ΠΑΟΚ

Πιο "καυτός" από ποτέ ο Πρίγιοβιτς

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που έχει αρχίσει να σκοράρει και εκτός Τούμπας αποτελεί τον ηγέτη του ΠΑΟΚ στη "μάχη" για το πρωτάθλημα. Ο Σέρβος "έσπασε" το προσωπικό του ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν.

Οι δύο τελευταίες εκτός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0 και απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες", είχαν την "σφραγίδα" του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος επιθετικός του "Δικεφάλου του Βορρά" είχε την απαραίτητη ψυχραιμία για να ευστοχήσει στο πέναλτι που είχε κερδίσει ο Βαρέλα στο Αγρίνιο, χαρίζοντας ένα σημαντικό "διπλό" στην ομάδα του, με το πρώτο του γκολ μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Χθες (4/2) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα Γιάννενα, υπογράφοντας την επιβλητική νίκη των "ασπρόμαυρων" με μία ασίστ και δύο γκολ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι σκόραρε ξανά εκτός έδρας για δεύτερο σερί παιχνίδι, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο πρωτάθλημα πριν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Βέβαια, πέρα από την ουσία που έχει δώσει στον ΠΑΟΚ σε αυτά τα δύο κομβικά ματς μακριά από την Τούμπα, ο Πρίγιοβιτς έχει παρουσιάσει μεγάλη αλλαγή στην απόδοσή του. Στις προηγούμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις που είχε αγωνιστεί (συνήθως τον έβαζε ως αλλαγή ο Λουτσέσκου ξεκινώντας τον Κουλούρη) ο υψηλόσωμος φορ του "Δικεφάλου" είχε ελάχιστες τελικές προσπάθειες και πολύ μικρή συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του, καθώς δεν τροφοδοτούνταν όσο στους εντός έδρας αγώνες.

Ωστόσο, σε αυτά τα δύο ματς ο Πρίγιοβιτς ήταν μέσα σε όλες τις μεγάλες φάσεις του ΠΑΟΚ. Ειδικά κόντρα στον ΠΑΣ, πέρα από την ασίστ και τα δύο γκολ, θα μπορούσε να είχε σκοράρει άλλες τρεις φορές, όταν ο Βελλίδης τον σταμάτησε σε δύο τετ α τετ και όταν αστόχησε από θέση βολής μέσα στην περιοχή, μόλις στο 1ο λεπτό.

Συνολικά είχε έξι τελικές προσπάθειες στο ματς (στο Αγρίνιο είχε τέσσερις), όλες με σουτ εντός περιοχής, ενώ μοίρασε και πέντε πάσες, δημιουργώντας συνεχώς απειλητικές καταστάσεις προς την εστία του ΠΑΣ. Επίσης, χαρακτηριστικό του ότι πίεσε και κυνήγησε μπάλες, είναι το γεγονός πως έκανε τέσσερα φάουλ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μάλιστα, στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα φάνηκε να αναγνωρίζει την προσφορά του Πρίγιοβιτς, τονίζοντας πως: "Ο Πρίγιοβιτς, πέραν των γκολ που πέτυχε, έκανε πολλή δουλειά. Τρέχει, πιέζει, βοηθά στην οργάνωση που έχουμε και απαιτείται όταν δεν έχουμε τη μπάλα".

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με τα δύο γκολ που πέτυχε στα Γιάννενα, εκτός από τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που χάρισε στον ΠΑΟΚ, διατηρώντας τον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, "έσπασε" ένα προσωπικό του ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, έφτασε τα 18 γκολ σε 27 εμφανίσεις στη φετινή σεζόν, ξεπερνώντας τα 16 τέρματα που είχε σε μία σεζόν με Μπόλουσπορ (Β' Τουρκίας - 2014-15) και Λέγκια Βαρσοβίας (2015-16). Με την Τουρκική ομάδα είχε σταματήσει στα 16 γκολ σε 31 παιχνίδια και με την πολωνική είχε βάλει 16 τέρματα σε 47 αναμετρήσεις.

Στην τρέχουσα σεζόν έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 18 γκολ σε 27 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ ο "Δικέφαλος" είναι η ομάδα με την οποία έχει σκοράρει περισσότερες φορές στην καριέρα του, μετρώντας συνολικά 28 γκολ σε 47 αγώνες.

Ο 28χρονος στράικερ φαίνεται πως διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας, αν συμπεριλάβουμε και τα ένα γκολ και τη μία ασίστ που είχε στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, μετρώντας τέσσερα γκολ και δύο ασίστ στους τρεις τελευταίους αγώνες, όπου έχει βρει δίχτυα σε όλους διαδοχικά.

Στη Super League Σουρωτή, με 12 γκολ σε 18 εμφανίσεις, είναι δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Ανσαριφάρντ που έχει 13. Τα υπόλοιπα 6 γκολ τα έχει σημειώσει σε Κύπελλο (4) και Ευρώπη (2).

Με τις επιδόσεις του και ενώ έχει αρχίσει να βρίσκει δίχτυα και σε γήπεδα εκτός Θεσσαλονίκης (το πρώτο στο Αγρίνιο και χθες (4/2) δύο στα Γιάννενα) ο Πρίγιοβιτς αποδεικνύει ότι μπορεί να πάρει τον ΠΑΟΚ από το χεράκι και να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, όντας ο δεινός εκτελεστής του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ