ΠΑΟΚ

Τα ανοιχτά μέτωπα του ΠΑΟΚ

Τα ανοιχτά μέτωπα του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει τα δεδομένα για τον… καυτό χειμώνα που περιμένει τον ΠΑΟΚ σε ανανεώσεις, μεταγραφές, αποχωρήσεις και δανεισμούς παικτών. Τα δύσκολα αρχίζουν από τώρα με το ευαίσθητο θέμα Αθανασιάδη. Πείτε και τη δική σας γνώμη.

Γέμισε παίκτες σε όλες τις θέσεις το ρόστερ του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η ικανοποίηση που πρόσφερε στους ανθρώπους της ομάδας και τον κόσμο ήταν μόνο μερική. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο (ήδη έχει δημιουργηθεί απόσταση 10 βαθμών από την κορυφή) και «γέννησε» σπαζοκεφαλιές ενόψει Ιανουαρίου. Πολλές απαντήσεις θα δοθούν σ αυτές μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη όταν θα έχει ολοκληρωθεί ένα δύσκολο σερί αγώνων και θα έχουν σχηματιστεί πιο ξεκάθαρες απόψεις για την ομάδα και αρκετές μονάδες της. Ήδη, η υπόθεση Αθανασιάδη, προσφέρει μία πρώτη δυνατή γεύση του τι θα επακολουθήσει.

Ας αναλύσουμε όλα όσα θα βρούμε μπροστά μας τις επόμενες εβδομάδες:

ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

(Συμβόλαια που εκπνέουν το καλοκαίρι του 2017)

  • Ο Παναγιώτης Γλύκος τα μίλησε και τα συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με τον Λούμπος Μίχελ, πριν ακόμη ο ΠΑΟΚ παίξει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Μένει μόνο να μάθουμε αν η διάρκεια της συνεργασίας θα είναι για τρία ή τέσσερα χρόνια. Ο 30χρονος Βολιώτης τερματοφύλακας θεωρείται σταθερά στην ομάδα τόσο από τον Σλοβάκο τεχνικό διευθυντή, όσο και από τον Βλάνταν Ίβιτς

Πιθανότητες παραμονής: 100% υπέρ-0% κατά

  • Ο Αλέξανδρος Τζιόλης «κόπηκε» το περασμένο καλοκαίρι από τον Βλάνταν Ίβιτς λόγω… ταχύτητας. Λόγω των κλήσεων του στην Εθνική, ο Μίκαελ Σκίμπε ζήτησε από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να επαναφέρει τον 31χρονο μέσο στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Αυτό δεν συνέβη, ενδιαφέρον συλλόγων ήδη έχει εκδηλωθεί, όμως πρέπει να βρεθεί η πρόταση που θα κάνει «κλικ» στον Κατερινιώτη για να αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Επειδή, όμως, μιλάμε για έναν διεθνή άσο, ας μην αποκλείσουμε εντελώς το ενδεχόμενο παραμονής.

Πιθανότητες παραμονής: 5% υπέρ-95% κατά

  • Ο Στέλιος Μαλεζάς είναι αυτό που λέμε παιδί του ΠΑΟΚ. Ακόμη κι αν φύγει από τον Δικέφαλο το καλοκαίρι είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει από άλλο πόστο. Οι εμφανίσεις του, πάντως, για τα χρήματα που παίρνει είναι… μια χαρά, ο κόσμος τον συμπαθεί και η αλήθεια είναι ότι περνά άριστα κλίμα ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια. Γιατί να μη μείνει;

Πιθανότητες παραμονής: 80% υπέρ-20% κατά

Τα ανοιχτά μέτωπα του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
  • Ο Γιάννης Σκόνδρας επέλεξε να μην κάνει δεκτή κάποια από τις προτάσεις που είχε στα χέρια του το καλοκαίρι για να πάει σε άλλη ομάδα και εδώ και αρκετές εβδομάδες περνά τα πρωινά του στη Μεσημβρία παρέα με Τζιόλη, Χατζηισαΐα. Ο ατζέντης του δεν άνοιξε ακόμη το νέο κύκλο συζητήσεων με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά όμως οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν στο ότι ήρθε η ώρα του χωρισμού τον Ιανουάριο

Πιθανότητες παραμονής: 0% υπέρ-100% κατά

  • Ο Φακούντο Περέιρα δικαιούται να λέει ότι έχει την πιο ταραχώδη σχέση με τον ΠΑΟΚ. Πέρσι έφυγε δανεικός, φέτος επέστρεψε, αρχικά, με το μυαλό του να έχει μείνει πίσω στην Αργεντινή. Τώρα που και το μυαλό του είναι εδώ, έχει ανεβάσει στροφές και ο Ίβιτς του ετοιμάζει φανέλα βασικού. Οι εμφανίσεις του από εδώ και πέρα θα είναι οι πλέον καθοριστικές για το αν μπει σε συζητήσεις για ανανέωση συνεργασίας.

Πιθανότητες παραμονής: 60% υπέρ-40% κατά

  • Αν υπήρχε τώρα η δυνατότητα να λυθούν συμβόλαια, πιθανόν ο ΠΑΟΚ να έμπαινε στη διαδικασία να βάλει τέλος στη συνεργασία με τον Μαμ Τιάμ. Ο Σενεγαλέζος είναι ακόμη υπό κρίση, θα πρέπει όμως να κάνει ένα ντεμαράζ εντυπωσιακών εμφανίσεων για να σκεφτούν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν 2 εκατομμύρια ευρώ στη Γιουβέντους το καλοκαίρι για να ενεργοποιήσουν τη ρήτρα απόκτησής του.

Πιθανότητες παραμονής: 20% υπέρ-80% κατά

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ

(Αφορά την πιθανότητα άμεσων απομακρύνσεων)

  • Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας αποτελεί την περίπτωση παίκτη που έκανε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να αναφωνήσουν τα περισσότερα «γιατί» όταν «κόπηκε» από την πρώτη ομάδα. Ο Ίβιτς τον θεώρησε ανέτοιμο για μεγάλα πράγματα, οι απόπειρες να πάει σε Στεάουα, Κάντιθ το καλοκαίρι απέτυχαν και τώρα αναζητεί εκ νέου ομάδα για δανεισμό. Εμφανίζεται διψασμένος να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά αν… ξεμείνει μόνος (σε περίπτωση αποχώρησης Τζιόλη, Σκονδρα) θα επιστρέψει στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις.

Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 60% φεύγει - 40% μένει

  • Ο Μάρκος Βελλίδης έκανε χρήση του όρου που υπήρχε στη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ και υπέγραψε συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια τον περασμένο Ιούνιο, παρότι γνώριζε ότι θα ήταν τρίτος τερματοφύλακας. Ο ΠΑΟΚ ήθελε το διαζύγιο, αλλά δεν μπορούσε να πιέσει πολύ τον περασμένο Αύγουστο (με δεδομένο ότι μόλις δύο μήνες πριν είχε ανανεώσει ο Καστοριανός), προφανώς θα το επιχειρήσει και τώρα, άγνωστο πόσο πιεστικά. Ο ίδιος ο 29χρονος Καστοριανός τερματοφύλακας δεν δείχνει τάσεις φυγής

Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 30% φεύγει - 70% μένει.

Τα ανοιχτά μέτωπα του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
  • Ο Νίκος Κοροβέσης έχει συνηθίσει να βλέπει το όνομά του μεταξύ των υποψηφίων προς αποχώρηση. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με διάφορες ομάδες να δείχνουν ενδιαφέρον να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις, όμως είναι πολύς ο καιρός που μένει ουσιαστικά άπραγος κι αυτό μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του.

Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 30% φεύγει - 70% μένει.

  • Υπάρχουν και οι περιπτώσεις νεαρών που είναι ελκυστικοί για δανεισμούς, όπως ο Αχιλλέας Πούγγουρας (κυρίως αυτός γιατί έχει την εμπειρία της Super League με τη Βέροια πέρσι), ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης και ο Τάσος Δημητριάδης, που λόγω και πληθώρας παικτών στις θέσεις τους δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μετακίνησης.

Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 40% φεύγουν - 60% μένουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

(Παίκτες που θα αποκτηθούν ως ελεύθεροι ή ως δανεικοί)

  • Φορ: Τη… λιβανίζει αυτή τη μεταγραφή από το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ και από τη στιγμή που ο Τιάμ δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι μπορεί, έστω στοιχειωδώς, να καλύψει συμπληρωματικά τη συγκεκριμένη θέση, ο Μίχελ και οι σκάουτς της ομάδας «τρέχουν» να βρουν παίκτη πρώτης γραμμής. Με αγορά ή δανεισμό ο Σαββίδης είναι αναγκασμένος να ανάψει το «πράσινο φως».

Πιθανότητες απόκτησης τον Ιανουάριο: 100%.

  • Μέσος box to box: Ας προτιμήσουμε αυτόν τον όρο για να μη χαθούμε μεταξύ «οκταριού», «εξαροοκταριού» και «μέσου με επιτελικές ικανότητες», όπως διαβάζουμε καθημερινά στον Τύπο. Ο ιδανικός συνδυασμός θα είναι ο εκλεκτός να έχει μπόι και καλό μακρινό σουτ, στοιχεία που λείπουν από τους τωρινούς μέσους του Δικεφάλου. Ισχύει ό,τι και στην υπόθεση φορ για αγορά ή δανεισμό.

Πιθανότητες απόκτησης τον Ιανουάριο: 100%.

Τα ανοιχτά μέτωπα του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
  • Εξτρέμ: Ο Βλάνταν Ιβιτς θεωρεί ότι δεν υπάρχει παίκτης για να δημιουργήσει συνθήκες έντονου ανταγωνισμού σε Ροντρίγκες και Κάμπος και έχει κάνει την εισήγησή του. Ο ΠΑΟΚ θα πάρει ακραίο μόνο αν είναι καλύτερος ή τουλάχιστον στα επίπεδα των δύο για να γεμίσει τη φαρέτρα του.

Πιθανότητες απόκτησης τον Ιανουάριο: 70%.

  • Θέση έκπληξη: Στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ καθώς πάντα προκύπτουν ανατροπές στις αρχικές σκέψεις και γεγονότα που αλλάζουν τα δεδομένα. Στόπερ, μπακ (αριστερός ή ακόμη και δεξιός), ένας ακόμη χαφ είναι κινήσεις που κανείς δεν μπορεί να διαγράψει από τώρα.

Πιθανότητες απόκτησης τον Ιανουάριο: 40%.

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

  • Για το τέλος κρατήσαμε την υπόθεση του Στέφανου Αθανασιάδη. Αν μείνουμε στα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες, με τον Σαββίδη να εξοργίζεται μαζί του μετά το ματς με τον Πανιώνιο και τη φωτογραφία στο πάρτι του Σιανίδη και να ζητά από τους συνεργάτες του να ψάξουν να βρουν προτάσεις πώλησης ή δανεισμού ενόψει Ιανουαρίου, τότε θα πρέπει να πούμε ότι… φεύγει 100%. Επειδή, όμως εκκρεμεί ένα ραντεβού μεταξύ των δύο, ο Σαββίδης έχει αποδείξει πως είναι απρόβλεπτος και ο Κλάους κουβαλά μία ολόκληρη ιστορία με τον ΠΑΟΚ από πίσω του, θα αφήσουμε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 60% φεύγει - 40% μένει.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ