ΠΑΟΚ

Τρεις προτεραιότητες για Βρύζα

Τρεις προτεραιότητες για Βρύζα
INTIME SPORTS

Ποιες είναι οι πρώτες κινήσειςπου αναμένεται να κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπό την προεδρία του Ζήση Βρύζα. Το Sport24.gr αναλύει.

Ο Ζήσης Βρύζας σηκώνει τα μανίκια και πιάνει δουλειά, πλέον, ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ . Ο ισχυρός άνδρας του "Δικεφάλου" θα ρίξει το βάρος σε τρεις άξονες.

Από τους πρωταρχικούς του σκοπούς είναι να ενισχύσει το διοικητικό συμβούλιο με νέα μέλη και να ενημερώσει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος, μετά τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα μέσα στον Ιανουάριο (πώληση Βιεϊρίνια, αποδέσμευση Κοντρέρας, Αρίας, Σπαντάσιο και Λεονάρντο).

Αυτές οι δύο κινήσεις θα γίνουν ταυτόχρονα με τη διαδικασία περαιτέρω συμμαζέματος των οικονομικών. Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ με νέα μέλη (δύο το περισσότερο), το σκεπτικό του Βρύζα δεν είναι να βρεθούν απλώς δύο άνθρωποι, οι οποίοι με κάποιον τρόπο να σχετίζονται με τον σύλλογο και να επιλεγούν να οριστούν από το Πρωτοδικείο.


Αυτό που επιχειρεί ο νέος πρόεδρος της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ είναι να εντοπίσει πρόσωπα, τα οποία θα μπορούν, έστω και όχι σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό, να ενισχύσουν και το ταμείο της ομάδας, βάζοντας χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (παίρνοντας μετοχές, δηλαδή).

Ενημέρωση

Σχετικά με την ενημέρωση του κόσμου για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, αυτό ενδεχομένως να γίνει με τρεις τρόπους: να κληθούν για να ενημερωθούν οι μέτοχοι της ΠΑΕ (όλοι, ανεξαρτήτως πόσες μετοχές έχει ο καθένας), να κληθούν για τον ίδιο λόγο και εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών, αλλά και να δοθεί συνέντευξη Τύπου από τη διοίκηση, ώστε να βγει η θέση της δημόσια, σε όλο το "ασπρόμαυρο" κοινό.


Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη αν γίνει έτσι, όμως, αυτό που σκέπτεται η παρούσα διοίκηση είναι ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά, ειδικά αυτή την εποχή, μετά την πώληση του Βιεϊρίνια, που έφερε αρκετά χρήματα στο ταμείο του συλλόγου, αλλά και τις αποδεσμεύσεις παικτών, όπως ο Κοντρέρας, ο Αρίας, ο Σπαντάσιο και ο Λεονάρντο.

Συμμάζεμα

Με δεδομένο ότι η περίοδος που διανύει ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολη, με τον μπαμπούλα της UEFA να παραμονεύει και να έχει θέσει τελεσίγραφο για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας, αυτό που ξεκίνησαν οι "ασπρόμαυροι" με την πώληση Βιεϊρίνια και τις αποδεσμεύσεις των υπολοίπων αναμένεται να συνεχιστεί και σε άλλα επίπεδα.


Τουτέστιν, αυτό που έχουν κατά νου οι διοικούντες είναι να κάνουν συμμάζεμα και στα έξοδα της καθημερινότητας, προχωρώντας σε περικοπές από παντού, αρχής γενομένης από τα ίδια τα γραφεία της ΠΑΕ.

Πόσο βαθιά θα φτάσουν αυτές οι περικοπές, είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη. Πάντως, αυτή η ενέργεια θα γίνει συστηματικά και ταυτόχρονα με τις άλλες δύο που αναφέρθηκαν παραπάνω.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ