ΠΑΟΚ

"Πιο σκληρή δουλειά, πιο χαμηλοί τόνοι"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
Στέλιος Ποζατζίδης MOTIONTEAM

Ο Στέλιος Ποζατζίδης μίλησε για τη διαφορά της φετινής προετοιμασίας σε σχέση με την περσινή, ενώ μεταξύ άλλων ζήτησε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς να δείξουν τι αξίζουν (βίντεο).

Ανάμεσα στους πολλούς νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ που... δουλεύουν στην Ολλανδία είναι και ο Στέλιος Ποζατζίδης. Ο τελευταίος μίλησε στο Sport24.gr για τον ίδιο, την φετινή προετοιμασία και την διαφορά σε σχέση με την περσινή ενώ μεταξύ άλλων ζήτησε ο κόσμος του ΠΑΟΚ να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς ούτως ώστε να δείξουν αν μπορούν να δικαιώσουν τις προσδοκίες του".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Πώς βιώνεις την δεύτερη προετοιμασία σου με τον ΠΑΟΚ;

"Είναι πράγματι η δεύτερη προετοιμασία μου καθώς πέρσι αποχώρησα από την ομάδα στην μέση της χρονιάς. Είναι δεδομένο πως επειδή είμαστε ΠΑΟΚ η ομάδα έχει απαιτήσεις και φυσικά σε κάθε έναρξη της νέας χρονιά οι στόχοι πρέπει να είναι υψηλοί. Εγώ και θέλω αλλά και μπορώ να είμαι εδώ πέρα και να μείνω εδώ. Αυτό φυσικά χρειάζεται σκληρή και διαρκής δουλειά από μέρος μου".

Τι σας τονίζει ο Αναστασιάδης όλες αυτές τις μέρες;

"Ότι τίποτε δεν είναι εύκολο. Ότι η δουλειά δεν σταματά ποτέ ακόμη και αν θεωρήσεις ότι έφτασες σε ένα καλό επίπεδο. Να μην σταματάς να δουλεύεις, αυτό μας τονίζει ο προπονητής μας"

Αγωνίζεσαι στο αριστερό άκρο της άμυνας, όμως σε είδαμε και ως στόπερ και ως φουλ μπακ στο 3-4-3

"Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω στόπερ αφού και στην Κ20 αλλά και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς υπήρξαν παιχνίδια που έπαιξα στο κέντρο της άμυνας. Άρα δεν είναι θέση που δεν ξέρω. Σε ότι αφορά το ότι έπαιξα φουλ μπακ, δεν με προβλημάτισε αφού δεν έχει διαφορές από το να παίζεις απλά στα αριστερά της άμυνας".

Σαν αριστερό μπακ έπαιζε ο Λίνο και τώρα ήρθε ο Ρατς, ένας παίκτης με πολλούς τίτλους. Σε αγχώνει αυτό;

"Σε καμιά περίπτωση δεν με αγχώνει. Αντίθετα πρέπει να το εκμεταλλευτώ. Δηλαδή να παίρνω πράγματα από τον τρόπο που παίζουν και να βελτιώνομαι μέσα από την σκληρή δουλειά".

Ο Αναστασιάδης φαίνει πως έχει διάθεση να αξιοποιήσει εσάς τους νεαρούς

"Πράγματι τόσο μέσα από τις προπονήσεις όσο και μέσα από τις ομιλίες μας δείχνει ότι μας εμπιστεύεται. Αυτός μας στηρίζει και εμείς οφείλουμε να τον στηρίξουμε μέσα από την σκληρή δουλειά. Για να πετύχεις κάτι πρέπει να δουλεύεις και αυτό θέλουμε και κάνουμε στις προπονήσεις".

Υπάρχει κόσμος που εκτιμά πως τίτλο δεν κατακτάς με νεαρούς παίκτες. Σας στενοχωρεί αυτό;

"Αν θέλεις να είσαι ψυχολογικά καλά δεν πρέπει να λαμβάνεις υπόψη τέτοια σχόλια. Καταλαβαίνω τον κόσμο γιατί δεν μπορείς να του ζητάς να κάνει υπομονή από τη στιγμή που τόσα χρόνια έχει να χαρεί έναν τίτλο. Αλλά από την άλλη θυμίζω ότι ο κόσμος τα περασμένα χρόνια ζητούσε να εμπιστευτεί η ομάδα τα δικά της παιδιά. Εμείς έχουμε την ευκαιρία να τους αποδείξουμε ότι καλώς ζητούσαν τότε μια νεανική ομάδα στελεχωμένη από τα σπλάχνα της ομάδας".

Σε σχέση με την περσινή προετοιμασία εντοπίζεις κάποια διαφορά;

"Ότι δουλεύουμε πολύ πιο σκληρά και κυρίως έχουμε "χαμηλά τη μπάλα". Είμαστε μια διαφορετική ομάδα, πλέον λείπουν κάποιοι παίκτες και με δουλειά και χαμηλά το κεφάλι δουλεύουμε".

Τι θα έλεγες για τον Λίνο;

Ότι ήταν σημαία για τον ΠΑΟΚ. Ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που και εγώ όπως και ο κόσμος φώναζε το όνομα του από την κερκίδα. Από τον Λίνο πρέπει να παραδειγματιστώ και στο πώς λειτουργούσε ως ποδοσφαιριστής αλλά και το πώς ήταν ως χαρακτήρας. Ευτύχησα να είμαι για κάποιο διάστημα μαζί του στον ΠΑΟΚ, είναι δεδομένο πως πρόκειται για τα καλύτερα παιδιά..."

Τι κέρδισες από τον δανεισμό σου στον Απόλλωνα;

"Είναι γεγονός ότι έμαθα πολλά πράγματα. Εκεί στην δεύτερη κατηγορία το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Όλα κρίνονται στην δύναμη. Δεν έχει καμιά σχέση ούτε με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα ούτε με αυτό της Κ20. Χρειάζεται μόνο δύναμη και ψυχικά αποθέματα. Το καλό είναι πως δεν ήμουν σε μια ομάδα που δεν είχε στόχους. Αν και δεν μπήκαμε στα πλέι οφ μέχρι το τέλος το παλέψαμε. Με βοήθησε αρκετά η παρουσία μου εκεί και πήρα εμπειρίες".

Νεαροί του ΠΑΟΚ δηλώνουν πως η ομάδα με αυτούς μπορεί να επαναλάβει την περσινή πορεία και να πάει ακόμη πιο ψηλά...

"Συμφωνώ μαζί τους και το πιστεύω και εγώ. Δε θα υποστηρίξω ότι μπορούμε εύκολα να το επαναλάβουμε αλλά ξέρω ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε ότι και πέρσι. Αρκεί να είμαστε οικογένεια όπως είμαστε τώρα, να δουλεύουμε σκληρά και έτσι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα".

Είπες πριν ότι υπάρχουν παίκτες που λείπουν από την ομάδα. Πώς το εννοείς;

"Απλά ότι έφυγαν. Ότι άφησαν κενό. Πιστεύω ότι ακόμη και τώρα χωρίς τις μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν, είμαστε μια πλήρης ομάδα και τα παιδιά που είμαστε σήμερα εδώ μπορούμε να καλύψουμε επαρκώς τις θέσεις".

Φαίνεται να πιστεύεις στη φετινή ομάδα...

"Το να ελπίζεις δεν έχει σχέση με το πόσο σκληρά δουλεύεις. Επειδή είμαστε ΠΑΟΚ οφείλουμε να έχουμε υψηλούς στόχους. Το θέμα είναι πόσο μπορείς να δουλέψεις, και τι μπορείς να θυσιάσεις για να πετύχεις αυτά που θέλεις".

Ενα μήνυμα προς τον κόσμο που σκέφτεται πως με τους νεαρούς δεν μπορεί να έρθει τίτλος στην Τούμπα...

"Το να κάνει υπομονή ο κόσμος δεν μπορείς να το ζητήσεις εύκολα. Και εγώ ως θεατής πέρσι στον τελικό ήθελα να το σηκώσει η ομάδα γιατί είμαι ΠΑΟΚ. Όμως πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να μας δώσει και αυτός μια ευκαιρία για να δει αν μπορούμε να καταφέρουμε αυτά που ονειρεύεται και απαιτεί".

Τι είναι ΠΑΟΚ για σένα;

"Είναι χίλια δυο πράγματα. Αν δεν ήμουν εδώ θα μπορούσα να απαντήσω διαφορετικά. Τώρα απλά θα πω ότι είναι η ομάδα στην οποία είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και θα δώσω τα πάντα για να την βοηθήσω...".

Υπάρχει περίπτωση να δοθεί δανεικός αν δεν καταφέρεις να μείνεις στο ρόστερ;

"Πρώτα απ' όλα δεν είναι και το καλύτερο να σκέφτεσαι ότι δε θα είσαι εδώ. Εγώ θέλω να το παλέψω και αυτό κάνω. Αν όμως ο προπονητής αποφασίσει το αντίθετο, ναι θα πεισμώσω, δεν θα απογοητευτώ για να επιστρέψω δυνατός στην ομάδα που θέλω να αγωνίζομαι".

Τα ατού σου ως ποδοσφαιριστής;

"Δε θα πω που θεωρώ ότι είμαι καλός και δε θα σταθώ σε προτερήματα. Προτιμώ να πω ότι θέλω δουλειά παντού γιατί μόνο έτσι βελτιώνεσαι ως ποδοσφαιριστής".

Πόσο σημαντικό είναι να αρχίσει ο ΠΑΟΚ την σεζόν με ένα σερί νικών;

"Σαφώς είναι θετικό να αρχίζεις με νίκες. Για παράδειγμα εμείς δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Θα είναι ότι καλύτερο να αρχίσουμε με νίκες γιατί έτσι και ο κόσμος θα έχει τη διάθεση να κάνει υπομονή και να μας στηρίξει"

Πόσο θα αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ με τις μεταγραφές που θα γίνουν;

"Όσα παιδιά είμαστε εδώ σκεφτόμαστε ένα πράγμα: να δουλεύουμε. Δεν μας απασχολεί αν θα έρθουν, πότε θα έρθουν και πόσοι θα έρθουν...".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ