ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Κριτήριο η πρωτιά στα πλέι οφ

ΠΑΟΚ: Κριτήριο η πρωτιά στα πλέι οφ
INTIME SPORTS

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρεί ότι αν προκύψει θέμα αποβολής του Ολυμπιακού από το Champions League, τη θέση του πρέπει να πάρει ο πρώτος των εξτρά αγώνων.

Οι τελευταίες εξελίξεις με την έρευνα του ανακριτή πάνω στο περιβόητο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια, έχουν επιφέρει κινητικότητα στις ομάδες που έχουν πιθανότητες να εκμεταλλευτούν το ενδεχόμενο αποβολή των "ερυθρολεύκων" από το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου (αν υπάρχει τέτοιο).

Είναι προφανές ότι τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξουν κάτι τέτοιο, ωστόσο, υπάρχει μία διαφορά στη στάση των δύο ομάδων.

Οι "πράσινοι" ζητούν τη μη επικύρωση της βαθμολογίας ευελπιστώντας ότι θα "επιβραβευθεί" ο δεύτερος της κανονικής περιόδου, ωστόσο, η πλευρά του Δικεφάλου θεωρεί ότι η τελική κατάταξη για τις ομάδες κορυφής προκύπτει μετά την διεξαγωγή των πλέι οφ.

Τι θα υποστηρίξει στη Λίγκα ο ΠΑΟΚ

Αυτό το σκεπτικό θα εκφραστεί μέσα από τη στάση που θα κρατήσει ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη (13/5) στο δ.σ. της Λίγκας, πάνω στο ζήτημα της επικύρωσης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Καταρχήν, να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα εκπροσωπηθεί από τον Ιάκωβο Αγγελίδη που βρίσκεται μαζί με τον Γιώργο Σαββίδη στην Ισπανία και κάνει επαφές για το θέμα του τεχνικού διευθυντή.

Για λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα βρεθούν στα γραφεία της Λίγκας, το μέλος της διοίκησης, Δημοκράτης Παπαδόπουλος και πιθανόν και ο επικεφαλής του νομικού τμήματος, Αχιλλέας Μαυρομάτης. Ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει την επιχειρηματολογία του σε δύο σημεία:

-Δεν υπάρχει καμία εκκρεμοδικία τη δεδομένη χρονική στιγμή και άρα δεν υπάρχει λόγος να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

-Το άρθρο 6 της Προκήρυξης των πλέι οφ του Πρωταθλήματος αναφέρει ρητά πως τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, πέρα από αυτό που κερδίζει η ομάδα που τερματίζει πρώτη στην κανονική διάρκεια, πηγαίνουν ιεραρχικά στις ομάδες με βάση την κατάταξή τους στα πλέι οφ.

Άρα, αν προκύψει αργότερα θέμα αποβολής του Ολυμπιακού, πρέπει και το πρώτο εισιτήριο του Champions League να "περάσει" μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ. Κατά συνέπεια, η συνεδρίαση της Λίγκας αύριο αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ