ΠΑΟΚ

Το αλάνι είναι έτοιμο να βάλει κοστούμι

Το αλάνι είναι έτοιμο να βάλει κοστούμι
INTIME SPORTS

Από την πρόβα σεντονιού στην Τούμπα μέχρι τη διανυκτέρευση κατ' οίκον. Πώς ο Στέφενς προετοιμάζει τον ΠΑΟΚ για τη βραδιά που θα γράψει ιστορία. Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει... (videos)

Πριν από μία εβδομάδα στο Γκέλζενκιρχεν ήταν απλά ένα τρελό όνειρο, μία “ας δοκιμάσουμε και ό,τι θέλει ας γίνει” εμπειρία που μέσα σε 90 λεπτά μετατράπηκε στην πιο μεγάλη ευκαιρία της 87χρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ να βουτήξει στη δόξα και τα πλούτη του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πολλοί, μάλιστα, δεν το πίστευαν μέχρι που είδαν το σεντόνι με τα οκτώ αστέρια να κουνιέται στο κέντρο του γηπέδου της Τούμπας.

Εκεί συνειδητοποίησαν πόσο κοντά είναι ο ΠΑΟΚ από το να γίνει μέλος των ευρωπαϊκών σαλονιών. Να βγάλει τα... casual ρούχα του περιπλανώμενου στη Γηραιά Ήπειρο αλανιού, που κάποιες βραδιές στο Χάιμπουρι, το Σουκρού Σαράτσογλου, στο Ζάγκρεμπ και στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν έδειχνε τη μαγκιά και το μέταλλο νικητή που κουβαλά και να φορέσει το κοστούμι-σήμα κατατεθέν της υψηλής κοινωνίας του ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά ο πολύπειρος Στέφενς και οι παίκτες του συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την μεγάλη αυτή πρόκληση φιλοσοφημένα και σε καμία περίπτωση ως μονόδρομο καταξίωσης. "Δεν θα έρθει η καταστροφή" τόνισε ο "Κατσούρ", "ο αποκλεισμός δεν είναι θάνατος, είναι αδιανόητο να το σκεφτόμαστε αυτό" υπερθεμάτισε ο Ολλανδός τεχνικός.

Σε καμία περίπτωση δεν ψάχνουν να φορτωθούν με άγχος στον ΠΑΟΚ. Ακόμη και η σημερινή τελευταία προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, είχε πολλή κουβέντα, αρκετές στιγμές χαλάρωσης και μία προσπάθεια από πλευράς Στέφενς να δείξει ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις σαν οικογένεια. Μάλιστα, για να αποφορτίσει τους παίκτες του πνευματικά και σωματικά, ο 60χρονος τεχνικός του επέτρεψε να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους και δεν τους... έκλεισε στο ξενοδοχείο.

Οι Γερμανοί που ψάχνουν... πρόβλημα στον ΠΑΟΚ

Την ίδια ώρα η αποστολή της Σάλκε που από το μεσημέρι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, συμπεριφέρεται με την παραδοσιακή υπεροψία των Γερμανών. Ο Κέλερ και οι παίκτες προσποιούνται ότι τίποτα δεν συμβαίνει μέσα στην ομάδα (την ώρα που η αγαπημένη ερώτηση των Γερμανών δημοσιογράφων είναι αν θα φύγει ο Κέλερ σε περίπτωση αποκλεισμού) και ότι ουσιαστικά τα προβλήματα (όπως για παράδειγμα η άδεια Τούμπα) βρίσκονται στην πλευρά του ΠΑΟΚ

Προπονήθηκαν στην Τούμπα ρώτησαν για τη θύρα 4 και το τι συμβαίνει όταν είναι γεμάτη, προσπάθησαν να εξοικειωθούν με τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και τον καυτό, σε σχέση με τη Γερμανία, καιρό.

Πλάνα με... μικρή δόση μυστηρίου

Φυσικά, καμία από τις δύο πλευρές δεν παραμέλησε την αγωνιστική προετοιμασία. Όμως είναι τόσο γνώριμες η μία ομάδα στην άλλη-και παράλληλα στερούνται λύσεων λόγω τραυματισμών που δύσκολα μπορεί ο ένας τεχνικός να εκπλήξει τον άλλο.

Τη δεδομένη στιγμή, μάλλον ο πονοκέφαλος είναι μεγαλύτερος για τον Στέφενς που έχει να αντιμετωπίσει τρεις απουσίες ταυτόχρονα (Λάζαρ, Λίνο και Λόρενς). Η λογική του, όπως την έχει δείξει στη μέχρι τώρα παρουσία του στον ΠΑΟΚ, λέει ότι θα ψάξει τις λύσεις μέσα από παίκτες που έχουν ρυθμό. Το κενό του Λάζας θα το καλύψει είτε με μετάθεση του Λούκας στον άξονα και τη χρησιμοποίηση του Σαλπιγγίδη στα δεξιά, είτε με δίδυμο Σάλπι-Κλάους στην επίθεση, με τον πρώτο να κινείται λίγο πιο πίσω και να καλύπτει χώρους.

Εξάλλου, το κενό του Λίνο, πιθανό να καλυφθεί από το Σπυρόπουλο, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον Σκόνδρα με το ανάποδο πόδι επειδή, ακριβώς, έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Όσο για τη γερμανική ομάδα; Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με Φαρφάν και Ουτσίντα μάλλον ξεπερνιούνται. Ο πρώτος θα είναι στο δεξί άκρο της επίθεσης των Γερμανών και ο δεύτερος ερίζει με τον Χόουγκλαν για μία θέση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το τι θα συμβεί, θα το δούμε το βράδυ της Τρίτης, από τις 21.45 και μετά όταν η καρδιά όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας (και αρκετών Γερμανών) θα χτυπά στο ρυθμό της Τούμπας.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ