ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Αναστασιάδης μία ζωή μαζί

ΠΑΟΚ-Αναστασιάδης μία ζωή μαζί
INTIME SPORTS

Οι δυνατές στιγμές στην μέχρι τώρα θητεία του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ, με αφορμή το γεγονός ότι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα συμπληρώνει 200 παιχνίδια στον "ασπρόμαυρο" πάγκο (videos).

Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι από τους ανθρώπους που έχουν σημαδέψει την ιστορία του ΠΑΟΚ, κυρίως, για τις αγωνιστικές επιτυχίες που έφερε στον Δικέφαλο, με τον αποκλεισμό της Άρσεναλ και την κατάκτηση Κυπέλλου το 2003, αλλά και γιατί ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ όταν η ομάδα μηδενίστηκε στον αγώνα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, λόγω λάθους με την συμμετοχή του Λιάσου Λουκά.

Ο 61χρονος τεχνικός μετράει τα περισσότερα ματς από οποιονδήποτε άλλον στον "ασπρόμαυρο" πάγκο και στο παιχνίδι της Πέμπτης (18/12) με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα σημειώσει 200 παρουσίες ως προπονητής του ΠΑΟΚ, φτάνοντας σε μία ξεχωριστή επίδοση. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τις στιγμές που σημάδεψαν την συνύπαρξη ΠΑΟΚ-Αναστασιάδη.

Το ντεμπούτο του

Ο Αναστασιάδης κοουτσάρισε για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ στις 9/2/1997, στο παιχνίδι με την Καλαμάτα, το οποίο ο Δικέφαλος κέρδισε με 2-0 χάρη σε γκολ των Τουρσουνίδη και Πίρβου.

Ο ΠΑΟΚ υπό την καθοδήγηση του Ελληνα τεχνικού πραγματοποιεί φοβερή πορεία και με 13 νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία μέχρι το φινάλε της σεζόν, κερδίζει την συμμετοχή του στο Κύπελλο UEFA για πρώτη φορά μετά τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν, που είχαν κοστίσει στους "ασπρόμαυρους" τον πενταετή αποκλεισμό τους από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Η αναγέννηση

Η αγωνιστική "αντεπίθεση" του ΠΑΟΚ με προπονητή τον Αναστασιάδη επισφραγίστηκε την επόμενη σεζόν (1997-98), κυρίως, με τον αποκλεισμό της Αρσεναλ. Ο Δικέφαλος κερδίζει την φημισμένη αγγλική ομάδα στην Τούμπα με 1-0 και με την ισοπαλία (1-1) στο Χάιμπουρι χάρη σε γκολ του Βρύζα λίγο πριν το τέλος του ματς, γράφεται μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός της Σπάρτακ Τρνάβα, με την απίστευτη ανατροπή στην Τούμπα από 0-3 σε 5-3 στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα! Οσον αφορά το πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος τερματίζει 4ος και ξανασυμμετέχει στο Κύπελλο UEFA.

Η πρώτη παραίτηση

Το πρώτο διαζύγιο του ΠΑΟΚ με τον Αναστασιάδη σημειώνεται το καλοκαίρι του 1998. Τότε ο Ελληνας προπονητής παραιτείται από την τεχνική ηγεσία αφού διαφωνεί με την οργάνωση της ομάδας. Ο κόσμος προσπαθεί να τον μεταπείσει, κάτι που, τελικά, δεν συμβαίνει και τον Δικέφαλο αναλαμβάνει ο Ολεγκ Μπλαχίν. Αλλά μόλις την δεύτερη αγωνιστική και μετά την βαριά ήττα από τον Αρη με 1-4, ο Αναστασιάδης ξαναπιάνει δουλειά στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, δεν ολοκληρώνει την σεζόν. Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ιωνικό στις 7/2/1999 πέφτουν τίτλοι τέλους στη συνεργασία, ενώ είχε προηγηθεί και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Πανσερραϊκό.

Η τρίτη συνεργασία

Ο Αναστασιάδης αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ για τρίτη φορά το καλοκαίρι του 2002, αντικαθιστώντας τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο οποίος είχε προλάβει να ανεβάσει τον πήχη, κατακτώντας το 2001 το Κύπελλο, επικρατώντας του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια με 4-2. Ο Αναστασιάδης στα χνάρια του Σέρβου προπονητή, "σηκώνει" στο τέλος της σεζόν το Κύπελλο στον ουρανό της Τούμπας, νικώντας στον τελικό τον Αρη με 1-0.

Το Τσάμπιονς Λιγκ και η "μαύρη" σελίδα

Ο Αγγελος Αναστασιάδης συνεχίζει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Παρόλο που στο ρόστερ της ομάδας δεν υπάρχουν, πλέον, παίκτες όπως ο Οκκάς, ο Γεωργιάδης και ο Καφές, ο Δικέφαλος καταφέρνει να τερματίσει τρίτος πίσω από τον Ολυμπιακό και να κερδίσει την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Αναστασιάδης αναδεικνύεται καλύτερος Ελληνας προπονητής.

Ο ΠΑΟΚ κληρώνεται με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά δεν καταφέρνει να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Δικέφαλος γνωρίζει την ήττα στο πρώτο παιχνίδι με 1-2, ενώ σε εκείνο το ματς χρησιμοποιείται λανθασμένα ο τιμωρημένος Λιάσος Λουκά, και ο ΠΑΟΚ χάνει, τελικά, τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3. Ο Αναστασιάδης αποτελεί παρελθόν μετά από λίγο καιρό και, συγκεκριμένα, έπειτα την ήττα από τον Πανιώνιο, για να επιστρέψει μετά από δέκα χρόνια βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρωταθλητισμού.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ