ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Τζημόπουλος: "Με τη Νέα Ζηλανδία στο Μουντιάλ της Ρωσίας"

Τζημόπουλος: "Με τη Νέα Ζηλανδία στο Μουντιάλ της Ρωσίας"
INTIME SPORTS

Ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα και διεθνής με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, Θέμης Τζημόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα και διεθνής με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, Θέμης Τζημόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την καριέρα του στον ΠΑΣ και την εθνική Ζηλανδίας και το όνειρο του να συμμετάσχει στο Μουντιάλ της Ρωσίας με την ομάδα της Ν. Ζηλανδίας.

Για το ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία:" Μόλις επέστρεψα. Από Κορέα πήγα Φρανκφούρτη και γύρισα Αθήνα. Δυστυχώς δεν χορεύουν χάκα στο ποδόσφαιρο, γιατί μου αρέσει κιόλας".

Για το πώς χρίστηκε διεθνής: "Έχω υπηκοότητα από τη Νέα Ζηλανδία. Ψάχνουν παίκτες ικανούς για την εθνική ομάδα, έμαθαν ότι παίζω ποδόσφαιρο και με ο θείος μου που μένει εκεί με έφερε σε επαφή με τον προπονητή, αυτός με είδε σε κάποια παιχνίδια και με κάλεσαν".

Για το τι θέση έχει τον ποδόσφαιρο στη Νέα Ζηλανδία:" Δεν έχουν σε υψηλή θέση το ποδόσφαιρο. Έχουν πρώτα το ράγκμπι και το κρίκετ. Οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ έχουν καλή σχέση. Ο προπονητής είναι Άγγλος. Έχουν φιλοδοξίες οι παίκτες γιατί θέλουν να φύγουν από τη Νέα Ζηλανδία και να παίξουν εκτός ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παίκτες στην εθνική από την Premier League. Υπάρχει ένα επιθετικός της Λέστερ που είναι πολύ δυνατός, ένας πιτσιρικάς από τη Μαρσέιγ που είναι πολύ δυνατός. Υπάρχουν και πιτσιρικάδες που ενημέρωσαν ότι τους ψάχνουν ομάδες από την Αγγλία".

Για τον στόχο της εθνικής:" Ο βασικός στόχος είναι το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Για να πας πρέπει να παίξεις με την τέταρτη ομάδα της Ασίας και όταν περάσεις τον πρώτο γύρο παίζεις με την Κεντρική Αμερική" .

Για το πώς κλήθηκε και αν γνώριζε κάποιον από τους συμπαίκτες του:" Με πήρε ο προπονητής μου είπε αν ενδιαφέρομαι και το είπα ναι. Ήξερα κάποιους παίκτες, αλλά έψαξα και πολλούς από το ίντερνετ" .

Για το επίπεδο της ομάδας: " Μία εβδομάδα κάναμε πολλά πράγματα. Δεν είναι ομάδα που θα κλείνεται. Θέλει επιθετική άμυνα. Η Νότιος Κορέα που είναι μία καλή ομάδα, δεν την περιμέναμε πίσω. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε ψηλά και πιστεύω μας αδικεί το σκορ. Ήμασταν περίπου στους δέκα νέους παίκτες και στον χρόνο που ήμασταν μαζί κάναμε καλή δουλειά. Είναι νεανική ομάδα, εγώ στα 29 είμαι ο μεγαλύτερος. Προσπαθούν να παίξουν στα ίσα τους αγώνες. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κατοχή στην ομάδα και να παίξουν στα ίσα το Μεξικό".

Για τον χορό χάκα:" Τον χορό τον είχα μάθει πιτσιρικάς. Είναι πολεμικός χορός των ιθαγενών. Όταν πήγαν οι Ευρωπαίοι έκαναν αυτό τον χορό, πριν τον πόλεμο".

Για το αν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες στη Νέα Ζηλανδία:" Υπάρχουν αρκετοί, αλλά όχι όπως την Αυστραλία".

Για την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση:" Δεν είναι με τον καιρό, είναι με τις ομάδες το πρόβλημα μας. Στον προηγούμενο γύρο όταν είχαμε καλύτερες ομάδες δείχναμε καλύτερο βαθμό συγκέντρωσης απ’ ότι με μία άλλη ομάδα. Έχουμε καταφέρει να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος που είναι η παραμονή και τώρα που μπορούμε να διεκδικήσουμε μία θέση στα play off, γιατί να μην το κάνουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, αν και είναι δύσκολο, γιατί οι άλλες ομάδες έχουν πιο εύκολο πρόγραμμα. Αν σταματήσει το πρωτάθλημα είμαστε εμείς μέσα. Γιατί να μην ελπίζουμε;".

Για τις διακοπές στο πρωτάθλημα:" Δεν είναι ωραίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο κα τους ποδοσφαιριστές των ομάδων, γιατί θα χάσουν τα λεφτά τους. αλλά και για τις ομάδες που έχασαν βαθμούς. Ελπίζω του χρόνου να υπάρχουν καλύτερα κριτήρια για να τερματίσουν όλες οι ομάδες" .

Για το τι τους είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Τους είπα για την ιστορία με την βία και τα άδεια γήπεδα και με ρωτούσαν για ποιο λόγο παίξατε, αφού δεν είχε οπαδούς".

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ