ΠΑΟΚ

Το νέο γήπεδο και ο στόχος του Σαββίδη

Το νέο γήπεδο και ο στόχος του Σαββίδη
Σαββίδης

Η επιθεώρηση εκτάσεων από αέρος και η ισχυροποίηση του ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr αναλύει

Το όνομα του Ιβάν Σαββίδη, ευθύς εξαρχής όταν ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ συνδέθηκε με την προοπτική κατασκευής νέου γηπέδου.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν έχει αρνηθεί τα μεγαλεπήβολα σχέδια του για μία... νέα Τούμπα, τα οποία τελευταία φέρνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τις πτήσεις του με ελικόπτερο πάνω από το νομό Θεσσαλονίκης.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας έκανε την τελευταία... βόλτα του, παρέα με τη Μαρία Γκοντσάρεβα και τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ το περασμένο Σάββατο, την παραμονή του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Σκοπός του να επιθεωρήσει 4, 5 περιοχές που έχει εντοπίσει και θεωρεί ότι μπορούν να φιλοξενήσουν καταρχήν το νέο αθλητικό κέντρο της ομάδας και, αν χρειαστεί και το νέο γήπεδο.

Και λέμε, αν χρειαστεί, διότι ο Σαββίδης έχει ξεκαθαρίσει ότι η πρώτη επιλογή του για την κατασκευή νέου γηπέδου είναι το υπάρχον οικόπεδο της Τούμπας.

Από τον ιδιοκτήτη του χώρου, Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ έχει πάρει μήνυμα στις διαπραγματεύσεις που έκανε το καλοκαίρι για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

" Δείξε την ισχύ σου στην ποδοσφαιρική ομάδα και δεν θα σταθεί τίποτα εμπόδιο στα σχέδια σου για την κατασκευή νέου γηπέδου". Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες όπως τα αρχαία που βρίσκονται κάτω από το έδαφος και το ενδεχόμενο προσφυγής κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Γι' αυτό έχει παραγγείλει μελέτη στη Μαρία Γκοντσάρεβα για να γνωρίζει με βεβαιότητα τι μπορεί να γίνει στην Τούμπα.

Όσο για τις πτήσεις του στον ουρανό της Θεσσαλονίκης αυτές γίνονται κυρίως στις παρακάτω περιοχές: Πάνω από εκτάσεις που βρίσκονται δίπλα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στα πρώην στρατόπεδα Καρατάσου και Παύλου Μελά, στην Πυλαία δίπλα στο Παλατάκι και κοντά στο αεροδρόμιο. Κάποιες ανήκουν σε ιδιώτες, σε κάποιες άλλες υπάρχει εμπλοκή του κράτους.

Το θέμα είναι βέβαιο ότι το θέμα προχωρά, και μελλοντικά, όχι πολύ μακριά πάντως, αναμένεται να απασχολήσει όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι αυτό που ο Σαββίδης έχει πει στους στενούς συνεργάτες του για την επένδυση στο νέο γήπεδο που φυσικά θα συνδυαστεί με την κατασκευή εμπορικού κέντρου. " Στόχος μου δεν είναι να βγάλω κέρδη προσωπικά, αλλά να κάνω τον ΠΑΟΚ αυτάρκη".

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θέλει να δημιουργηθούν νέες πηγές εσόδων που θα γιγαντώσουν τον ΠΑΟΚ, χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ