ΠΑΟΚ

Ρικάρντο Κόστα: "Προσοχή στο transition game"

Ρικάρντο Κόστα: "Προσοχή στο transition game"
INTIME SPORTS

Στο συνδρομητικό κανάλι μίλησε ο Ρικάρντο Κόστα για την επικείμενη μονομαχία του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό την Κυριακή (3/5) στην Τούμπα.

Ο έμπειρος αμυντικός του "Δικεφάλου" τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένοι καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και πως οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στη μεταφορά του παιχνιδιού από την περιοχή του Λεβαδειακού σε αυτήν της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου:

Για την επιστροφή του μετά τον τραυματισμό: "Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα μετά από 4 εβδομάδες σκληρής προπόνησης για να επανέλθω. Προσπάθησα να έχω μία καλή απόδοση. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, πήραμε μόνο ένα βαθμό. Δουλεύουμε για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο επόμενο ματς".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ το διάστημα που έλειπε: "Η ομάδα είναι καλύτερη και όσο περνά ο χρόνος θα γίνεται καλύτερη. Συμβαίνει αυτό όταν αλλάζει ένας προπονητής. Υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετική ανάπτυξη, τρόπος δουλειάς".

Για το αν ο χρόνος που μένει είναι ικανός για να εμφανιστεί έτοιμος στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ: "Ο χρόνος αρκεί. Υπάρχουν ακόμη δύο παιχνίδια και τέσσερις εβδομάδες, χρόνος που ισοδυναμεί με το διάστημα μίας προετοιμασίας. Νομίζω το διάστημα αρκεί για να εμφανιστούμε όπως πρέπει και να κερδίσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Για το γεγονός ότι φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού: "Σε κάθε ομάδα προσπαθώ να είμαι επαγγελματίας εντός και εκτός γηπέδων. Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι, το να φορέσεις το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι κάτι που αντανακλά την δουλειά που κάνεις και την προσωπικότητά σου και είναι τιμή μου που φόρεσα το περιβραχιόνιο του ΠΑΟΚ".

Για το ματς με τον Λεβαδειακό: "Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 90 λεπτά και να μην χάσουμε δικές μας μπάλες, Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά στο transition game. O Λεβαδειακός θα έρθει για να νικήσει εκμεταλλευόμενος τα δικά μας λάθη, και θα προσπαθήσει να παίξει στις αντεπιθέσεις. Θα προσπαθήσει να παίξει γρήγορα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι σταθερός και να έχει τον έλεγχο της μπάλας και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες ώστε να σκοράρουμε".

Για το πόσο μακριά πιστεύει ότι βρίσκεται η ποδοσφαιρική ομάδα από την κατάκτηση ενός τίτλου και να προσφέρει χαρά όπως η ομάδα βόλεϊ: "Είναι δύσκολο να πεις πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να πάρει ο ΠΑΟΚ έναν τίτλο. Το ποδόσφαιρο, όπως και το βόλεϊ είναι ένα ομαδικό άθλημα. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ελπίζω ότι φέτος θα πάμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του χρόνου θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι θέμα συνολικά του συλλόγου, τους πως δουλεύουμε και τι επιλογές κάνουμε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ