ΠΑΟΚ

Ορεξάτος ο ΠΑΟΚ, 5-0 την Κ-23 της Γάνδης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ Κ23 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 5-0 την Κ23 της Γάνδης στο πρώτο του φιλικό στην Ολλανδία. Ανεπίσημο ντεμπούτο από τον Βραζιλιάνο Ζαμπά, τα τέσσερα τέρματα στο δεύτερο μέρος. Σκόραραν οι Μαουρίσιο, Λάμπρου, Πέλκας, Μυστακίδης και Λημνιός.

Ορεξάτος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Ο Δικέφαλος νίκησε 5-0 την Κ23 της Γάνδης, αποδίδοντας πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο στο δεύτερο μισό, όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε τους δέκα από τους έντεκα παίκτες. Τα γκολ σημείωσαν οι Μαουρίσιο, Λάμπρου, Πέλκας, Μυστακίδης και Λημνιός.

O Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ του πρώτου μέρος με τον Πασχαλάκη στα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ήταν ο Μάτος, αριστερός ο Μπαλογιάννης, με τους Κρέσπο και Μιχόγεβιτς στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικοί μέσοι οι Μαουρίσιο - Κάνιας, μπροστά τους ο Ελ Καντουρί, δεξί εξτρέμ ο Ζαμπά, αριστερό ο Μπίσεσβαρ και ο Κουλούρης στην κορυφή του 4-2-3-1.

Ορεξάτος ο ΠΑΟΚ, 5-0 την Κ-23 της Γάνδης

Σε όλη τη διάρκεια του 45λέπτου ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή απέναντι στα πιτσιρίκια της Γάνδης, που επιχειρούσαν να "χτυπήσουν" στην επίθεση. Οι Θεσσαλονικείς πίεζαν ψηλά τη βελγική ομάδα και η αλήθεια είναι ότι προέκυψαν αρκετά κενά στην άμυνα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η εστία του Πασχαλάκη έμεινε απαραβίαστη στο πρώτο μέρος.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ, ΚΕΦΑΤΟΣ ΖΑΜΠΑ

Οι "ασπρόμαυροι", που είχαν την πρωτοβουλία, επιχειρούσαν να προκαλέσουν ρήγματα από τα άκρα, κυρίως από αριστερά με τον Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός πήρε αρκετές μπάλες και ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Λουτσέσκου. Μάλιστα στο γκολ που σημείωσε στο 44' ο Μαουρίσιο, ο Μπίσεσβαρ είχε εμπλοκή. Οι χαφ του ΠΑΟΚ, Κάνιας και Μαουρίσιο, είχαν και αυτοί ενεργό ρόλο στη δημιουργία, ενώ ορεξάτος ήταν και ο νεοαποκτηθείς Ζαμπά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ Κ23 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ Κ23 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Βραζιλιάνος πήρε μπάλες από δεξιά και προσπάθησε να απειλήσει είτε με σουτ, είτε με σέντρες. Ο Λουτσέσκου εξέφρασε παράπονα κυρίως από την άμυνα που μερικές στιγμές πιάστηκε να... κοιμάται, όταν έφευγε στην κόντρα η Κ23 της Γάνδης. Το γκολ που μπήκε στο 45' ήταν όλα τα λεφτά. Ο Μαουρίσιο στον Μπίσεσβαρ, ο Μπίσεσβαρ στον Μαουρίσιο, αυτός στον Καντουρί που πέρασε με τη μία στον Βραζιλιάνο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα. Κρύφτηκε η μπάλα (1-0).

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΚΑ

Ο Λουτσέσκου είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει διαφορετική ενδεκάδα στο δεύτερο μέρος. Εντέλει άλλαξε τους δέκα, καθώς ο Λεβέκ που ήταν να παίξει αριστερός μπακ, ένιωσε ενοχλήσεις και παρέμεινε στη θέση του ο Μπαλογιάννης (η φυσική του θέση είναι οκτάρι). Οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο δεύτερο μισό έδειξαν περισσότερη φρεσκάδα και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Γάνδης. Μέχρι το 68' είχε μπει δεύτερο γκολ και άλλα δύο που δεν μέτρησαν λόγω οφσάιντ (Μυστακίδης - Λάμπρου). Το 2-0 έκανε στο 57' με πλασέ μέσα από την περιοχή ο Λάμπρου, ο οποίος ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ και λίγο μετά πέρασε δεξιά, αλλάζοντας πλευρά με τον Λημνιό.

Ορεξάτος ο ΠΑΟΚ, 5-0 την Κ-23 της Γάνδης

"ΚΑΥΤΗ" ΤΕΤΡΑΔΑ

Σε εξαιρετική κατάσταση ήταν ο Πέλκας. Το Νο10 του ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά και αποτέλεσε την κύρια πηγή απειλής για την ομάδα του. Προσπαθούσε να "ταΐσει" τους συμπαίκτες του, αλλά στο 71' αποφάσισε να "εκτελέσει" ο ίδιος και το κατάφερε με τρομερό τρόπο. Με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή που καρφώθηκε στα δίχτυα της Γάνδης. Το ίδιο καλός ήταν και ο Μυστακίδης, ο οποίος έψαχνε το γκολ και το πέτυχε στο 76' με γυριστό (4-0).

Ο Δικέφαλος που κυριαρχούσε στο δεύτερο μισό, έφτασε και σε πέμπτο γκολ με φανταστική προσπάθεια του Λημνιού. Αφού πήρε μέτρα σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής της Γάνδης και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Αυτή όμως πέρασε τη γραμμή και ο διαιτητής έδειξε σέντρα (5-0). Ο Σιαμπάνης τη μία και μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 5-0, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση Πέλκα, Λημνιό, Λάμπρου και Μυστακίδη...

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

ΠΑΟΚ (Α'): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Μιχόγεβιτς, Μπαλογιάννης, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Κουλούρης.

ΠΑΟΚ (Β'): Σιαμπάνης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μπαλογιάννης, Χαρίσης, Σάχοβ, Λημνιός, Πέλκας, Λάμπρου, Μυστακίδης.

Photo credits: Eurokinissi


TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ