ΠΑΟΚ

Τα 15 πρόσωπα του 2016 στον ΠΑΟΚ

Τα 15 πρόσωπα του 2016 στον ΠΑΟΚ

Ο πανταχού παρών Σαββίδης, ο new entry γιος του Γιώργος, ο σπάταλος Άρνεσεν, ο αθόρυβος Μίχελ, το κοντράστ Τούντορ-Ίβιτς, ο γκλάμουρ Μπερμπάτοφ και όλα τα πρόσωπα που ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά που φεύγει. Το Sport24.gr κάνει focus σε 15 ξεχωριστές προσωπικότητες που έβαλαν το στίγμα του στον ΠΑΟΚ μέσα στο 2016.

Στον ΠΑΟΚ ποτέ δεν πλήττεις. Το ξέρουν οι πάντες κι ας μην υποστηρίζουν αυτή την ομάδα. Συμβαίνει γιατί οι οπαδοί του «δένονται» πολύ με πρόσωπα, εστιάζουν έντονα σε ατομικές συμπεριφορές. Υπάρχουν αρκετοί που ξεχώρισαν για τους δικούς του λόγους ο καθένας μέσα στο 2016. Το Sport24.gr ξεχώρισε τις 15 πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις και σας ζητά να διαλέξετε εσείς το πρόσωπο της χρονιάς.

Ιβάν Σαββίδης

Στα χρόνια του στον ΠΑΟΚ έχει πάντα ισχυρό ρόλο. Η διαφορά στο 2016 έγκειται στις έντονες παρεμβάσεις του στο ελληνικό ποδόσφαιρο (η απόφασή του να μην κατεβάσει τον ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκης" στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό σηματοδότησε την απαρχή εξελίξεων) και την γενικότερη ζωή του τόπου (μπάσιμο για τις τηλεοπτικές άδειες, επένδυση σε επιχειρήσεις κ.α.). Έδωσε το στίγμα του στη Λίγκα (της οποίας έγινε και χορηγός), ενώ έκλεισε τη σεζόν ως πρόεδρος του Δικεφάλου (από τις 17 Οκτώβρη) και συγκάτοικος επί τετραήμερο με τους παίκτες στο “Μακεδονία Παλλάς”.

Γιώργος Σαββίδης

Τα 15 πρόσωπα του 2016 στον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μετάλλαξη του οπαδού σε παράγοντα άρχισε αυτή τη χρονιά. Μετά τον γάμο του με την πανέμορφη Γιάνα τον περασμένο Ιούνιο, άρχισε να αναλαμβάνει έντονη δράση στην καθημερινότητα της ομάδας. Συμμετείχε στις αποφάσεις για τα μεταγραφικά το καλοκαίρι, έγινε μέλος της διοίκησης τον Οκτώβρη, ενώ δείχνει μία ξεκάθαρη διάθεση να βάλει σε καλούπια την οπαδική συμπεριφορά του όπως εκφραζόταν μέσω instagram. Για τον Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ είναι η πύλη για την είσοδο του γιου του στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Μάκης Γκαγκάτσης

Ανεβαίνει σταθερά στην ιεραρχία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πλέον εκτός από αντιπρόεδρος είναι και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Το βασικότερο όλων είναι ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη, αποτελεί έναν από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να τον επηρεάσουν στις αποφάσεις του, ενώ έχει πάνω του όλο το κομβικό κομμάτι των σχέσεων με Λίγκα, ΕΠΟ και UEFA-FIFA. Είναι το πλέον καταρτισμένο στέλεχος της ομάδας του ΠΑΟΚ και γι' αυτό έχει αποκτήσει και ισχυρό λόγο στο εσωτερικό της ΠΑΕ.

Φρανκ Άρνεσεν

Αποχώρησε στα μέσα Φεβρουαρίου από τον ΠΑΟΚ με την “ταμπέλα” ενός ακόμη χαμένου στοιχήματος του Ιβάν Σαββίδη σε αγωνιστικό επίπεδο. Οι προσδοκίες, λόγω φήμης, από τον Δανό ήταν τεράστιες, αντ' αυτού δημιουργήθηκε η εντύπωση της οικονομικής σπατάλης για την οποία άλλωστε απομακρύνθηκε. Με το πέρασμα των μηνών αποδείχθηκε ότι ορισμένες από τις επιλογές του είχαν μεγάλη προοπτική (Ροντρίγκες, Τσίμιροτ), ενώ άλλες μάλλον αδικήθηκαν (Όλσεν, ο οποίος βρήκε την Ιθάκη του στην Κοπεγχάγη) από την υπερβολικά βιαστική κριτική.

Λούμπος Μίχελ

Τα 15 πρόσωπα του 2016 στον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπήκε στη ζωή των ΠΑΟΚτσήδων εντελώς αθόρυβα όταν έκανε την εμφάνισή του απροειδοποίητα σε μία γενική συνέλευση της ΠΑΕ στο τέλος του προηγούμενου έτους, πήρε θέση στο δ.σ. και ανέλαβε τις διεθνείς σχέσεις της ομάδας. Πρόσχημα, για να κερδίσει χρόνο στο να γνωρίσει το περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Σύντομα έγινε πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής, πήρε πάνω του τις μεταγραφές της ομάδας και οι επιδόσεις του ακόμη τελούν υπό κρίση. Ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία του μεγαλομετόχου που δεν του χρέωσε αποτυχία στον μεταγραφικό σχεδιασμό παρότι, κάποιοι παίκτες... δεν πάνε.

Ίγκορ Τούντορ

Έφυγε αφήνοντας πολύ κακές εντυπώσεις ακόμη και σε παίκτες που ο ίδιος προώθησε, με τη συμπεριφορά του στα αποδυτήρια και όσα έλεγε δημόσια. Αυτό που έμεινε πίσω ήταν η άποψη ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με γνώσεις, αλλά χαρακτήρα που δεν ταιριάζει σε προπονητή. Πλήρωσε, ακόμη, τους υπερβολικά πολλούς τραυματισμούς που είχε ο ΠΑΟΚ στη σεζόν. Πάντως, σε σχέση με ό,τι μας είχε συνηθίσει ο Ιβάν, στήριξε τον Κροάτη αρκετά και τον απομάκρυνε μόνο όταν «θορυβήθηκε» ότι μπορεί να έχανε τον τελευταίο στόχο της σεζόν, τα πλέι οφ.

Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ

Όσο γκλάμουρ ήταν η έλευσή του στον ΠΑΟΚ, τόσο άδοξη και αθόρυβη ήταν η αποχώρησή του. Ο Βούλγαρος σούπερ σταρ, αγωνιστικά, πρόσφερε ελάχιστα στον ΠΑΟΚ, όμως, η συνύπαρξη μαζί του επί μία σεζόν, αφήνει στον Δικέφαλο μία προίκα που πρέπει να αξιολογηθεί καταλλήλως. Στα χάι λάιτ της χρονιάς η αυτοσυνέντευξή του τον περασμένο Γενάρη και η ζωντανή μετάδοση μέσω facebook live από τα αποδυτήρια της Τούμπας.

Ρόμπερτ Μακ

Ο Σλοβάκος ήταν πρωταγωνιστής σε όλα. Από την απόδοσή του, κάτι που πιστοποιούν τα 20 γκολ που σημείωσε και τη μεταγραφή που πήρε στη Ζενίτ φέρνοντας 3,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΟΚ, μέχρι και την αντίδρασή του μετά την πιο πολυσυζητημένη φάση της χρονιάς, στην ανατροπή του από τον Καπίνο στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη το όνομά του μνημονεύεται στην Τούμπα, κυρίως για το αν θα έπρεπε να είχε παραμείνει το καλοκαίρι στην ομάδα κι αυτή να δικεκδικούσε με άλλες πιθανότητες είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Βλάνταν Ίβιτς

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε πέρσι οδηγώντας την ομάδα στην πρωτιά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Κέρδισε το πρώτο στοίχημα με την εξάλειψη των τραυματισμών τη φετινή σεζόν, ενώ πήρε πολλά credits με την πρόκριση στους “32” του Europa League σε μία περίοδο που ήταν πολύ «στριμωγμένος» από τις απώλειες στο πρωτάθλημα. Η κίνηση να μιλήσει σκληρά μετά το ματς με τον Ατρόμητο και να αποπέμψει τον Τζαβέλλα εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο, προς το παρόν, όμως, δείχνει να του βγαίνει.

Γιώργος Τζαβέλλας

Μέσα το 2016 τα έζησε όλα. Είχε ηγετικό ρόλο στην ομάδα που έστησε ο Τούντορ και τον διατήρησε και επί Ίβιτς. Αναδείχθηκε MVP της προηγούμενης σεζόν, κέρδισε νέο συμβόλαιο ως το 2020 κάνοντας απευθείας συζητήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και παράλληλα καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα της εθνικής. Όλα ήρθαν... τούμπα τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικά μετά το ματς με τον Ατρόμητο που ο Ίβιτς τον έστειλε εκτός ομάδας. Από αρχηγός, αποδιοπομπαίος τράγος που ψάχνει ομάδα στο κλείσιμο της χρονιάς, έχοντας χαρακτηριστεί από ορισμένους το “κακό παιδί” των αποδυτηρίων.

Στέφανος Αθανασιάδης

Από τις χρονιές που 'θα θελε να ξεχάσει ο Κλάους, με εξαίρεση το φινάλε της περσινής σεζόν όταν και πήρε τα πάνω του με την έλευση Ίβιτς. Τα χαμένα τετ-α-τετ στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Άγιαξ στην Τούμπα δημιούργησαν ένα πολύ πιεστικό κλίμα γύρω του. Το ίδιο και η ομολογία Σαββίδη ότι ήταν στρατηγικό λάθος που δεν τον πούλησε, όπως και η οργισμένη αντίδραση του μεγαλομετόχου μετά την ήττα από τον Πανιώνιο και τις φωτογραφίες του στο πάρτι του Σιανίδη. Το γεγονός πως παραμένει άσφαιρος στο πρωτάθλημα και το ότι από τον ΠΑΟΚ δεν κρύβουν όπως ψάχνουν επειγόντως φορ, λένε πολλά για την κατάστασή του και ίσως και για το μέλλον του.

Παναγιώτης Γλύκος

Με την απόκρουση της χρονιάς στο σουτ του Πέτριτς, έδωσε στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League. O Βολιώτης τερματοφύλακας πήρε από τον Ίβιτς την εμπιστοσύνη που δεν του είχε δώσει κανένας άλλος προπονητής και τελικά έφτασε μέχρι την ανανέωση του συμβολαίου του. Παρότι και φέτος έχει έντονο ανταγωνισμό (με Μπρκιτς και Βελλίδη) έχει καταφέρει να κερδίσει την θέση του βασικού τερματοφύλακα. Κι ας υπάρχουν ακόμη μερικοί που εξακολουθούν να γκρινιάζουν γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί εδώ και χρόνια να βρει καλύτερό του.

Γκάρι Ροντρίγκες

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Το πιο “καυτό” όνομα στον ΠΑΟΚ από πλευράς ενδιαφέροντος άλλων συλλόγων. Μοιάζει να εξελίσσεται σε Μακ του 2017 αφού οι σειρήνες ηχούν έντονα στα αυτιά του, ωστόσο, ο κόσμος του Δικεφάλου θέλει να τον βλέπει για πολύ ακόμη με την ασπρόμαυρη φανέλα. Το φοβερό ματς που έκανε και η γκολάρα που σημείωσε στη Φλωρεντία του έδωσαν τρομερή αυτοπεποίθηση και τον βοήθησαν να βγάλει ηγετικά στοιχεία. Όλοι ποντάρουν πάνω του για να πετύχει ο ΠΑΟΚ μία πολύ μεγάλη διάκριση μέσα στο νέο έτος.

Λέο Μάτος

Ο Βραζιλιάνος, που πήγε στο Ρίο ντε Τζανέιρο για χριστουγεννιάτικες διακοπές, μετά από λίγους μόλις μήνες στην ομάδα αισθάνεται βασιλιάς. Ο κόσμος τον έχει ως το απόλυτο παράδειγμα των μεταγραφών που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πατήσει κορυφή και ο ίδιος δεν έχει κανένα δισταγμό να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο που ζητά από αυτόν η ομάδα του. Τρομερός στο παιχνίδι με κεφαλιές, όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμη πιο κομβικός για τον ΠΑΟΚ, αφού, συν τοις άλλοις σημειώνει και γκολ.

Πάμπλο Γκαρσία

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πάντα διαθέτουν λίγο χρόνο για να παρακολουθούν την πορεία του Πάμπλο Γκαρσία. Στην πρώτη σεζόν του ως προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ17 και προήχθη ως τεχνικός της Κ20. Βελτίωσε κατά πολύ τα ελληνικά του, αφού έκανε εντατικά μαθήματα και έτσι αποκτά ακόμη μεγαλύτερο δέσιμο με τον κόσμο του Δικεφάλου. Πολύ βλέπουν στο πρόσωπό του έναν μελλοντικό προπονητή της πρώτης ομάδας. Όπως και να έχει το όνομα του Ουρουγουανού διαθέτει τεράστια δυναμική εντός ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ