζιντάν ήταν ο παίκτης που με διασκέδαζε περισσότερο στις προπονήσεις αλλά ο Κριστιάνο το καταφέρνει αυτό στους αγώνες καθώς σκοράρει πάντα".

Το ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική Ιταλίας: "Ναι, θα ήθελα να κοουτσάρω κάποια ημέρα την εθνική ομάδα της χώρας μου. Πρέπει πρώτα όμως να ξεπεράσω την επιθυμία για να προπονώ κάθε μέρα. Η Ιταλία φτάνει σε τελικό Μουντιάλ κάθε 12 χρόνια και κατακτούν ένα τρόπαιο κάθε 24 χρόνια. Οπότε όλα είναι έτοιμα για το 2030..."

Αντσελότι: "Δεν σβήνει ποτέ το πρώτο Champions League"

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ