ΠΑΟΚ

Βρήκε τους εννιά, καταλήγει στους δύο

Βρήκε τους εννιά, καταλήγει στους δύο
INTIME SPORTS

Διαβάστε τα πλάνα του Γιώργου Δώνη για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ανεβασμένος ο Λάζαρ

Εννιά από τις θέσεις της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ μοιάζουν σίγουρες. Ο Γιώργος Δώνης καταστρώνει τα πλάνα του και την Παρασκευή (19/10) αναμένεται να έχει καταλήξει και στις υπόλοιπες δύο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δοκιμές που έγιναν στην σημερινή (18/10) προπόνηση, ο Χακόμπο κάτω από την εστία, ο Ετο στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Λίνο στο αριστερό και οι Κουμάλο, Κατσικάς στο κέντρο της αμυντικής διάταξης, φαίνεται να έχουν κλειδώσει την θέση τους.

Από εκεί και πέρα, Κάτσε και Λάζαρ αναμένεται να αγωνιστούν ως κεντρικά χαφ, ο Φωτάκης δεξιά στα χαφ και ο Αθανασιάδης στην κορυφή της επίθεσης.

Τα διλήμματα του Γιώργου Δώνη έχουν να κάνουν με τον παρτενέρ του Κλάους στην γραμμή κρούσης και τον παίκτη που θα παίξει ως αριστερό χαφ. Οσον αφορά την θέση του αριστερού μεσοεπιιθετικού, ναι μεν στην προπόνηση της Πέμπτης (18/10) δοκιμάστηκε ο Πέλκας, αλλά ο Ρομπέρ έχει τον πρώτο λόγο.

Σαν δεύτερος επιθετικός στις δοκιμές τοποθετήθηκε ο Σαλπιγγίδης και κάποια στιγμή ο Λόρενς, χωρίς μέχρι αυτή την στιγμή ο τεχνικός του ΠΑΟΚ να έχει κατασταλάξει.

Από την μία είναι ο "Σάλπι" που έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το τέρμα που σημείωσε στη νίκη της Εθνικής επί της Σλοβακίας και από την άλλη ο Λόρενς που βρήκε το προηγούμενο διάστημα καλή χημεία με τον Αθανασιάδη.

Η ανεβασμένη διάθεση του Λάζαρ

Στο μεταξύ, ο Κοστίν Λάζαρ είναι παίκτης που μπορεί να ηγηθεί του ΠΑΟΚ. Τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, άλλωστε, έχει φροντίσει να της δείξει στο παρελθόν και να πείσει το κοινό για την αξία του.

Ο Ρουμάνος μέσος, ωστόσο, συν τοις άλλοις, δείχνει φέτος... άλλος άνθρωπος, με ανεβασμένη διάθεση και έτοιμος, όποτε χρειαστεί, να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως την Τετάρτη (17/10) δεν πρόλαβε την προπόνηση του ΠΑΟΚ μετά την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ρουμανίας, αλλά παρόλα αυτά πήρε την απόφαση να τρέξει μόνος του, ώστε να μην χάσει έδαφος εν όψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ.

Είναι εμφανές πως το νέο περιβάλλον -αγωνιστικό και διοικητικό- που διαμορφώνεται στον "Δικέφαλο" της εποχής Σαββίδη, χωρίς οικονομική αβεβαιότητα και το γεγονός πως σταδιακά παίρνει ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας τον έχουν...φτιάξει και, πλέον, το μόνο που απομένει για να πιστοποιηθούν όλα τα παραπάνω, είναι να γίνεται ολοένα και καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ