ΠΑΟΚ

Τσιστιακόφ: "Δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ, χωρίς Σαββίδη"

Τσιστιακόφ: "Δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ, χωρίς Σαββίδη"
INTIME SPORTS

Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ αλλά και τους οπαδούς της ομάδας σε συνέντευξή του στη Ρωσία.

Με αφορμή την φιλική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ανζί, ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα " sport-express.ru" και είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τον "Δικέφαλο", τον Σαββίδη, τον κόσμο και συγκεκριμένους παίκτες της ομάδας.

Αρχικά αναφέρθηκε, βέβαια, στην Ανζί, αλλά στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον ΠΑΟΚ. Διαβάστε το απόσπασμα που αφορά στο "Δικέφαλο".

Ας μιλήσουμε για το νέο σας σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να εξασφαλίσει μέσα από εμπόδια μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ

-"Έτσι είναι. Μετά τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Κυπέλλου, έφυγε ο κόουτς Γιώργος Δώνης και την ομάδα ανέλαβε ο τεχνικός διευθυντής, Γιώργος Γεωργιάδης. Χάσαμε ορισμένα παιχνίδια, αλλά στο τέλος ξεπεράσαμε τα προβλήματα και τα καταφέραμε. Τώρα έχει πιάσει δουλειά ο Ολλανδός, Χουμπ Στέφενς, που δουλεύει με χαρά με νέους παίκτες".

-Πώς πήγαν οι δύο παίκτες προερχόμενοι από το ρωσικό πρωτάθλημα, ο Σέκου Ολίσε και ο πρώην Κροάτης παίκτης της Ντιναμό, ο Σίλντενφελντ;

"Ο δανεισμός του Γκόρντον ολοκληρώθηκε. Έκανε εντύπωση και ως παίκτης και ως άνθρωπος, τον ευχαριστώ πολύ. Που είναι ο Σίφο τώρα; Ίσως παραμείνει στη Ντιναμό. Ο δανεισμός του Σέκου, που μας βοήθησε πολύ, ανανεώθηκε για ένα χρόνο. Έχοντας δίπλα του παίκτες-ομάδας, δυνάμωσε και έγινε πιο σοβαρός".

-Στην ΤΣΣΚΑ ο Ολίσε δεχόταν κριτική για ανωριμότητα. Υπήρχε τέτοιο χαρακτηριστικό στην Ελλάδα;"

"Ίσως σε ένα μέρος της ζωής του, εκτός γηπέδου. Στο ποδόσφαιρο και στις προπονήσεις, ο Σέκου έχει ωριμάσει"

-Ο σταρ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ακόμη ενεργός;

"Ναι, το συμβόλαιο του αρχηγού μας έχει μεγάλη διάρκεια. Ο Σαλπιγγίδης είναι 31 ετών, αλλά την περασμένη σεζόν κατάφερε να πετύχει δυο γκολ πέφτοντας. Και παραμένει βασικός στράικερ της Εθνικής Ελλάδας".

Από τη Ρωσία δεν θέλετε να πάρετε κάποιον παίκτη στον ΠΑΟΚ;

"Καταρχήν, είναι ακριβοί. Κατά δεύτερο, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πιστεύει ότι η παρουσία ενός Ρώσου παίκτη στον ΠΑΟΚ πρέπει να υπαγορεύεται από αγωνιστικές καθαρά ανάγκες, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Στη Ρωσία συνηθίζεται να κοντράρονται οι οπαδοί με τους προέδρους μεγάλους συλλόγων. Στη Θεσσαλονίκη, συμβαίνει αυτό με το Σαββίδη; .

"Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος. Το αντίθετο, όταν η αποστολή φθάνει, οι οπαδοί φέρονται στα μέλη της με ευγένεια, κατανόηση. Αν δεν υπήρχε Σαββίδης, δεν θα υπήρχε σύλλογος. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει ήδη επενδύσει στον ΠΑΟΚ 30 εκ. ευρώ. Υπάρχει ακόμη, ένα χρέος στο κράτος, το οποίο αποτελεί αντικείμενων διαπραγματεύσεων"

-Ο Σαββίδης γνωρίζει ελληνικά;

"Τα καταλαβαίνει άριστα και, κατά τη γνώμη μου τα μιλά καλά".

-Ποιος είναι ο ρόλος σας στο σύλλογο;

"Σύμβουλος του μεγαλομετόχου σε θέματα αναπτυξιακής στρατηγικής του συλλόγου"

-"Ποια είναι η θέση σας στην ιεραρχία του ΠΑΟΚ;

"Επισήμως, είμαι έξω από την δομή του τεχνικού τιμ. αλλά στην πραγματικότητα, όλη η στρατηγική και οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται είτε από μένα, είτε με τη συμμετοχή μου,

- Η οικογένειά σας ζει μαζί σας στη Θεσσαλονίκη;

' Όχι δυστυχώς, όταν όμως, έρχονται συγγενείς στη Θεσσαλονίκη και μουρμουρίζουν όλη μέρα έξυπνες ελληνικές λέξεις και ονόματα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ