ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι των τεσσάρων ημερών

Το ντέρμπι των τεσσάρων ημερών
Αθανασιάδης Στοχ

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει δύο φορές να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού. Μία στο Καραϊσκάκης την Κυριακή και μία την Πέμπτη στη Χάιφα.

Ο Χουμπ Στέφενς τις τελευταίες μέρες έχει ακούσει το όνομα "Ολυμπιακός" περισσότερες φορές απ' όσες τους σχεδόν πέντε μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του ΠΑΟΚ.

Μέχρι και οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις για το ντέρμπι της Κυριακής και πόσο αυτό επηρεάζει το αποψινό παιχνίδι.

Ο Ολλανδός τόνισε πώς για αυτόν το σημαντικότερο είναι το πρώτο παιχνίδι που έχει μπροστά του, αυτό με τη Μακάμπι, και γι' αυτό δουλέύει με τους παίκτες τους. Παρά την ενοχλησή του, όμως, ομολόγησε πώς οι πάντες γύρω από την ομάδα μιλούν για Ολυμπιακό, ενώ με μεγάλη δόση ειλικρίνειας εξέφρασε το προβληματισμό του για τον αν τελικά το κλίμα που δημιουργείται, περνά στην ομάδα του:

"Θα δούμε στο ματς αν οι παίκτες σκέφτονται κι αυτοί τον Ολυμπιακό"είπε κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο του αποψινού αγώνα.

Πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην πίεση που δημιουργείται από τη δίψα των οπαδών τους να δουν την ομάδα τους στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Δείγματα αδιαφορίας και χαλαρότητας, πάντως, σε ευρωπαϊκά ματς δεν έχουν δείξει οι ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου", αφού γνωρίζουν πως οι επιτυχίες εκτός συνόρων φέρνουν πρεστίζ και αναγνωρισμότητα σε όλη την Ευρώπη.

Μπορεί να "καθαρίσει" πρόκριση και πρωτιά απόψε

Πάντως, το διακύβευμα του αποψινού αγώνα διόλου μικρό δεν είναι για να υποστηρίξει κανείς ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα το θυσιάσουν στο βωμό του ντέρμπι. Αν δεν χάσουν, η πρόκριση στους "32" του Europa League είναι στα χέρια τουτς, ενώ αν κερδίσουν κιόλας σφιχταγκαλιάζουν την πρώτη θέση, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων ο "Δικέφαλος" υποδέχεται την Αλκμααρ.

Ακόμη και το σενάριο της νίκης, πάντως, δημιουργεί τον προβληματισμό για υπερβολική αισιοδοξία ενόψχει ντέρμπι στον προπονητή του ΠΑΟΚ, που τις τελευταίες μέρες θυμίζει περισσότερο ψυχολόγο παρά απλό προπονητή.

Μόνη απώλεια ο Βίτορ

Το καλό για τον Στέφενς είναι πως καταστρώνει το πλάνο για το ματς με τη Μακάμπι, έχοντας μόνο μία σοβαρή απουσία, αυτη του Μιγκέλ Βίτορ. Ο Πορτογάλος, βέβαια, ήταν μέχρι σήμερα ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ωστόσο με δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ δεν θα χρειαστεί να ανέβει πολύ ψηλά στο γήπεδο και να ρισκάρει, ο Κατσικάς μπορεί να κάνει τη δουλειά κόντρα στην ομάδα της Χάιφα.

Κάπως έτσι, το τεχνικό τιμ προσανατολίζεται σε μία ενδεκάδα με τον Χακόμπο στο τέρμα, τους Κατσουράνη, Κατσικά στο κέντρο άμυνας και τους Τζαβέλλα (αριστερά) και Σκόνδρα στα άκρα. Λάζαρ και Τζιόλης ua κινούνται στο χώρο του κέντρου, ενώ η τριάδα μεσοεπιθετικών πίσω από τον Κλάους θα είναι οι Στοχ (αριστερά), Λούκας (δεξιά) και o Νίνης που θα κινείται στον αξονα.

Με ένα μόνο κόφτη η Μακάμπι

Από την πλευρά της, η Μακάμπι Χάιφα θέλει μόνο νίκη για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Γι' αυτό και ο Αρίκ Μπενάντο, θέλει να χρησιμοποιήσει ένα άκρως επιθετικό σχήμα. Θα στηριχθεί και πάλι στο 4-3-3, όπως και στην Τούμπα, όμως θα επιλέξει πιο επιθετικογενείς μονάδες. Τερματοφύλακας θα είναι ο Σαράνοφ, στην άμυνα από τα δεξιά: Μεσουμάρ, Πιλιάβσκι και Τσότσαλιτς (είχε τραυματισμό στο πρώτο ματς, αλλά οι Ισραηλινοί λένε ότι θα αγωνιστεί) στόπερ και Ταουάθα.

Ο Γιαντίν θα είναι ο μοναδικός κόφτης και μπροστά του θα κινούνται οι Ράγιος και Μποκόλι. Η τριάδα της επίθεσης αναμένεται να είναι ο Εζρά (αριστερά), ο Αζουλάι (δεξιά) και ο Αμπουχατζίρα στην κορυφή της επίθεσης.
Από το πλάνο του προπονητή της Μακάμπι λείπει ο επιθετικός Γκοζλάν (τραυματίας), ενώ οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι ο Γκολάσα δε θα αγωνιστεί ξανά, αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Γερμανική "σφυρίχτρα"

Ενας διαιτητής που είχε βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ ως τέταρτος στην ιστορική αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Φενέρμπαχτσε 1-0 τον Αύγουστο του 2010 θα διευθύνει τον αγώνα. Πρόκειται για τον 32χρονο Γερμανό, Φέλιξ Τσβάιερ, ο οποίος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Τόρστεν Σίφνερ και Κρίστοφ Μπόρνχορστ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Γερμανός Στέφαν Λουπ, ενώ οι επιπλέον διαιτητές που θα ελέγχουν τις δύο περιοχές των αντιπάλων θα είναι οι Τομπίας Στίλερ και Ντάνιελ Ζίμπερτ.
Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ούγγρος Σάντορ Πίλερ, ενώ παρατηρητής της UEFA θα είναι ο Κρίστιαν Κόφοεντ από τη Δανία.

Μικρή ζήτηση στα εισιτήρια

Η Μακάμπι δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα του Ισραήλ κι αυτό έχει αντίκτυπο και στην παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Το στάδιο "Κιριάτ Ελιεζέρ", με χωρητικότητα 14.000 θεατών, δεν θα γεμίσει και αν οι θεατές φθάσουν τους 10.000 οι άνθρωποι της ομάδας θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν θα υπάρχουν παρά μόνο ελάχιστοι.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ