ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Κωδικός ανανέωση του ρόστερ

ΠΑΟΚ: Κωδικός ανανέωση του ρόστερ
Κοντρέρας Γκαρσία INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ανανέωση του ρόστερ και το Sport24.gr με αφορμή τις δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία παρουσιάζει ποιες είναι οι παλιοσειρές της ομάδας και ποιοι παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να τους αντικαταστήσουν σταδιακά.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκίνησε μία προσπάθεια να ξαναφέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, μέσα μεθοδική δουλειά και εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του.

Η ομάδα όμως που έχτισε ο "Ζαγορ" μαζί με τον Φερνάντο Σάντος είναι πολύ πιθανό να κλείσει τον κύκλο της το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς αρκετά από τα βασικά της στελέχη έχουν μεγαλώσει αρκετά.

Το σύνθημα έδωσε ουσιαστικά ο Πάμπλο Γκαρσία με δηλώσεις που έκανε στην "Sportday", στις οποίες άφησε να εννοηθεί πως τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι άλλοι συμπαίκτες του έχουν φτάσει σε μία ηλικία που δεν μπορούν να προσφέρουν όπως στο παρελθόν.

Η ανανέωση του ρόστερ λοιπόν το καλοκαίρι αποτελεί μονόδρομο για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο που δεν επιτρέπει πολλά ανοίγματα. Εμείς παρουσιάζουμε ποιοι παίκτες του Δικέφαλου έχουν φτάσει στο... κόκκινο και ποιες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών από το ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να τους αντικαταστήσουν σταδιακά.

Οι παλιοσειρές...

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε καν τρεις. Επτά βασικοί παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν φτάσει σε "προχωρημένη" ποδοσφαιρικά ηλικία και θα πρέπει άμεσα να γίνουν κινήσεις ώστε τη νέα σεζόν να μπορούν να προσφέρουν, χωρίς να χρειαστεί να φτάσουν στα όρια τους.

Τερματοφύλακας: Ένας και καλός

Ο Κώστας Χαλκιάς υπερασπίζεται στην εστία του ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια, όμως σε ένα μήνα κλείνει τα 37 και όπως καταλαβαίνετε πρέπει να βρεθεί μία ανάλογη (όσον αφορά την ποιότητα του) λύση. Ο Κρέσιτς είναι μία από αυτές, όμως οι τελευταίες εμφανίσεις του προβληματίζουν την διοίκηση της ομάδας.

Μία ομάδα ξεκινάει να χτίζεται από τον τερματοφύλακα και έτσι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να προβληματιστούν αρκετά το καλοκαίρι.

ΠΑΟΚ: Κωδικός ανανέωση του ρόστερ
Χαλκιάς INTIME SPORTS

Αμυντικοί: Αντέχουν, αλλά για πόσο;

Η τετράδα στην άμυνα αποτελείται από τους: Τσιρίλο (34 ετών κλεισμένα), Κοντρέρας (κλείνει τα 33 τον Σεπτέμβριο), Λίνο (κλείνει τα 34 τον Ιούλιο) και Σνάουτσνερ (κλείνει τα 32 τον Μάιο).

Όλοι τους έμπειροι ποδοσφαιριστές και καλοί, όμως είναι φανερό πως δεν μπορούν να παίξουν για δεύτερη σερί σεζόν στους ίδιους ρυθμούς με ένα ακόμα χρόνο στην πλάτη. Μία ανανέωση ειδικά στα άκρα είναι απαραίτητη, καθώς Τσιρίλο και Κοντρέρας (ειδικά ο πρώτος) δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση.

Κέντρο: Γρήγορο μυαλό, αργά πόδια

Η κινητήριος δύναμη της μεσαίας γραμμής αποτελείται από πολύ ποιότητα, όμως υστερεί σε ταχύτητα και όσο περνάνε τα χρόνια αυτό γίνεται όλο και πιο εμφανές. Πάμπλο Κοντρέρας (κλείνει τα 34 τον Μάιο) και Βλάνταν Ίβιτς (και αυτός κλείνει τα 34 τον Μάιο), χρειάζονται ανάσες.

Ειδικά ο Σέρβος μεσοεπιθετικός τη φετινή σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από μικροτραυματισμούς, όμως δεν υπάρχει παίκτης για να τον αντικαταστήσει επάξια. Ο Γκαρσία αντέχει μεν, αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος αυτό δεν θα ισχύει για πάντα.

Οι αντικαταστάτες...

ΠΑΟΚ: Κωδικός ανανέωση του ρόστερ
Ίβιτς INTIME SPORTS

Κοιτάζοντας κανείς τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, μπορεί να διαπιστώσει πως ευκαιρίες και μάλιστα ελκυστικές υπάρχουν πολλές. Ο Γκσπούρνινγκ είναι μία εξαιρετική λύση για τα γκολπόστ και αρκετά οικονομική, από εκεί και πέρα Ελευθερόπουλος και Δασκαλάκης δεν περνάνε απαρατήρητοι.

Στην άμυνα Ο Σωκράτης Φυτανίδης, ο Σπύρος Βάλλας και ο Κοντοές είναι λύσεις με μέλλον και ποιότητα για τα ελληνικά δεδομένα.

Τέλος στο κέντρο ο Ζαουάντ Ζαϊρί μπορεί να βοηθήσει στο οργανωτικό κομμάτι, ενώ οι Μπαστία και Γουνδουλάκης θα προσφέρουν πολλές ανάσες κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Κλείνοντας...

Τις προθέσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ δεν τις γνωρίζουμε, ούτε ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον. Το γεγονός όμως είναι πως οικονομικές λύσεις υπάρχουν στην αγορά και αν κάποιος επιθυμεί να χτίσει για τη νέα σεζόν, θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ