ΠΑΟΚ

Ορφανός: "Για τα χρέη του ΠΑΟΚ έχει λόγο και η Τρόικα"

Ορφανός: "Για τα χρέη του ΠΑΟΚ έχει λόγο και η Τρόικα"
INTIME SPORTS

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός μίλησε για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μπει στη δική του ρύθμιση χωρίς αναδρομικά.

Με αφορμή τις επαφές που είχε το περασμένο Σάββατο ο Ζήσης Βρύζας με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιάννη Μουρμούρα για τα χρέη του ΠΑΟΚ στο Δημόσιο, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis".

Αναλυτικά όσα είπε:

"Το αίτημα του ΠΑΟΚ για ρύθμιση αφορά σε οφειλές πριν το 2007. Την εποχή που ήμουν υφυπουργός και έφτιαξα τη ρύθμιση, τα χρέη του ΠΑΟΚ ήταν περίπου 32 εκ. ευρώ. Τότε μπορούσαν να πληρώσουν περίπου 12 εκ. σε 120 δόσεις, κάτι που χρονικά θα γινόταν ακριβώς σε 10 χρόνια. Θα μπορούσε τότε ο ΠΑΟΚ να μπει, να πληρώνει 100.000 ευρώ και μέχρι τώρα να είχε καταβάλει ένα ποσό περίπου 5 εκ. ευρώ. Τότε όμως προτίμησε να ψάξει άλλες λύσεις, μεταξύ 2008 και 2010, είτε πληρώνοντας εφάπαξ ένα ποσό, είτε με μικρότερες δόσεις, κάτι που δεν πέτυχε.

Τώρα, λοιπόν, καλείται να πληρώσει αυτό το ποσό μαζεμένο και ο ΠΑΟΚ ζητά η ρύθμιση να αρχίσει να ισχύει από τώρα, χωρίς αναδρομικά.Η εποχή είναι δύσκολη, γιατί όλα συσχετίζονται τώρα με την Τρόικα. Δεν ξέρω ποιος υπουργός θα μπορούσε να υποσχεθεί κάτι καλύτερο. Να φανταστείτε, ο νόμος τώρα προβλέπει 48 δόσεις και οι Τροϊκανοί ζητούν 24, όχι 120 δόσεις που προέβλεπε η δική μου ρύθμιση. Υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά τη δική μας (σ.σ.. της ΝΔ). Αν μου δοθεί η ευκαιρία μπορώ και θα ενισχύσω την προσπάθεια του ΠΑΟΚ. Θέλω να ξέρει, όμως, ο κόσμος ότι αυτό το ζήτημα θα είναι αντικείμενο συζήτησης.

Η ελληνική Πολιτεία θα ήθελε να εισπράξει τα χρήματα και ψάχνει τον προσφορότερο τρόπο. Υπάρχει, όμως, και ένας τρίτος στην υπόθεση (σ.σ. Τρόικα) και η συζήτηση γίνεται με βάση τα μνημόνια που λένε πόσα θα πληρώσεις".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ