ΠΑΟΚ

Τα 11,5 χλμ. του Περέιρα μέχρι την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Τα 11,5 χλμ. του Περέιρα μέχρι την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πώς ο Φακούντο Περέιρα έχει καταφέρει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν για εκείνον όταν το καλοκαίρι έκλεισε το κεφάλαιο Ρασίνγκ Κλουμπ για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Ο Φακούντο Περέιρα είναι από τους αγαπημένους της ΠΑΟΚτσήδικης κερκίδας και η περίπτωσή του μόνιμο θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

"Γιατί ο Φανούρης (όπως τον είχε βαφτίσει ο Αναστασιάδης αλλά ο ίδιος δεν θέλει πολύ να το ακούει ως προσωνύμιο) δεν παίζει βασικός;" είναι το ερώτημα που ακούγεται σχεδόν κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ "κολλά" στο σκοράρισμα.

Πέρα από την προφανή στήριξη του Βλάνταν Ίβιτς σε Αθανασιάδη και Κάμπος (καθόλου παράλογη μιας και ο ένας είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια και ο δεύτερος το μεγαλύτερο συμβόλαιο που προστέθηκε φέτος στο έμψυχο δυναμικό), υπάρχουν και δύο άλλα στοιχεία που φρέναραν τον Σέρβο τεχνικό από το να επιλέγει πιο συχνά τον 29χρονο Αργεντινό.

Το ένα ήταν η διάθεση που αρχικά είχε να επιστρέψει στην Ρασίνγκ Κλουμπ και το δεύτερο η θέση του στη διάταξη που επιλέγει ο 39χρονος τεχνικός για την ομάδα του. Ο Περέιρα δεν είναι ούτε καθαρός φορ, ούτε καθαρός ακραίος που απαιτεί το 4-2-3-1 που συνήθως εφαρμόζει ο ΠΑΟΚ. Θα ταίριαζε ως δεύτερος επιθετικός σε ένα 4-4-2, όμως δεν το πολυχρησιμοποιεί ο Ίβιτς.

Όλα αυτά στη θεωρία, γιατί το τελευταίο διάστημα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο Περέιρα έχει αφήσει στην άκρη τις τάσεις επαναπατρισμού και είναι απόλυτα αφοσιωμένος στις προπονήσεις και στα παιχνίδια όποτε του δίνεται η ευκαιρία. Έχει φέρει εδώ και εβδομάδες την οικογένειά του για μόνιμη εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη και προφανώς αυτό τον έχει κάνει να αισθάνεται καλύτερα.

Πρώτος και στα τρεξίματα

Η καλή ψυχολογία του και η προσαρμογή στη ζωή του στην Ελλάδα αποτυπώνεται και μέσα από την παρουσία του στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ο Περέιρα σταδιακά ανεβάζει στροφές και την περασμένη εβδομάδα... έστειλε και μήνυμα στον Ίβιτς και τους συνεργάτες του για το που μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν.

Δεν ήταν μόνο κορυφαίος του αγώνα Κυπέλλου με τη Λάρισα πετυχαίνοντας και ένα πολύ όμορφο γκολ,. αλλά έτρεξε και τα περισσότερα χιλιόμετρα από όλους τους παίκτες, συνολικά 11,5.Αυτή η επίδοση, σε συνδυασμό με τα πάρα πολλά που έκανε μέσα σε ελάχιστο χρόνο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με τις φαρμακερές σέντρες του, οδηγούν σε σκέψεις αξιοποίησής του ως δεξιός εξτρέμ και η αρχή μπορεί να γίνει από το ματς με την Καραμπάγκ την Πέμπτη.

Η ευκαιρία για να πάρει φανέλα βασικού θα έρθει πολύ σύντομα και μένει να την αρπάξει από τα μαλλιά. .

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ