ΠΑΟΚ

Τα δύο "γιατί" των μεταγραφών Χατσερίντι και Βέρνμπλουμ

Τα δύο "γιατί" των μεταγραφών Χατσερίντι και Βέρνμπλουμ

Τι οδήγησε τον ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ρίξουν όλο το βάρος στην απόκτηση του Εβγέν Χατσερίντι και του Πόντους Βέρνμπλουμ.

Η έκθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ της περιόδου 2018-2019 κατέληγε σε μια ξεκάθαρη βασική θέση: "Έχουμε κορμό 7 παικτών, θέλουμε στοχευμένη ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις".

Για τον Ρουμάνο τεχνικό, ο Πασχαλάκης κάτω από την εστία, οι δύο ακραίοι μπακ Μάτος και Βιεϊρίνια και ο Βαρέλα ως στόπερ είναι απαραίτητοι στην άμυνα, το ίδιο και ο Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή. Ακόμη, ο Πέλκας είναι ο ιδανικός περιφερειακός επιθετικός πίσω από τον Πρίγιοβιτς, ενώ η ομάδα έχει επιλογές για τα άκρα. Στους Κάμπος, Λημνιό, Μπίσεσβαρ, θα προστεθεί πιθανόν ο Ουάρντα ή, αν έρθει πρόταση για πώληση του Αιγύπτιου, ο Ενρίκε.

Ο 49χρονος τεχνικός έδειξε και στην πράξη πόσο υπολογίζει σ’ αυτούς τους παίκτες με τη στάση που τήρησε στην υπόθεση Σρνα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα, μέσω των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, στον Κροάτη: "Αν θέλεις, έλα, αλλά θα είσαι back-up του Μάτος, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσφορά του στην ομάδα".

Με βάση το πιο πάνω σκεπτικό του προπονητή του, ο ΠΑΟΚ μπήκε στη διαδικασία να ψάξει δύο ενδεκαδάτους παίκτες, έναν για το κέντρο άμυνας και έναν για τη μεσαία γραμμή. Προέκρινε τις περιπτώσεις των Εβγέν Χατσερίντι και Πόντους Βέρνμπλουμ και έχει εστιάσει στην προσπάθεια να κλείσει συμφωνία μαζί τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, πιθανόν θα το πετύχει δίνοντας περίπου τα ίδια χρήματα στον καθένα: 1.500.000 ευρώ ετησίως!

ΕΜΠΕΙΡΙΑ CHAMPIONS LEAGUE

Ποια όμως είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τους Λουτσέσκου-Μίχελ, με την έγκριση του Ιβάν Σαββίδη, να βάλουν ως πρώτη προτεραιότητα την απόκτηση των δύο παικτών;

Επιλέξαμε να αναδείξουμε τα τρία κοινά σημεία στις περιπτώσεις τους. Το πρώτο είναι ότι και οι δύο έχουν παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο του Champions League στο οποίο θέλει να βρεθεί ο ΠΑΟΚ.

Ο Βέρνμπλουμ έχει 41 συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Χατσερίντι 28 με την Ντιναμό Κιέβου. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει “παλεύουμε για να μπούμε στους ομίλους” και μπορούν να καθοδηγήσουν τους συμπαίκτες τους.

ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Παράλληλα με την πείρα, οι δύο παίκτες διαθέτουν και αγωνιστικά στοιχεία στα οποία ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση.

Καταρχήν, θα δώσουν ύψος στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή. Για τον Χατσερίντι το αντιλαμβάνεται κανείς με την πρώτη ανάγνωση των χαρακτηριστικών του αφού έχει ύψος 1.97μ. Όμως και ο Βέρνμπλουμ με το 1.87μ. και την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι που είχε αναγκάσει προπονητές του στην ΤΣΣΚΑ να τον χρησιμοποιούν και ως φορ, θα δώσει μεγάλη ισχύ, σε σχέση με τον Κάνιας του 1.78μ. που δεν είχε ιδιαίτερες επιδόσεις σ’ αυτόν τον τομέα.

Και οι δύο θα ενισχύσουν τον ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Και αυτό μπορεί να είναι κομβικό στην εξέλιξη μεγάλων ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παράλληλα, θα δώσουν στον Δικέφαλο μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις προσωπικές μονομαχίες, αφού έχουν αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα δυνατοί παίκτες.

Πάντως, για τον Χατσερίντι ο Λουτσέσκου θα έχει να κερδίσει και ένα στοίχημα.

Ο Ουκρανός διεθνής, με ποντιακές ρίζες, πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να “χτίζει” το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας από τα μετόπισθεν, όπως θέλει ο Ρουμάνος κόουτς από τους στόπερ του. Και, εφόσον αποκτηθεί, ο 49χρονος τεχνικός είναι έτοιμος να αρχίσει ταχύρρυθμα μαθήματα για να τον εντάξει άμεσα στην αγωνιστική φιλοσοφία της νέας ομάδας του.

PHOTO CREDITS: AP Photo/Ivan Sekretarev

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ