ΠΑΟΚ

Χακόμπο: "Ο ΠΑΟΚ 20 φορές καλύτερος από τον Ολυμπιακό"

Χακόμπο: "Ο ΠΑΟΚ 20 φορές καλύτερος από τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Απολαυστική συνέντευξη του Σανθ Χακόμπο στο Sport24.gr που μιλά για τον απόλυτο σεβασμό που τρέφει στον Γκαρσία, τη μία στα δέκα χρόνια αποβολή του κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που είναι 20 φορές καλύτερος από τον Ολυμπιακό

Ο Σανθ Χακόμπο αγωνίστηκε φέτος σε έντεκα μόλις παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στα μέσα του περασμένου Γενάρη, ωστόσο κατάφερε να περάσει έντονα το στίγμα του και να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια της “ασπρόμαυρης” κερκίδας.

Έχει κερδίσει τους πάντες με τις εμφανίσεις του και τα προσόντα του, παράλληλα όμως τους προβλημάτισε με ξεσπάσματα όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας σχολιάζει όλα τα παραπάνω σε συνέντευξή του στο Sport24.gr, ενώ μιλά για το καυτό θέμα της ανανέωσης συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ και πολλά ακόμη, άκρως ενδιαφέροντα, ζητήματα.

Ήταν πολύ περίεργη σεζόν για σένα προσωπικά και τον ΠΑΟΚ. Είσαι ικανοποιημένος από την τελική έκβασή της;

“Ναι, ήταν περίεργη για μένα λόγω του τραυματισμού μου και των προβλημάτων που αντιμετώπισα στην οικογένειά μου. Αλλά όλα αυτά είναι παρελθόν πλέον, τώρα κοιτάζω μόνο μπροστά. Για την ομάδα η πιο περίεργη περίοδος ήταν τα πλέι οφ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο”.

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη ανάμνηση της σεζόν για σένα;

“Πολύ εύκολη η ερώτηση. Η χειρότερη είναι ο τραυματισμός μου και η καλύτερη το τελευταίο ματς της σεζόν και πιο σημαντικό, αφού το πήραμε και μαζί την πρόκριση για το Τσάμπιονς Λιγκ”.

Μολονότι έλειψες από πολλά παιχνίδια μέσα στην αγωνιστική περίοδο, είσαι πολύ αγαπητός στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Πώς το εξηγείς αυτό;

“Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Ίσως γιατί πάντα παίζω με την καρδιά μου και προσπαθώ να παλεύω. Μπορεί να κάνω λάθη, αλλά προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος κάθε μέρα.”

Είχες μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Πάμπλο Γκαρσία όταν έφυγε από την ομάδα Τώρα γυρίζει πίσω στον ΠΑΟΚ και θα ήθελα το σχόλιο σου γι' αυτή την επιστροφή.

“Δεν ξέρω αν επιστρέψει ή όχι, αλλά είναι πολύ καλός άνθρωπος, είναι φίλος μου και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του ευχηθώ το καλύτερο. Ό,τι έχει κερδίσει στη ζωή του το έχει κάνει με καθημερινή πάλη. Έχει τον απόλυτο σεβασμό μου και για μένα προσωπικά είναι ο καθρέφτης μου”.

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μείνεις και του χρόνου στον ΠΑΟΚ;

“Δεν εξαρτάται από μένα. Θέλω να μείνω, πάντα το έλεγα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, το νιώθω και ανεξάρτητα αν συνεχίσω ή όχι, θα είμαι οπαδός του. Τώρα δεν εξαρτάται από μένα, μόνο από το σύλλογο. Για μένα τα χρήματα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν θέλω να είμαι και ο πιο βλάκας, φυσικά”.

Περνά από το μυαλό σου να είσαι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ;

“Φυσικά, αλλά όπως σου είπα, δεν εξαρτάται από εμένα”.

Τι χρειάζεται για να διεκδικήσει τον τίτλο του χρόνου ο ΠΑΟΚ. Πώς μπορεί να γκρεμίσει από την κορυφή τον Ολυμπιακό;

“Το πρώτο είναι να προσπαθήσει να κάνει σωστά τα πράγματα. Να λειτουργήσουν σωστά ο νέος προπονητής και οι νέοι παίκτες. Ο ιδιοκτήτης έχει πολλά χρήματα για να αγοράσει παίκτες κορυφαίου επιπέδου, αλλά στο ποδόσφαιρο το χρήμα δεν εγγυάται πάντα την επιτυχία. Χρειάζεται όλοι να λειτουργήσουν καλά. Συγνώμη, αλλά ο ΠΑΟΚ και τώρα είναι 20 φορές καλύτερος από τον Ολυμπιακό”.

Σου έχει μείνει κάποιο παράπονο από τη φετινή σεζόν;

“Ναι, έχω παράπονο από τον εαυτό μου, γιατί λόγω του τραυματισμού μου δεν αγωνίστηκα σε όλα τα παιχνίδια, όπως ήθελα. Για μένα ήταν μία πολύ κακή σεζόν, έπαιξα μόνο 11 παιχνίδια. Ποτέ στην καριέρα μου δεν αγωνίστηκα λιγότερο, αλλά αν με θέλει ο σύλλογος, αυτό θα αλλάξει”.

Ορισμένοι λένε: “Ο Χακόμπο είναι έξοχος τερματοφύλακας, αλλά μερικές φορές η τρέλα του ξεπερνά την δόση που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ”. Τι τους απαντάς;

“Για μένα ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι τρελός, αν δεν είναι, τότε δεν αποτελεί καλό πορτιέρο. Όλοι μιλάνε για εκείνη τη μέρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό συνέβη μία φορά στη ζωή μου, σε δέκα χρόνια καριέρας. Αν θέλει κανείς να μείνει μόνο σε μία μέρα μέσα σε δέκα χρόνια, εντάξει. Αλλά εγώ όταν νιώθω κάτι, πάντα προσπαθώ να το λέω, με σωστό τρόπο. Αν σε ορισμένους δεν αρέσει, συγνώμη”.

Κάτι τελευταίο, ποιος είναι κατά τη γνώμη σου οMVPτου ΠΑΟΚ φέτος.

“Δεν πιστεύω στουςMVP,μιλάμε για ομάδα, όχι για πρόσωπα”.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ