ΠΑΟΚ

Το πρώτο δείγμα γραφής του Νομπόα

Το πρώτο δείγμα γραφής του Νομπόα
Νομπόα Μπεργκ INTIME SPORTS

Οι πρώτοι μήνες του 29χρονου μέσου από το Εκουαδόρ στον ΠΑΟΚ και το κόστος από την ενδεχόμενη απουσία του από τα πλέι οφ (VIDEOS).

Ο Κριστιάν Νομπόα ήρθε στον ΠΑΟΚ το περασμένο Ιανουάριο και κατάφερε μόλις σε 2,5 μήνες παρουσίας στην Τούμπα, να δικαιολογήσει τις συστάσεις που τον ακολουθούσαν. Οτι πρόκειται δηλαδή για έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Από την ημέρα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη έχει γράψει 11 συμμετοχές, έχει σημειώσει δύο τέρματα, κόντρα σε Βέροια και Παναθηναϊκό, ενώ έχει μοιράσει και μερικές μαγικές ασίστ, άσχετα αν ακόμη καμία δεν οδήγησε σε γκολ.

Ο 29χρονος μέσος από το Εκουαδόρ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, γιατί πολύ απλά είναι ο μοναδικός κεντρικός μέσος του Δικεφάλου με δημιουργικά χαρίσματα. Οι Τζιόλης και Κάτσε προσφέρουν περισσότερα στο ανασταλτικό κομμάτι, ο Γκολάσα έχει δείξει ότι του ταιριάζει καλύτερα να αγωνίζεται στα άκρα, ενώ ο Μαντούρο που, επίσης, έχει δημιουργικά χαρίσματα αντιμετωπίζει συχνά πυκνά προβλήματα τραυματισμών.

Οπότε ο Νομπόα ήταν φυσιολογικό άμεσα να γίνει σημαντικό "γρανάζι" για τον Δικέφαλο. Δεν συμμετέχει, πάντως, τόσο πολύ στο μαρκάρισμα των αντιπάλων, γιατί είναι τέτοιος τύπος ποδοσφαιριστή. Που αρέσκεται περισσότερο να οργανώνει και λιγότερο να μπλοκάρει να μπλοκάρει τα ατού των άλλων ομάδων.

Βέβαια, τελευταία έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και ειδικά στον Γιώργο Γεωργιάδη το γεγονός ότι στις 11 Ιουνίου έχει υποχρεώσεις στο Κόπα Αμέρικα με το Εκουαδόρ, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη στις 22 Μαΐου. Τα πλέι οφ, όμως, αποκλείεται να αρχίσουν πριν τις 20 Μαΐου και άρα ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να παραταχθεί στα πέντε από τα έξι ματς του μίνι πρωταθλήματος χωρίς τον Νομπόα και άρα να παρουσιαστεί αποδυναμωμένος.

Δείτε τα γκολ που πέτυχε απέναντι σε Βέροια και Παναθηναϊκό:

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ