ΠΑΟΚ

"Πιο δυνατό, λιγότερο τεχνικό"

"Πιο δυνατό, λιγότερο τεχνικό"

Ο βοηθός του Χουμπ Στέφενς, Τον Λόκχοφ, κάνει τη σύγκριση του ελληνικού πρωταθλήματος με το ολλανδικό και μιλά για την σταδιακή βελτίωση του ΠΑΟΚ

Ο 54χρονος Ολλανδός τεχνικός, βοηθός του Χουμπ Στέφενς, ανέλυσε τις σκέψεις του για τη δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαβάστε τη συνέντευξή του στο "Metrosport":

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Αντίπαλος στους «32» η Μπενφίκα. Τι αίσθηση σας άφησε η κλήρωση;

"Όταν μπαίνεις σε μια διαδικασία κλήρωσης, μετά από πρόκριση, στην αρχή υπάρχει η χαρά γιατί βρίσκεσαι σε αυτή την κλήρωση και μετά έρχεται η αγωνία. Μετά το τέλος της κλήρωσης, αρχίζεις και μετράς κάποια πράγματα. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα της κλήρωσης μας γεμίζει όλους με ενθουσιασμό και κίνητρο. Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και προπονητής θέλει να ζει τέτοια παιχνίδια, γι' αυτό και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν αίγλη".

- Αγωνιστικά, το στιλ παιχνιδιού της Μπενφίκα, ταιριάζει στον ΠΑΟΚ;

"Η Μπενφίκα δεν είναι άγνωστη σε εμάς. Βασικά δεν είναι άγνωστη σε κανέναν, όλοι την είδαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. θα πρέπει να τη μελετήσουμε για να τη μάθουμε ακόμα καλύτερα και να είμαστε διαβασμένοι όταν έρθει η ώρα των δύο αγώνων. Προέρχεται βέβαια από ένα άλλο επίπεδο, στο οποίο όμως εμείς είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε. Στα παιχνίδια με τη Σάλκε δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια ομάδες αυτού του επίπεδο και αυτός είναι ο στόχος και στα παιχνίδια με την Μπενφίκα".

- Ο ΠΑΟΚ του Φεβρουαρίου, σε τι επίπεδο θα βρίσκεται σε σχέση με αυτό που βρίσκεται τώρα;

"Καλύτερο. Αρκεί βέβαια να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως τώρα. Ο σημερινός ΠΑΟΚ έχει αρκετές, προς το καλύτερο, διαφορές από το ξεκίνημα της σεζόν και θα έχει και άλλες σε σχέση με τον ΠΑΟΚ του Φεβρουαρίου. Αυτό πιστεύω και αυτό διαπιστώνω από την καθημερινή δουλειά μας. Μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες έχουμε βελτιωθεί και σίγουρα μπορούμε να δείξουμε ακόμα καλύτερη εικόνα".

- Υπάρχει προτεραιότητα στους στόχους του ΠΑΟΚ;

"Όχι, σε καμία περίπτωση. Προτεραιότητά μας είναι πάντα το παιχνίδι που έρχεται. Σε κάθε θεσμό παίζεται ένας στόχος. Πάντα ο κόσμος πρέπει να έχει ερέθισμα από την ομάδα, να τη βλέπει να δίνει τα πάντα προσπαθείς να κάνεις το παν για να κερδίσεις το παιχνίδι και μετά σκέφτεσαι το επόμενο".

- Από πότε θα ξεκινήσετε να δουλεύετε για τα παιχνίδια με την Μπενφίκα;

"Τα παιχνίδια με την Μπενφίκα γίνονται μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, θα αρχίσουμε να βλέπουμε παιχνίδια της με το νέο έτος για να μάθουμε τον τρόπο παιχνιδιού της και το στιλ της Έχουμε και δυο παίκτες που έχουν παίξει εκεί και αυτό μπορεί σε ένα βαθμό να μας βοηθήσει".

- Μετά από έξι μήνες στην Ελλάδα, έχετε μάθει τον τρόπο που παίζεται το ποδόσφαιρο στη χώρα και τις ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος, σε σχέση με το ολλανδικό για παράδειγμα;

"Πλέον ξέρουμε καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Εδώ το πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό και λιγότερο τεχνικό σε σχέση με την Ολλανδία. Αν συγκρίνεις τα δυο πρωταθλήματα, στην Ολλανδία οι ομάδες παίζουν με μεγαλύτερη αφέλεια, σε ό,τι αφορά την άμυνά τους. Νοιάζονται περισσότερο να δημιουργήσουν και όχι να καταστρέψουν. Με τον Στέφενς έχουμε δουλέψει και στην Αυστρία, εκεί που τα πράγματα μοιάζουν λίγο με την Ελλάδα, από την άποψη ότι για να κερδίσεις πρέπει να είσαι δυνατός στις μονομαχίες και να έχεις αντοχές".

- Η άποψή σας για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

"Η κάθε χώρα βγάζει τα δικά της ποδοσφαιρικά ταλέντα. Δε μειονεκτούν οι Έλληνες παίκτες σε σχέση με ποδοσφαιριστές άλλων χωρών. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Ελλάδα έβγαλε κάποιες φουρνιές παικτών, που της έφεραν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά και δύο συνεχόμενες προκρίσεις στο Παγκόσμιο κύπελλο. Δεν μπορείς να τα αγνοήσεις αυτά τα πράγματα".

- Γίνεται πολλή κουβέντα γύρω από τον Πάμπλο Γκαρσία, θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

"Όχι, δεν θα ήθελα. Κανένα σχόλιο...".

- Βλέπετε κάτι ιδιαίτερο στη σχέση του κόσμου του ΠΑΟΚ με την ομάδα, με βάση την εμπειρία σας σε άλλες ομάδες;

"Δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στην ομάδα, πολύ ενεργός σε οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτήν και είναι έτοιμος να τπν υποστηρίξει, να την ωθήσει ψηλά. Χρειάζεται όμως να έχει ένα μικρό ερέθισμα από τπν ίδια την ομάδα Να βλέπει μία ομάδα που να δίνει τα πάντα σε κάθε της αγώνα, να βλέπει ποδοσφαιριστές που θα "πονάνε" τη φανέλα της".

- Ποιο είναι το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας; Σε ποιες θέσεις ο ΠΑΟΚ αναζητεί ποδοσφαιριστές;

"Έχουμε κάνει τη μελέτη μας και ξέρουμε τι ψάχνουμε. Συνεπώς, αυτοί που θα ψάξουν, ξέρουν τι θα πρέπει να ψάξουν. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για θέσεις, για παίκτες, για ονόματα. Ο καθένας μέσα στην ομάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά του και την κάνει. Η δική μας δουλειά είναι να βοηθάμε την ομάδα να βελτιώνεται κάθε μέρα, είτε γίνουν αλλαγές στο ρόστερ είτε όχι. Πρέπει να έχουμε ένα ρόστερ έτοιμο να αντέξει ένα μεγάλο όγκο αγώνων. Φέτος, δεν αποκλείεται να δώσουμε κοντά στους 50-55 αγώνες. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει πρώτα να κοιτάζεις ώστε να έχεις βάθος στην ομάδα και στη συνέχεια να έχεις ποιοτικούς παίκτες. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει συνεχώς να ακούει για καινούργιους παίκτες, αλλά πάνω απ' όλα πρέπει να κοιτάζεις τους δικούς σου παίκτες, να δουλεύεις μ' αυτούς και να τους έχεις έτοιμους για τα παιχνίδια. Οι αλλαγές δεν φέρνουν πάντα θετικό αποτέλεσμα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ