ΠΑΟΚ

Πως θα χωρέσει ο Ντέβιτς στον ΠΑΟΚ

Πως θα χωρέσει ο Ντέβιτς στον ΠΑΟΚ
Ντέβιτς

Τι προσδοκά ο Άγγελος Αναστασιάδης από την πολύ πιθανή έλευση του Μάρκο Ντέβιτς που στο Χάρκοβο αποκαλούσαν "πρώτο μετά τον Θεό". (φωτογραφίες).

Έχουν ανάψει για τα καλά από χθες το βράδυ οι συζητήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ (και όχι μόνο) για το πως ο Άγγελος Αναστασιάδης μπορεί να αξιοποιήσει τον Μάρκο Ντέβιτς στην φετινή ομάδα του "Δικεφάλου".

Ο σούπερ Ουκρανός που στο Χάρκοβο οι οπαδοί της Μέταλιστ του είχαν χαρίσει το προσωνύμιο "ο πρώτος μετά τον Θεό" έχει αγωνιστεί στην καριέρα του τόσο στα άκρα όσο και στην κορυφή της επίθεσης και αυτό το γεγονός δημιουργεί διάφορες σκέψεις για το πώς μπορεί να μπολιάσει με Αθανασιάδη, Περέιρα, Μακ, Αθανασιάδη και Παπαδόπουλο.

Καταρχήν, πρέπει να σημειώσουμε ότι στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στη Μέταλιστ με την οποία "έχτισε" το όνομα που κουβαλά πλέον, ο προπονητής του Μίρον Μάρκεβιτς τον χρησιμοποιούσε στα άκρα. Στην πορεία διαπίστωσε πως κοντά στην περιοχή ήταν πιο αποτελεσματικός, γιατί μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα δύο βασικά ατού του: την έκρηξη και την τεχνική του.

Ακριβώς η ικανότητα που έχει να δημιουργεί με τη μπάλα στα πόδια είναι το βασικό στοιχείο που κάνει αισιόδοξους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι θα προσφέρει άμεσα πολλά στην ομάδα. Από τους υπάρχοντες επιθετικούς, Κλάους και Περέιρα μπορεί να είναι εκτελεστές μέσα στην περιοχή, όμως, δύσκολα θα δημιουργήσουν με ατομική ενέργεια έξω από αυτή (πέρα από ορισμένες ασίστ λόγω ευστροφίας που διαθέτουν). Το ίδιο και ο Σαλπιγγίδης με τον Παπαδόπουλο και έτσι μένει μόνο ο Μακ να δίνει λύσεις στο ένας με έναν.

Όπως λένε σε Ρωσία και Ουκρανία: "Ο Ντέβιτς δεν είναι ο τύπος του παίκτη που εξαρτάται από τα χαφ της ομάδας. Αν παίρνει τη μπάλα μπορεί να δημιουργεί μόνος του ευκαιρίες και μάλιστα να δίνει και στους συμπαίκτες του την ευκαιρία να σκροάρουν γιατί δεν είναι... άπληστος".

Πολύ ικανός στο κεφάλι

Δεν είναι μόνο η ατομική ενέργεια που θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ ο Ντέβιτς. Τα γκολ έρχονται και από την ικανότητά του στο κεφάλι. Παρότι δεν είναι πολύ ογκώδης, γνωρίζει πολύ καλά πώς να χρησιμοποιεί το σώμα του για να είναι σε θέση βολής. Και έχοντας έναν εξπέρ στις σέντρες συμπαίκτη, όπως ο Ρατς, θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει (και) στον ΠΑΟΚ αυτό που έκανε πολύ καλά στην καριέρα του έως τώρα.

Άλλωστε με όλα αυτά που περιγράφουμε πιο πάνω έφτασε στο σημείο να είναι αυτή τη στιγμή μέσα στους 80 καλύτερα αμειβόμενους παίκτες στο ρωσικό πρωτάθλημα, με ετήσιες απολαβές που φθάνουν το 1,8 εκ. ευρώ. Μάλιστα, πήρε δύο μεγάλες μεταγραφές στην καριέρα του, καθώς το 2012 η Σαχτάρ πλήρωσε 5,8 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μέταλιστ, στην οποία πήγε πίσω μετά από ένα χρόνο για να φύγει και πάλι στις αρχές του 2014 έναντι 5 εκ. ευρώ στην Ρούμπιν Καζάν.

Θα πάει σε 4-4-2

Έχοντας καταγράψει όλα τα στοιχεία που συνθετουν το αγωνιστικό προφίλ του Ντέβιτς, είναι λογικό να σκέφτεται κανείς ότι πλέον ο ΠΑΟΚ θα έχει τη δυνατότηα να παίζει ακόμη πιο συχνά 4-4-2 και ειδικά μέσα στην Τούμπα κόντρα σε ομάδες που επιχειρούν να αμύνονται σε μισό γήπεδο. Ο Ντέβιτς δίπλα στον Κλάους, με τις ατομικές ενέργειές του θα βοηθά να ξεκλειδώνονται πιο εύκολα και συχνά οι αντίπαλες άμυνες.

Υπάρχει και σημείο προβληματισμού

Φυσικά, υπάρχουν και ορισμένα σημεία που προβληματίζουν στην περίπτωση του Ντέβιτς. Το πιο σημαντικό ότι φεύγοντας δύο φορές από την Μέταλιστ (του Μίρον Μάρκεβιτς και το αναφέρουμε γιατί ίσως και το πρόσωπο να έχει σημασία), δεν μπόρεσε να έχει την απόδοση που είχε συνηθίσει τους πάντες με την ομάδα του Χάρκοβο. Ούτε στη Σαχτάρ, ούτε στη Ρουμπίν που ανήκει τώρα έκανε τα πολύ μεγάλα παιχνίδια και αυτό δεσμεύει τον Αναστασιάδη να ρίξει πολύ μεγάλο βάρος στην προσαρμογή του.

Ας κλείσει, όμως, το μεγάλο ντιλ που επιχειρεί προσωπικά ο Ιβάν Σαββίδης και θα έχουμε πολύ περισσότερα να πούμε.

Ρούμπιν από ματς με την Σπαρτάκ Μόσχας (4-4-2)

Πως θα χωρέσει ο Ντέβιτς στον ΠΑΟΚ

Εθνική Ουκρανίας από ματς με Ισραήλ (4-4-1-1)

Πως θα χωρέσει ο Ντέβιτς στον ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ