ΠΑΟΚ

Το... μαγικό ραβδάκι και το στοίχημα του Δώνη

Το... μαγικό ραβδάκι και το στοίχημα του Δώνη
INTIME SPORTS

Η πολύ καλή παρουσία του Γιώργου Δώνη στις ομάδες που δούλεψε, η... κακή παρένθεση της ΑΕΚ και η πρόκληση που έχει στον ΠΑΟΚ ώστε να δείξει πως μπορεί να σταθεί σε μια μεγάλη ομάδα. Διαβάστε αναλυτικά.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ ήταν... εφιαλτική μιας και η πέμπτη θέση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία.

Στον "Δικέφαλο" θέλουν να ελπίζουν πως την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο, με τον τελευταίο να έχει δείξει στα χρόνια της παρουσίας του ως προπονητής πως έχει τον... τρόπο να πετυχαίνει.

Ενας flash back αποδεικνύει πως πέτυχε σε όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει εκτός από την ΑΕΚ που ήταν και ο μοναδικός σύλλογος που ο ίδιος δεν τα κατάφερε, αν και υπήρχαν κάποια ελαφρυντικά γι' αυτό.

Αριστα σε Ηλυσιακό και ΑΕΛ

Η καριέρα του Δώνη ξεκίνησε από τον Ηλυσιακό. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια ο ίδιος έβαλε το λιθαράκι του για να ανέβει ο συγκεκριμένος σύλλογος από την Δ' Εθνική στην Β' Εθνική.

Παίρνοντας άριστα λοιπόν για την παρουσία του εκεί, την εξαργύρωσε αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ το 2004. Ιστορικός σύλλογος που επί χρόνια ήταν... στα χαμηλά, όμως ο Δώνης φρόντισε να την ανεβάσει μέσα σε ένα χρόνο στην Α' Εθνική.

Την επόμενη χρονιά (2005-06) η ΑΕΛ τερμάτισε όγδοη, καλή θέση όμως για την πρώτη χρονιά της στην μεγάλη κατηγορία μετά από χρόνια, την σεζόν 2006-07 βρέθηκε στην 11η θέση, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον Παναθηναικό.

Ετσι την επόμενη χρονιά η ΑΕΛ έπαιξε στην Ευρώπη (σ.σ είχε προκριθεί στο Ιντερτότο το 2006) αποκλείοντας μάλιστα την Μπλάκμπερν στο Κύπελλο UEFA. Με λίγα λόγια η παρουσία του σε Ηλυσιακό και ΑΕΛ μόνο πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί (αν και στην Λάρισα τα πράγματααγωνιστικάδεν ήταν πάντα... ρόδινα, όμως γενικώς μένει μια γλυκιά γεύση από τις... ημέρες Δώνη).

Απότομη... προσγείωση σε ΑΕΚ

Ολα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα ο Δώνης να μετακομίσει στην ΑΕΚ το 2008. Επί της ουσίας ήταν η πιο μεγάλη πρόκληση για εκείνον μέχρι εκείνη την στιγμή. Κόντρα σε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν εκείνη την σεζόν με τον Ντέμη Νικολαίδη στην "Ενωση", ο Δώνης προσπάθησε να τα καταφέρει.

Δεν ήταν όμως γραφτό... Τα πράγματα ξεκίνησαν άσχημα με αποκλεισμό στην Ευρώπη από τον Ομόνοια Λευκωσίας, υπήρχαν διάφορα προβλήματα κατά την διάρκεια της σεζόν και μετά από 13 ματς στον πάγκο της ΑΕΚ (σε όλες τις διοργανώσεις), ο Δώνης αποτέλεσε παρελθόν.

Η επιτυχία σε Ατρόμητο και το στοίχημα σε ΠΑΟΚ

Η πορεία του τα τελευταία τρία χρόνια στον Ατρόμητο είναι γνωστή. Δύο συνεχόμενες χρονιές στον τελικό και κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα φέτος, με τις επιτυχίες αυτές να "αναγκάζουν" τον ΠΑΟΚ αλλά και τον Παναθηναικό να τον "καλοβλέπουν" για την επόμενη σεζόν.

Τελικώς το "ναι" το είπε στον "Δικέφαλο", στον οποίο πάντως έχει το στοίχημα να πετύχει στην δεύτερη από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναικός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) που έχει δουλέψει σαν τεχνικός.

Στην ΑΕΚ εξαιτίας αρκετών λόγων, η πορεία του δεν συνοδεύτηκε με επιτυχία, λέξη που απουσίασε από το βιογραφικό του μόνο στην συγκεκριμένη ομάδα αφού στις άλλες μπορεί να πει κανείς πως τα πήγε πολύ καλά.

Η πίεση ωστόσο που υπήρχε στην "Ενωση" θα υπάρχει και στον ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με τους Ηλυσιακό, ΑΕΛ και Ατρόμητο που δεν "κοιτούν" τόσο ψηλά όσο οι δύο "Δικέφαλοι".

Και γι' αυτό ακριβώς αποτελεί πρόκληση για τον Δώνη η παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Να δείξει δηλαδή πως μπορεί να πετύχει σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και να αποδείξει πως η παρουσία του στην ΑΕΚ ήταν απλά μια κακή παρένθεση...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ