ΠΑΟΚ

Σαβίνι: "Ο ΠΑΟΚ γίνεται... τρελός στην Τούμπα"

¦°ΓΊ-Γ€Λ»¦Ή°ΊΓͺ
4Έ °‘ΏΑΉͺΖΉΊΈ
Σαβίνι NEWSPORTS

Ο Μίρκο Σαβίνι, μέλος της ομάδας που κέρδισε για τελευταία φορά τον Ολυμπιακό, κάνει μέσω του Sport24.gr τις προβλέψεις του, θυμάται μεγάλες στιγμές από ντέρμπι του παρελθόντος και εκθειάζει τον φίλο του Ζήση Βρύζα: “Κάτω από το δέρμα του υπάρχει... ΠΑΟΚ”

Ο Μίρκο Σαβίνι έζησε μία από τις πιο παραγωγικές περιόδους στον ΠΑΟΚ. Εντάχθηκε στο “Δικέφαλο” το καλοκαίρι του 2009 και την πρώτη σεζόν του παραλίγο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Την επόμενη βίωσε και μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Σίγουρα, όμως, στα χάι λάιτ της διετίας του στον ΠΑΟΚ βάζει τις νίκες επί του Ολυμπιακού που δεν ήταν λίγες.

Η Super BALL στην Τούμπα για το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, σχόλια και εκπομπή από τις 21:00. Καλεσμένος στο studio ο Στέφανος Καπίνο!

Ο Ιταλός βετεράνος αμυντικός είναι, μάλιστα, μεταξύ των παικτών που έχουν ζήσει την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί των “ερυθρολεύκων” τόσο στην Τούμπα, όσο και μακριά από αυτή. Ήταν στις 13 Μαρτίου του 2011, όταν ο “Δικέφαλος” ξεπέρασε το ψυχολογικό σοκ με το γκολ του Τζεμπούρ στα πρώτα λεπτά του αγώνα και με τους Κουτσιανικούλη και Βιτόλο (με πέναλτι που κέρδισε ο Βιεϊρίνια από μπαλιά του Σαβίνι) κατάφερε να κερδίσει με 2-1.

Το Sport24.gr...συνάντησετηλεφωνικά τον 35χρονο πλέον, Μίρκο, σε ένα από τα διαλείμματα της δουλειάς του ως βοηθός προπονητή στην Γκούμπιο, ομάδα της τρίτης κατηγορίας και είχε μαζί του μία ενδιαφέρουσα συνομιλία για το παρελθόν και το παρόν των αναμετρήσεων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

Είχες πάρει μέρος στην τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα, το Μάρτιο του 2011. Τι θυμάσαι από εκείνο το ματς;

“Ήταν μία πολύ καλή εποχή γιατί πριν λίγο καιρό είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό και στο Κύπελλο, σε εκείνο το παιχνίδι που έγινε χωρίς κόσμο και μία μέρα πριν είχαμε 5.000 οπαδούς στην προπόνηση. Ήταν φανταστικό. Για το ματς που λες θυμάμαι πώς μείναμε πίσω στο σκορ, πετύχαμε την ισοφάριση με τον Κουτσιανικούλη και μετά, στο δεύτερο ημίχρονο, έκανα μία μακρινή μπαλιά στο Βιεϊρίνια που μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι που το εκτέλεσε, νομίζω, ο Βιτόλο. Ξέραμε τι σημαίνει να παίζεις με τον Ολυμπιακό και μπήκαμε σαν θηρία στο γήπεδο. Τρομερές αναμνήσεις. Δεν ήταν και οι μοναδικές, όμως...”

Τι εννοείς;

“Κοίταξε, την περίοδο που ήμουν στην ομάδα κερδίζαμε συνέχεια τον Ολυμπιακό. Τον είχαμε κερδίσει στο πρωτάθλημα, στα πλέι οφ, στο Κύπελλο. Θυμάμαι ένα παιχνίδι που είχαμε κερδίσει με το γκολ του Εντίνιο στο “Καραϊσκάκης” και μετά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μας περίμεναν 5.000 οπαδοί. Ήταν τρελό...”.

Τώρα η εποχή άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ απέχει 19 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στοChampions League.Μπορείνα επαναλάβει τις νίκες εκείνης της περιόδου;

“Είδα το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πραγματικά αυτό που μπορώ να πω είναι πώς διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα. Έχει πολλές καλές μονάδες, αλλά ξεχωρίζει το σύνολο. Κάνει και φανταστική χρονιά στη Σούπερ Λίγκα. Κι ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος και δεν πρέπει να το προσπερνάμε αυτό,. Όπως και να 'χει, ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι πάντα ένα... περίεργο ματς. Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις, όλα μπορούν να γίνουν. Ο ΠΑΟΚ γίνεται... τρελός στην έδρα του έχοντας 12ο παίκτη... 30.000 οπαδούς του”.

Σ' ακούω εκθειάζεις συνέχεια τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Στην Ιταλία δεν έχεις ζήσει ατμόσφαιρα όπως στην Τούμπα;

“Μόνο στη Νάπολι μπορείς να βρεις κάτι αντίστοιχο. Είναι και εκεί οι οπαδοί πραγματικά πολύ φανατικοί με την ομάδα τους. Όμως αυτό που συμβαίνει στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα δεν το έχω δει ποτέ στη ζωή μου...”.

Μπορείς να κάνεις εκτίμηση για το παιχνίδι το βράδυ της Κυριακής;

“Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει καλά. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Θα παίξει για τους οπαδούς του, για να τους χαρίσει τη νίκη...”.

Σε ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ, ποιοι πιστεύεις ότι θα πετύχουν τα γκολ;

“Εγώ ελπίζω να σκοράρουν ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης γιατί τους γνωρίζω από την εποχή που ήμουν στην ομάδα. Παίξαμε μαζί και ξέρω πώς είναι πολύ καλοί παίκτες”.

Αλήθεια, έχεις φίλους από την εποχή που έπαιζες στον ΠΑΟΚ;

“Φυσικά, όλα τα παιδιά που παίζαμε μαζί τότε. Και τον Ζήση Βρύζα.. Μαθαίνω είναι ακόμη πρόεδρος, παρότι υπάρχει ο Ρώσος (σ.σ. Σαββίδης) ιδιοκτήτης. Λογικό... ο Ζήσης έχει τον ΠΑΟΚ κάτω από το δέρμα του. Αν τον γδάρεις θα δεις... ΠΑΟΚ (γελάει)”.

Ευχαριστούμε για τη συνομιλία Μίρκο...

“Και εγώ ευχαριστώ... Να στείλετε τα χαιρετίσματά μου σε όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ”.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ