ΠΑΟΚ

Το μεταγραφικό μοντέλο του νέου ΠΑΟΚ

Το μεταγραφικό μοντέλο του νέου ΠΑΟΚ
Σαββίδης - Ζαγοράκης

Διαβάστε με ποια λογική βαδίζει στις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ και ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζει

Ακόμη και ο πιο αδαής στα θέματα του ΠΑΟΚ έχει αντιληφθεί πώς ο στόχος του Ιβάν Σαββίδη είναι η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας από τον επόμενο χρόνο, που θα έχει ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ειδικότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος του "Δικεφάλου" δεν έχει καμία διάθεση να συμπεριφερθεί σαν νεόπλουτος που ρίχνει αλόγιστα χρήμα μόνο και μόνο για να κατακτήσει ένα τρόπαιο. Θέλει η ομάδα που θα φτιάξει να έχει συνέχεια και προοπτική.

Γι' αυτό άλλωστε και η πρώτη κίνηση πουν έκανε ήταν να φέρει στην Τούμπα ένα στέλεχος όπως ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ που έχει βιώσει ανάλογη διαδικασία στην Ανζί. Για να αντιληφθεί κανείς τον τρόπο σκέψης του Σαββίδη και του στενού συνεργάτη του, αρκεί να αναφέρουμε ότι θεωρούν παράδειγμα προς αποφυγή τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Την ομάδα που χρεώθηκε αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να φθάσει στην κατάκτηση του νταμπλ και πλέον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το δικό τους μοντέλο, βασίζεται μεν και σε έμπειρους παίκτες με προσωπικότητα, κατά βάση, όμως, απαιτεί την έλευση νεαρών σε ηλικία, εξελίξιμων παικτών με μεγάλη μεταπωλητική αξία.

Με βάση αυτή τη φιλοσοφία γίνεται η αναζήτηση στις μεταγραφές , ενώ πρέπει να σημειώσουμε, επίσης, ότι δεν επηρεάζεται ο σχεδιασμός από το τι ακριβώς θα γίνει με το θέμα του προπονητή, αν θα παραμείνει ο Δώνης ή θα έρθει άλλος στη θέση του.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εκτιμούν πώς αν αποκτηθούν παίκτες ποιότητας με δυνατότητα να ανταποκρίνονται σε δύο διαφορετικά συστήματα, ο προπονητής που τελικά θα καθοδηγήσει την ομάδα τη νέα σεζόν θα έχει στη διάθεσή του όλα όσα κρίνονται απαραίτητα για να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Αυτοί είναι οι κανόνες πάνω στους οποίους κάνει τις μεταγραφικές αναζητήσεις του ο "Δικέφαλος".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ