ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

"Πρέπει να κάνουμε όνειρα για να έχουμε στόχους"

"Πρέπει να κάνουμε όνειρα για να έχουμε στόχους"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε στην ΟΠΑΠ TV για την εκπληκτική πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την αδειοδότηση της ομάδας, αλλά και για το ποδόσφαιρο γενικότερα

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε στην ΟΠΑΠ TV για την εκπληκτική πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την αδειοδότηση της ομάδας, αλλά και για το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του:

Το ξεκίνημα της πορείας: " Κάθε αρχή και δύσκολη. Μόνο που για μας τα πράγματα στο ξεκίνημα ήταν περισσότερο δύσκολα απ’ ότι περιμέναμε. Η άρση της αδειοδότησης, το γενικότερο περιβάλλον, το άσχημο ξεκίνημα. Ευτυχώ ς ήρθε ο Απρίλιος και μας βρήκε στη θέση που είμαστε τώρα. Στα πλέι οφ".

Μπορεί να κρατηθεί ψηλά η ομάδα των Ιωαννίνων; " Όταν κάνεις μικρά και σταθερά βήματα, όταν στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου, μπορείς να κρατηθείς. Ξέρω ότι δεν είναι εφικτό πάντα τα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα, αλλά όταν γίνονται είναι υπέροχο".

Το σκεπτικό της εφετινής σεζόν: " Ήθελα να δώσω στην ομάδα ταχύτητα, να ισχυροποιήσω την αμυντική μας γραμμή. Έπρεπε όποιος μπαίνει να δίνει όχι το 100% των δυνατοτήτων του, αλλά κάτι παραπάνω. Βλέπετε οι άλλες ομάδες είχαν ποιοτικότερα ρόστερ κι εμείς έπρεπε να προσπαθούμε περισσότερο για να καλύψουμε τη διαφορά".

Οι μεταγραφές: " Υπάρχουν καλοί και φθηνοί ποδοσφαιριστές. Το διαπιστώσαμε το καλοκαίρι όταν για εμάς η επιλογή αυτή ήταν… μονόδρομος. Το θέμα δεν είναι το πόσο κοστίζει ένας ποδοσφαιριστής, αλλά τι κίνητρο έχει να παίξει ποδόσφαιρο. Κι εμείς είχαμε κίνητρο. Μεγάλο κίνητρο. Αυτό ήταν πολύ σπουδαίο".

Για την ευκαιρία να γίνει α' προπονητής: " Πριν γίνω α' προπονητής στον ΠΑΣ είχα 14 χρόνια ως επαγγελματίας στο χώρο. Είχα δουλέψει στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ, αλλά και σε άλλες ομάδες. Ακόμα και στον ΠΑΣ ήμουν σκάουτερ τους έξι τελευταίους μήνες, γεγονός που μου φάνηκε χρήσιμο αργότερα,. Ήξερα καλύτερα την αγορά. Όταν μου πρότεινε τη θέση ο κ.Χρηστοβασίλης δεν δίστασω.

Έκανα ότι και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είχα άγχος. Αν ήμουν Ισπανός ή Γάλλος θα είχα γίνει ανάρπαστος. Ως Έλληνας έπρεπε να περιμένω. Θεωρώ ότι το ρίσκο που πήρε πέρσι ο πρόεδρος ήταν μικρότερο από το να έβαζε ένα βετεράνο ποδοσφαιριστή. Μακάρι να είμαι εγώ το τυράκι που θα… τσιμπήσουν κι άλλοι πρόεδροι να δώσουν ευκαιρίες σε Έλληνες προπονητές που έχουν διάθεση να δουλέψουν".

Το ξεκίνημα της σεζόν: " Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου το καλοκαίρι. Ήταν απλά ένα μέρος του προβλήματος. Δείτε ότι οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν δεν είχαν αδειοδότηση. Αυτό κάνει τη πορεία μας ακόμα σημαντικότερη".

Για την ΑΕΚ: " Σοκαρίστηκα με τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της. Δούλεψα σε αυτή την ομάδα επί προεδρίας Νικολαίδη. Τότε ήταν ο κ. Ίβιτς τεχνικός διευθυντής, ο κ. Σαβέβσκι υπεύθυνος Ακαδημιών. Άλλη εποχή. Βρέθηκα πιστεύω στην ΑΕΚ σε μια από τις πιο όμορφες στιγμές της. Λυπάμαι που στον μεταξύ μας αγώνα εντάθηκαν τα προβλήματα.

Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Τα ματς τα δίνουμε στα γήπεδα. Να σας πω χαρακτηριστικά ότι στον αγώνα με την Κέρκυρα θέλαμε τη νίκη, ενώ η αντίπαλός μας είχε υποβιβαστεί. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με την ομάδα και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό. Κι όμως δεν υπήρξε καμία προσυννενόηση, γιαυτό και πανηγυρίσαμε έξαλλα το γκολ που πετύχαμε".

Για τον Τάσο Πάντο: " Είναι μαχητής. Το βλέπουμε και στις κίτρινες που έχει πάρει. Κι υπόδειγμα στις προπονήσεις. Το καλύτερο παράδειγμα για ένα νέο ποδοσφαιριστή".

Για το μέλλον του στην ομάδα: " Ετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά, αλλά πρέπει να λυθούν κάποια θέματα. Θέλω να μπορώ να βλέπω τους ποδοσφαιριστές στα μάτια. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να βγαίνουμε κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Το δέντρο είναι η Ευρώπη.

Το δάσος είναι να γίνουμε ισχυρή ομάδα στην Ελλάδα με σταθερότητα στην απόδοση. Τις επόμενες 7-10 μέρες θα συναντηθώ με τον πρόεδρο. Θα πρέπει να βάλω εκτός από το συναίσθημα και τη λογική. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα μου δώσει τις απαντήσεις".

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ