ΠΑΟΚ

Το πλάνο Σαββίδη για την επόμενη μέρα

Το πλάνο Σαββίδη για την επόμενη μέρα

Στη διάρκεια του συμβουλίου του ΑΣ ΠΑΟΚ έγιναν γνωστές αρκετές λεπτομέρειες του σχεδίου επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη.

Ξεκάθαρο και λεπτομερές πλάνο για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ο Ιβάν Σαββίδης, όπως προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια του δ.σ. του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης (9/5).

Λεπτομέρειες για όσα θέλει να κάνει στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ, ο ομογενής επιχειρηματίας έδωσε ο Ζήσης Βρύζας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε λόγο για μία επένδυση ύψους 10 εκ. ευρώ από την πλευρά Σαββίδη στην ποδοσφαιρική ομάδα, την οποία επιπρόσθετα θα ενισχύσει με ένα δάνειο ύψους 2 εκ. ευρώ το οποίο θα της εξασφαλίσει ρευστότητα.

Το ποσό που θα προέλθει από το δάνειο δεν θα μετοχοποιηθεί, κι αυτό για... τεχνικούς λόγους, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα χρειαζόταν να περάσει από χρονοβόρες διαδικασίες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να αδυνατεί να το χρησιμοποιήσει άμεσα για τις ανάγκες αδειοδότησης της για τη νέα περίοδο.

Με την εισροή στα ταμεία μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 10 εκ. ευρώ και εφόσον δεν μπουν άλλα χρήματα στην ΑΜΚ, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέβει περίπου στα 17,1 εκ. ευρώ.

Πενταμελής διοίκηση Πρωτοδικείου

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο διοίκησης της ομάδας, σε πρώτη φάση, ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα συστήσει αιρετή διοίκηση. Θα επιλέξει μία διοίκηση Πρωτοδικείου (του δίνει τη δυνατότητα αυτή ο νόμος) πιθανότατα πενταμελή, με συμμετοχή του Ζήση Βρύζα και φυσικά και με ορισμένους στενούς συνεργάτες του να μετέχουν σ΄αυτή.

Έχει εμημέρωση από την ΕΕΑ

Ενδεικτικό του πόσο καλά έχει μελετήσει όλες τις παραμέτρους της επένδυσης είναι το γεγονός πώς ο Ιβάν Σαββίδης έχει φροντίσει μέσω των εκπροσώπων του να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να ενημερωθεί για όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία για επενδυτές από το εξωτερικό.

Είναι ξεκάθαρο πώς, σε σχέση με την πρώτη απόπειρά του να πάρει τον ΠΑΟΚ το 2006, ο Ιβάν Σαββίδης είναι πλέον πολύ καλά ενημερωμένος και προετοιμασμένος πάνω στην ελληνική νομοθεσία περί επενδύσεων σε αθλητικές ανώνυμες εταιρίες και τις ιδιαιτερότητές της.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ